در نشست کمیته علمی؛

محورهای هفت گانه کنگره آیت الله فاضلیان مشخص شد

محورهای هفت گانه کنگره آیت الله فاضلیان مشخص شد

محورهای هفت گانه کنگره مرحوم آیت الله سید رضا فاضلیان امام جمعه فقید همدان در نشست کمیته علمی این کنگره مشخص شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست کمیته علمی کنگره بزرگداشت آیت الله سید رضا فاضلیان امام جمعه همدان پس از آیت الله شهید مدنی و نیز امام جمعه ملایر و از مبارزان انقلاب اسلامی، با حضور جمعی از مسئولان و فضلای حوزه علمیه قم و همدان در سالن جلسات دبیرخانه انجمن‌های علمی حوزه علمیه در قم برگذار شد.

براساس این گزارش، حجت‌الاسلام رضا اسکندری دبیر کمیته علمی کنگره با قدردانی از همراهی اساتید حوزه و دانشگاه در نشست‌های قبلی با طرح اهداف کنگره اظهار امیدواری کرد نتیجه چنین کنگره‌هایی ترویج فرهنگ غنی اسلام و انقلاب با الهام از سیره معنوی علمای عامل باشد.

در این نشست وحید حبیبیان از اساتید دانشگاه شهید محلاتی که از ابتدای جوانی تحت تأثیر سیره معنوی و تربیتی این عالم پارسا قرار گرفته بود گفت: جوانان انقلابی همدان روح مبارزه با رژیم گذشته را از آیت الله فاضلیان آموختند و ایشان راه روشن امام خمینی را برای مردم و جوانان عصر مبارزه تبیین می‌کردند.

وی با اشاره به پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی رحلت آیت الله فاضلیان گفت: پیام معظم له حاوی نکات قابل توجهی در تبیین شخصیت ایشان است و انتظار می‌رود نکات کلیدی این پیام سرلوحه اهداف کنگره قرار گیرد.

همچنین حجت‌الاسلام جوان از اساتید حوزه علمیه و نویسندگان حوزوی که سالیانی از محضر آیت الله فاضلیان بهره برده است عنوان کرد: حقیقت مطلب آن است علاوه بر روح مبارزاتی و انقلابی آیت الله فاضلیان بعد اخلاقی و سیر و سلوک معنوی ایشان باعث جذب آحاد جامعه به ارزش‌های دینی می‌شد و فعالیت‌های دینی قبل از انقلاب موجب تربیت نسلی برآمده از اخلاق و معنویت در همدان شد.

حجت‌الاسلام برقعی از اساتید حوزه نیز در این نشست با تاکید بر اثر گذاری فعالیت‌های تبلیغی و مذهبی آیت فاضلیان در قبل از انقلاب گفت: سیره تبلیغی این عالم زاهد باید برای طلاب و روحانیون جوان به عنوان یک الگوی موفق در جذب جوانان به آموزه‌های دینی تبیین شود. آنچه آیت الله فاضلیان را در بین مردم محبوب کرده بود و سخنانش در روح آنان تأثیر گذار بود، انجام رسالت اصلی او یعنی طبیب داور بود. آیت فاضلیان در دیدارهای چهره به چهر همواره مردم و جوانان را به اخلاق و معنویت و کسب روزی حلال دعوت می‌کرد و سیره متواضعانه و اخلاق محور ایشان یک الگوی تمام عیار برای مبلغان امروز است.

حجت‌الاسلام زهره وند نماینده طلاب و فضلای ملایری مقیم حوزه علمیه قم نیز با اشاره به سلوک معنوی آیت الله فاضلیان تبیین این بعد از شخصیت ایشان برای جامعه کنونی را ضروری دانست و خواستار مستند سازی خصیصه‌های عرفانی و معنوی این عالم پارسا شد.

همچنین حجت‌الاسلام ربانی مدیر انجمن مهدویت حوزه علمیه قم با تاکید بر مستند سازی ابعاد شخصیتی آیت الله فاضلیان اظهار داشت: برای درج در تاریخ و نیز سرمشق بودن ابعاد و سجایای علمی و اخلاقی علمای انقلابی چون آیت الله فاضلیان نیازمند همکاری اساتید و نویسندگان حوزوی به منظور تدوین مقالات و کتب علمی در این خصوص هستیم

در ادامه این نشست پس از بحث و بررسی اعضای کمیته علمی، محورهای اهداف تصویب و موضوعات پیشنهادی نشستهای علمی کنگره ملی نکوداشت اسوه پارسایی و بصیرت آیت‌الله سید رضا فاضلیان رحمة الله علیه احصا شد. بر پایه این گزارش کمیته علمی با تصویب محورهای هفت گانه در موضوعات گوناگون، جهت اعلام فراخوان به پژوهشگران و صاحبان فکر و اندیشه برای بررسی شخصیت این عالم روشن ضمیر موافقت و مقرر گردید در قالب نشست‌های علمی و نیز تدوین مقالات، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

تبیین نقش الگویی، تبیین اخلاق فردی و سیره معنوی و سلوکی، اخلاق اجتماعی و سیره تربیتی، ابعاد علمی و آموزشی، سیره تبلیغی و فرهنگی، سیره سیاسی و اجتماعی و نیز خدمات اجتماعی و زیست مردمی آیت الله فاضلیان از اهداف برگزاری این کنگره به منظور شناخت و معرفی سبک زندگی علمای موفق در میدان‌های گوناگون جهاد، عبادت، علم، سیاست و مردم داری در قبل و بعد از انقلاب اسلامی می‌باشد.

همچنین در این نشست مقرر گردید تا برگزاری کنگره، نشست‌های علمی و پژوهشی حول اهداف این کنگره با موضوعات مختلف در مراکز علمی، مدارس علمیه و نیز دانشگاه‌های کشور برگزار شود.

کد خبر 5954728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha