۱۴ آذر ۱۴۰۲، ۸:۳۸

تحقق مطالبات رهبری در ورزش؛

کلهر: توسعه ورزش همگانی بودجه می‌خواهد/ تلاش برای ارزان‌سازی ورزش

کلهر: توسعه ورزش همگانی بودجه می‌خواهد/ تلاش برای ارزان‌سازی ورزش

معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری برنامه‌های این معاونت برای گسترش ورزش همگانی با جدیت بیشتری دنبال می‌شود اما نیاز به بودجه داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، در نشست اول آذر که جامعه ورزش با مقام معظم رهبری در حسینه امام خمینی (ره) داشتند، کیومرث هاشمی وزیر ورزش در راستای بیانات ایشان و تاکید بر ورزش قوی، از برنامه ریزی در بخش‌های مختلف خبر داد و از جمله «گسترش ورزش همگانی» و همچنین توسعه عدالت محور امکانات و تجهیزات ورزشی».

سینا کلهر معاون فرهنگی و توسععه ورزش همگانی وزارت ورزش در این زمینه با تاکید بر اینکه بازگرداندن ورزش به دوره قبل از کرونا، ارزان سازی ورزش و فرهنگ سازی سه برنامه کلی و مهمی بوده که از زمان ورود به وزارت ورزش در برنامه داشته است، به خبرنگار مهر گفت که با توجه به بیانات مقام معظم رهبری این برنامه‌ها از این پس خیلی جدی تر پیگیری خواهد شد.

وی همچنین در راستای گسترس ورزش همگانی از اجرای دو طرح «خیابان ورزش» و «ورزش کارکنان دولت» خبر داد و تاکید کرد که لزوم نتیجه گرفتن از فعالیت‌های ورزش همگانی، تراز شدن بودجه این بخش با حجم فعالیت‌ها است.

وقتی آمدم ورزش همگانی متضرر از کرونا بود

سینا کلهر در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به شرایط زمان ورودش به وزارت ورزش گفت: آغاز مسئولیت من در وزارت ورزش همزمان با آخرین موج کرونا بود. در واقع ۶ ماه اول فعالیت من با ۶ پایانی دوره کرونا یکی بود. من در شرایطی متصدی معاونت ورزش همگانی شدم که این بخش بیشترین آسیب ممکن را از کرونا دیده بود.

بازگشت به شرایط قبل از کرونا

وی با بیان اینکه آن زمان موضوع «تحرک» که مقوله‌ای تأثیرگذار در آمار و ارقام مربوط به ورزش همگانی است به خاطر پاندمی کرونا در پایین‌ترین طراز ممکن قرار داشت، ادامه داد: بنابراین بازگرداندن شرایط به زمانِ قبل از کرونا اولویت ما در آغاز به کار بود. باید شرایط را به قبل از کرونا باز می‌گرداندیم تا از آنجا دوباره استارت کار را بزنیم و اهداف و برنامه‌های خود را دنبال کنیم.

تعطیل شدن برنامه‌های هویتی

کلهر با تاکید بر اولویت قرار دادن برنامه‌های هویتی ورزش همگانی، تصریح کرد: ورزش همگانی دو برنامه دارد که هویتی است، اول برنامه ورزش صبحگاهی و عصرگاهی که به خاطر کرونا در استان‌های تعطیل شد. دوم پیاده روی خانوادگی که آن‌هم تحت تأثیر کرونا به طور کامل تعطیل شده بود و فقط بعضاً در برخی شهرستان‌ها اجرا می‌شد.

کلهر: توسعه ورزش همگانی بودجه می‌خواهد/ تلاش برای ارزان‌سازی ورزش

«گسترش ورزش همگانی» یکی از موضوعات مطرح در دیدار اول آذر جامعه ورزش با مقام معظم رهبری بود

۷ درصد بهتر از قبل از کرونا شدیم

معاون ورزش همگانی وزارت ورزش خاطرنشان کرد: بنابراین مهمترین اقدام این بود که فعالیت‌های ورزش همگانی را به نظم و روال قبل بازگردانیم. این شد که به محض کنار رفتن کرونا و مهیا تر شدن شرایط، فعالیت‌هایی مانند ورزش صبحگاهی و عصرگاهی و پیاده روی خانوادگی را از سر گرفتیم. تلاش این بود به شرایط قبل از کرونا برسیم اما طبق آخرین آمار نه تنها به آن وضعیت رسیدیم بلکه ۷ درصد هم بهتر شدیم.

تلاش برای ارزان سازی ورزش

وی با بیان اینکه در ادامه روی ارزان سازی ورزش که مورد توجه دولت هم بود باید متمرکز می‌شدیم، افزود: در این زمینه دو اتفاق را رقم زدیم؛ اول اینکه در دو سال ابتدایی فعالیت دولت تعرفه باشگاه‌ها را ثابت نگه داشتیم. دوم بخشی از فضاهای ورزشی را در اختیار هیأت‌ها قرار دادیم که باعث می‌شد استفاده از آنها با قیمت ارزان‌تر باشد یا اینکه استفاده از برخی فضاها رایگان شد.

اتفاق مطلوبی که پیگیر آن هستیم

کلهر با تاکید بر پیگیری ارزان سازی ورزش و اینکه این مهم فقط در رابطه با مجموعه و فضاهای در اختیار دولت امکان پذیر است، گفت: نمی‌توان بخش خصوصی را درگیر این موضوع کرد. بیش از ۵۰ درصد ورزشگاه‌های در اختیار برای ارگان‌های دولتی است. همینکه ۳۰ درصد این مجموعه‌ها در ساعاتی مشخص برای مردم و در اختیار آنها باشد، اتاق مطلوبی است که پیگیر آن هستیم.

فرهنگ سازی در راستای تغییر ذهنیت

معاون وزیر ورزش در ادامه از فرهنگ سازی به عنوان سومین برنامه مهمی که برای ورزش همگانی در نظر گرفته شد، یاد کرد و ادام: داد ورزش در سبد مصرفی خانواده‌ها نیست و در واقع در سبد ذهنیت خانواده‌ها جایی ندارد. عموم مردم همچنان این تصور را دارند که ورزش لوکس و غیرضروری است و نسبت به آن احساس نیاز نمی‌کنند.

تأثیر بیانات مقام معظم رهبری بر برنامه‌های ورزش همگانی

وی خاطرنشان کرد: حل این موضوع که نوعی معضل برای ورزش همگانی است به فضاسازی محیطی و فرهنگ سازی نیاز دارد. این موضوع را طی دو سال گذشته به صورت جدی دنبال کردیم و حال با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در پیگیری آن جدیت بیشتری به خرج می‌دهیم.

کلهر: توسعه ورزش همگانی بودجه می‌خواهد/ تلاش برای ارزان‌سازی ورزش

سینا کلهر می‌گوید با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری از این پس برنامه‌های معاونت ورزش همگانی با جدیت بیشتری پیگیری می‌شود

درگیر کردن مردم با ورزش با طرح «خیابان ورزش»

سینا کلهر در ادامه گفت و گو با خبرنگار مهر از دو اقدام جدید معاونت فرهنگی وزارت ورزش برای گسترش ورزش همگانی خبر داد و گفت: در راستای تقویت فکر و ذهنیت مردم نسبت به ورزش همگانی و استقبال بیشتر آنها، طرحی به نا «خیابان ورزش» را در نظر گرفته‌ایم که در اکثر شهرها اجرا شود اینگونه که یکی از خیابان‌های اصلی که محل تردد است را برای ورزش کردن مردم اختصاص دهیم. در نظر داریم این طرح ابتدا روزهای جمعه اجرا شود و سپس به تدریج در طول هم آن را اجرایی کنیم. می‌خواهیم مردم در کنار کار روزمره درگیر ورزش هم شوند.

معضلی به نام ترافیک

وی در پاسخ به این پرسش که «کدام خیابان تهران به اجرای این طرح اختصاص پیدا می‌کند؟»، گفت: مشکلی که برای تهران و کلان شهرها با آن مواجه هستیم، ترافیک است. دو خیابان اصلی که در تهران برای اجرای این طرح در نظر داشتیم با ترافیک شدیدی مواجه هستند. به همین دلیل در نظر داریم این طرح را از خیابان به بوستان‌ها و ایستگاه‌ها مترو ببریم. بوستان لاله و ولایت گزینه‌های موردنظر هستند.

برنامه ریزی برای اقشار خاص؛ آغاز کار با کارمندان

معاون فرهنگی وزارت ورزش برنامه ریزی برای اقشار خاص را به عنوان دومین اقدام عنوان کرد و گفت: در جامعه چند صنف داریم که به شدت با عدم تحرک روبرو هستند از جمله کارمندان، زنان خانه دار، رانندگان تاکسی و…؛ در نظر داریم به تدریج برای هر یک از این اصناف برنامه ویژه ای داشته باشیم. فعلاً اولویت کارمندان هستند که جمعیت سه میلیون نفری دارند. رویداد کارکنان دولت را در برنامه گذاشته‌ایم که از شهرستان‌ها آغاز شده است. اگر بتوانیم با این طرح ۳۰ درصد جمیعت کارمندان را تحت پوشش قرار داده و درگیر ورزش کنیم، موفقیت بزرگی به حساب می‌آید. رویداد اصلی را در دهه فجر برگزار می‌کنیم و به تدریج برای دیگر صنوف هم برنامه خواهیم داشت.

لزوم تزار شدن اعتبارات و برنامه‌های ورزش همگانی

کلهر در مورد بودجه ورزش همگانی و اینکه «با توجه به اهمیت ورزش همگانی و تأکیدات اخیر برای گسترش این بخش آیا با کمبود بودجه مواجه نیستید؟»، گفت: ۱۴ هزار هیأت و ۲۷۰ رشته داریم اما بودجه تخصیصی اصلاً تناسبی با این وسعت جامعه و حجم فعالیت‌ها ندارد. همیشه ورزش همگانی در سایه ورزش قهرمانی بوده است و حتی بخشی از اعتبارات این بخش هم صرف ورزش قهرمانی شده است. برای گسترش ورزش همگانی باید میان اعتبارات و فعالیت‌های این بخش توازن لازم ایجاد شود.

کد خبر 5956185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha