به گزارش خبرگزاری مهر، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی روز شنبه در مراسم کاشت نهال در مجموعه مدیریت پسماند شهرداری تبریز گفت: اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سطح کشور از اولویتهای دولت سیزدهم است و در این راستا امروز کاشت نهال در این مجموعه و هشت شهرستان دیگر استان آغاز میشود.
جبارعلی ذاکری، با تاکید بر اینکه فرهنگ کاشت نهال و حفاظت از درخت باید در جامعه نهادینه شود و توسعه یابد، افزود: با فرهنگ سازی در این زمینه میتوان به بهبود وضعیت فضای سبز کشور و استان کمک کرد.
وی با بیان اینکه ایران جزو کشورهای فقیر در حوزه جنگل کاری است، اظهار کرد: بر اساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب و سیاستهای دولت، تلاش میشود سطح جنگل کاری و فضای سبز در استان توسعه یابد.
ذاکری، با اشاره به اینکه حفاظت از نهالهای کاشته شده و درختان موجود از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: مردم، نهادهای مردمی و سازمانها باید در حفظ و نگهداری فضای سبز تلاش جدی کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به آغاز رسمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور، گفت: در سالهای گذشته سالانه ۳۰۰ هزار نهال در این استان تولید میشد که در راستای تأکیدات رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور این میزان در سال جاری به ۲۱ میلیون اصله نهال افزایش یافت.
سیروس داودی، افزود: از این تعداد نهال، ۱۴ میلیون اصله در نهالستانهای این اداره کل و هفت میلیون اصله نیز در نهالستانهای بخش خصوصی تولید شده که ارزش کنونی این نهالها بیش از ۲ هزار میلیارد ریال است که با یک چهارم این هزینه و بدون تخصیص اعتبار دولتی تولید شده است.
وی اظهار کرد: در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور، نهالستانهای این استان که بیش از ۲ دهه غیرفعال و راکد مانده بود، پس از ایجاد زیرساختهای لازم دوباره احیا شدند و به چرخه تولید نهال بازگشتند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه هم اکنون ۹ نهالستان در سطح استان وجود دارد، گفت: در زمان کنونی از ۲۰ درصد ظرفیت نهالستانهای استان استفاده میشود که در صورت فعال کردن بقیه ظرفیتها، علاوه بر تأمین نیاز استان میتوان نیاز سایر استانها را نیز تأمین کرد.
داودی، با اشاره به اینکه در راستای تولید نهال در سطح استان تفاهم نامهای با فعالان بخش معدنی و صنعتی به ارزش ۶۳۰ میلیارد ریال منعقد شده است، ادامه داد: این تفاهم نامه چهار ساله است.
وی با تاکید بر اینکه برای سال ۱۴۰۳ نیز تولید ۲۰ میلیون اصله نهال در سطح استان هدف گذاری شده است، یادآور شد: در بحث توسعه فضای سبز، ۲۰ درصد کار مربوط به تولید نهال و ۱۰ درصد مربوط به کاشت و ۷۰ درصد بقیه مربوط به حفظ و نگهداشت نهال است که باید در این زمینه مردم، نهادهای مردمی و دستگاههای اجرایی تلاش کنند.
داودی، با اشاره به آمادگی این اداره کل برای ایجاد بوستانهای روستایی در سطح استان گفت: این اداره کل آماده تأمین نهال و زمین مورد نیاز برای این بوستانها در تمامی روستاهای استان است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز نیز در این مراسم گفت: همزمان با اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سطح کشور، کاشت نهال در این مجموعه که همه این محل را به عنوان معضل میشناسند، شروع میشود که اهمیت و ارزش بالایی دارد.
حبیبه هراتی، با اشاره به اینکه از زباله میتوان کود شیمیایی و خوراک دام تهیه کرد، افزود: شیرابه زبالهها نیز پس از تصفیه برای آبیاری نهالها و درختان این مجموعه استفاده میشود.
وی اظهار کرد: از نهالهای کاشته شده در این مجموعه همانند فرزندان خود حفظ و نگهداری خواهیم کرد و تلاش میکنیم این مجموعه را به کوهستان جنگل کاری شده برای استفاده مردم تبدیل کنیم.
نظر شما