به گزارش خبرنگار مهر داریوش خانهئی بعد از ظهر دوشنبه به عنوان منتقد در نخستین کرسی آزاد اندیشی طرح سدید با موضوع «چرا در امر به معروف و نهی از منکر عقبیم» که در سالن شهید علی محمدی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از کارهایی که بسیج به عنوان عضو تأثیر گذار در جامعه به آن ورود کرده مسئله امر به معروف و نهی از منکر است و در این راستا از جان مایه گذاشتهاند.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر به عنوان اصل هشتم قانون اساسی مورد توجه جامعه اسلامی ایران قرار گرفته است اما مسئله اصلی این است که چرا در امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک قانون اساسی و قرآنی عقب هستیم و نتیجه مطلوبی گرفته نشده است.
مدرس دانشگاه رازی کرمانشاه با تاکید بر اینکه ترجمه اسلامی باید نسبت به فرزندان و آب و خاک خود حساسیت داشته باشیم، تصریح کرد: با توجه به اینکه امر به معروف و نهی از منکر جز واجبات دینی است اما به دلیل اجرای ناقص آن مقام معظم رهبری برای پوشاندن ناکارآمدیها فرمان آتش به اختیار صادر کرده است.
خانهئی با بیان اینکه فرایند حل مسئله در عقب ماندگی امر به معروف و نهی از منکر وابسته به عوامل مختلفی است، خاطرنشان کرد: نخستین گام در این فرایند پرسش درباره چگونگی وقوع این اتفاق و دوم اینکه از خود بپرسیم که درباره امر به معروف چه میدانیم.
وی عنوان کرد: ریشه یابی ناکارآمدیها، چه کارهایی میتوانیم برای امر به معرف و نهی از منکر انجام دهیم ۲ پرسش دیگر در فرایند مسئله عقب ماندگی در امر به معروف و نهی از منکر است و با توجه به اینکه این مسئله فریضه و فعالیت دینی و اجتماعی تلقی میشود عاملی برای سلامت جامعه خواهد بود.
مدرس دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه داد: تأثیرگذاری امر به معروف و نهی از منکر بر رفتار افراد جامعه از ۲ بعد عوامل محیطی و عوامل رفتاری تأثیر میپذیرد که برخی اوقات این رفتارها تبدیل به هنجار شکنی خواهد شد در این زمینه نیازمند برنامهریزی درست خواهیم بود.
خانهئی با تاکید بر داشتن برنامهریزی درست در اجرایی کردن امر به معروف و نهی از منکر، گفت: پرسش دیگر در زمینه عقب ماندگی در این فریضه این است که بهترین کار برای جواب دهی و تأثیر پذیری جامعه چیست و پس از طرح این سوال باید گفت که برپایی کرسیهای آزاد اندیشی به منظور تعامل بیشتر و کمک به اجرای بهتر همراه با برنامهریزی دقیق باید انجام گیرد.
وی «چگونه میتوانیم امر به معروف و نهی از منکر را اجرایی کنیم» را سوال دیگری در چرایی عقب ماندگی این زمینه دانست و اضافه کرد: با طرح این سوال باید دریابیم که چه برنامههایی بر روی زمین مانده و امر به معروف و نهی از منکر را نباید تنها محدود به مسئله حجاب دانست بلکه تمام مسائل جامعه را در بر میگیرد.
مدرس دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: «آیا توانستیم مسئله را حل کنیم» پرسش دیگری است که در پاسخ به آن باید بگوییم که تاکنون در زمینه امر به معروف و نهی از منکر بسیار عقب ماندهایم و مسیر طولانی به سرانجام قابل قبول آن پیش رو است.
خانهئی گفت: «آیا میتوانیم آنچه انجام دادهایم را بهبود بخشیم» به عنوان یک پرسش راهبردی بیشتر باید مورد توجه قشر دانشجو و دانش آموز باشد چرا که با توجه به جامعه اسلامی ما ضعف و خلل فراوانی در حوزه آموزش و پرورش وجود دارد و مسئله امر به معروف و نهی از منکر به شیوه درست را باید همچون فریضه واجبی مانند نماز از همان سنین پایین به فرزندانمان آموزش و در دانشجویانمان به تثبیت برسانیم.
مدرس دانشگاه رازی کرمانشاه با تاکید بر اینکه در حوزه آموزش و پرورش ضعف در عملکرد برای آموزش و اجرایی کردن امر به معروف و نهی از منکر مشاهده میشود، مطرح کرد: چندگانگی کشورهای دشمن و نان به نرخ روز خوردن آنها عاملی است که باید بفهمیم تنها را نجات و رشد ما تلاش جامعه خودش است بنابراین نهادینه کردن این امر نیازمند آموزش از همان زمان کودکی است.
خانهئی تاکید کرد: شعور شور و شعار ۳ مسئله مهم در آموزه و جامعه اسلامی است که طبق آن باید نسبت به امر به معروف و نهی از منکر تلاش شود بنابراین انسان به عنوان اجتماعیترین موجود بر روی زمین باید چگونگی ابعاد زندگی خود را مورد ارزیابی قرار دهد.
وی در پایان به ابعاد مورد ارزیابی در زندگی بشر را تشریح داد و بیان کرد: معنویت، سلامت، خانواده، اجتماع و دوستان، عشق و علاقه، حرفه و شغل، امور مالی، تفریح و سرگرمی، توسعه فردی و محیط را از عوامل مهمی دانست که در بررسی نهایی باید با توجه به آنها در راستای عملیاتی کردن امر به معروف و نهی از منکر گام بردارد.
نظر شما