حیدر سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار مهر، در خصوص وضعیت داوری در لیگ برتر فوتبال کشور اظهار داشت: قبل از هر چیزی میخواهم به اظهارات افشاریان اشاره کنم که اعلام کرد تا هفته یازدهم نتیجه حدود ۱۱ بازی با توجه به اشتباهات داوری دستخوش تغییرات قرار گرفته است که با توجه به بازی آلومینیوم اراک و پیکان تعداد این بازیها به عدد ۱۲ رسید. اشتباهات تأثیرگذار داوری در فوتبال جهان امروز مساله خوبی نیست که رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال به آن اقرار میکند.
وی افزود: اشتباهات داوری نه برای هواداران و نه برای تیمها که در لیگ حضور دارند قابل بخشش و درک کردنی نیست، چرا که این اتفاقات برای تیمها تبعات مالی دارد. اسپانسرها و مسئولان به هر حال برای گرفتن نتیجه هزینه میکنند و وقتی چنین اتفاقاتی میافتد تأثیرات روحی و روانی هم به بازیکنان و مربیان منتقل میشود. به همین دلیل است که اشتباهات داوری به هیچ عنوان قابل بخشش نیست.
ضعف داوران ایران VAR نیست
کارشناس داوری فوتبال کشور در خصوص ضعف داوران ایرانی عنوان کرد: اگر واقع بینانه بخواهیم صحبت کنیم ضعف داوران ایران VAR نیست، چرا که اگر کمک داور ویدئویی هم وجود داشته باشد این داوران ما هستند که باید قضاوت کنند. ضعف روان شناسی و آموزشی است که در داوری کشورمان وجود دارد. هر چه هم درباره این موضوعات صحبت میکنیم انگار کسی صدای ما را نمیشنود. در این راستا پیشنهادهایی هم به کمیته داوران ارائه دادهایم اما تا به امروز توجهی به این پیشنهادهای ما نشده است.
داوران مانند بازیکنان لژیونر شوند
سلیمانی با بیان اینکه داوران ایرانی هم باید برای آموزش به خارج بروند گفت: آموزش داوران ایران چرا باید همیشه در ایران باشد؟ داوران هم مانند بازیکنان که لژیونر میشوند و به لحاظ تاکتیکی هر روز پیشرفت میکنند باید برای آموزش به خارج از کشور بروند. برای مثال مهدی طارمی زمانی که در لیگ ایران بازی میکرد با طارمی که اکنون در پورتو پرتغال بازی میکند یکی نیست فوتبال چقدر تغییر کرده است؟ پس داوران ما هم میتوانند به خارج از کشور بروند و رشد چند برابری را داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به داوران فوتبال کشور ژاپن تصریح کرد: شما به فوتبال ژاپن و داوری این کشور نگاه کنید آنها از سال ۱۹۸۶ به بعد با توجه به ارتباطی با سایر کشور ایجاد کردند داوران خود را برای آموزش به کشور انگلیس اعزام کردند و یا داوران سرشناس انگلیسی برای قضاوت و یا تدریس به ژاپن رفتند که همین موضوع باعث شد تا داوری فوتبال این کشور رشد چشمگیری را داشته باشد. در کشور به دلیل هزینه نکردن برای داوران هر روز پسرفت میکنیم و نتیجهای را که میخواهیم بگیریم حاصل نمیشود.
فشار مراجع ذی ربط نباشد کاری صورت نمیگیرد
کارشناس داوری فوتبال در خصوص توجه فدراسیون فوتبال و کمیته داوران به داوران لیگ برتری گفت: چرا پولی که از اسپانسر پیراهن داوران میگیرند برای خود داوران خرج نمیکنند؟ در صورتی که فدراسیون میتواند این پول را برای آموزش و بهتر شدن شرایط داوران استفاده کند. همیشه باید در تنگنای مراجع ذی ربط قرار بگیریم تا کاری انجام دهیم؟ برای آموزش سیستم کمک داور ویدئویی اگر فشار فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا نبود آن را هم انجام نمیدادند. اگر واقعاً میخواهیم داوری کشور تغییر و پیشرفتی داشته باشد باید کار کنیم.
آینده داوری ایران خوب نخواهد بود
سلیمانی در خصوص آینده داوری فوتبال ایران اظهار کرد: به شخصه آینده خوبی برای داوری ایران پیش بینی نمیکنم چرا که در ادامه هم همین داوران باید در لیگ برتر قضاوت کنند. داورانی که کمترین حقوق را دریافت میکنند باید مورد توجه قرار بگیرند و به لحاظ آموزش و اعزام به کلاسهای آموزشی خارج از کشور حمایت شوند. ادامه لیگ به مراتب حساستر از این خواهد بود و تیمها به دلیل نزدیک شدن به پایان لیگ نسبت به نتایج حساستر خواهند شد و همین موضوع باعث میشود تا داوران با استرس وارد قضاوت بازیها شوند. استرسهایی که باعث میشود داوران دچار اشتباهات فراوان شوند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر کمیته داوران به صورت کشورهایی مانند انگلیس به صورت مستقل بتواند کار کند قطعاً قویتر از امروز میتواند به کار خود ادامه دهد. همچنین این مستقل بودن باعث میشود تا قضاوتهای خوب و با کیفیتی در لیگ باشیم.
نظر شما