به گزارش خبرنگار مهر، حضرت آیت الله خامنهای در دیدار اول آذر با جامعه ورزش و در بیانات خود مواردی را مورد توجه و تاکید قرار دادند که به نوعی فصل الخطاب مسئولان به حساب میآید.
ایشان در این دیدار که در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد، «ورزش قوی» را مورد تاکید قرار دادند و اینکه ایران قوی باید ورزش قوی داشته باشد. مقام معظم رهبری همچنین با تاکید بر جلوگیری از بروز آفاتی مانند «فساد اقتصادی، تشکیل مافیای داخلی و مشکلات اخلاقی»، «وضعیت رفاه و معیشت» ورزشکاران را مورد توجه قرار دادند و بر این تاکید داشتند که گفتار، رفتار و نوع زندگی چهرههای ورزشی برای بسیاری جوانان «الگو» است.
تدوین سند ملی ورزش هم دیگر مسئلهای بود که حضرت الله خامنه ای در دیدار با جامعه ورزش به آن اشاره داشتند.
افشین ملایی کارشناس ارشد ورزش، رئیس پیشین فدراسیون ورزشهای همگانی و از مدیران باسابقه وزارت ورزش و جوانان در گفت و گو با خبرنگار مهر راهکار تحقق بیانات مقام معظم رهبری در ورزش را مدیریت، داشتن برنامه جامع و تکرار نکردن اشتباهات گذشته عنوان کرد.
در حل ابتداییترین نیازها ناتوان بودیم
ملایی در این مورد به خبرنگار مهر گفت: با نگاهی به مطالبات مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب در نشست خود با جامعه ورزشی به این نکته پی می بریم که موارد مطرح شده، موضوعات و چالشهایی هستند که سالهای قبل میبایست برای آنان راهکارهای لازم ارائه و اجرایی میشد ولی بعد از گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ما کماکان در حل ابتداییترین این معضلات مانند مسئله اشتغال و مسکن قهرمانان، الگوسازی، مبارزه با فساد در ورزش و مواردی دیگر ناتوان بوده ایم.
نداشتن برنامه معضل اصلی ورزش است
وی ادامه داد: اگر بخواهیم دلایل اصلی وضعیت موجود را واکاوی کنیم نیاز به زمان و فرصت زیادی خواهیم داشت تا به جزئیات و موارد متعدد برسیم. ولی براساس تجارب قبل میتوان گفت که ما برای حل معضلات ورزش کشور هیچگاه برنامهای جامع نداشته ایم و یا اگر در سالهایی، برنامهای تدوین شده است متاسفانه در اجرایی نمودن آن توفیقی نیافته ایم.
در ورزش قوی شاخص ارزیابی ورزش کشور، صرفاً بعد قهرمانی نبوده بلکه متناسب با نیازهای اجتماعی و کارکردهای متنوع ورزش (در بهره وری ملی نیروی کار، میزان کاهش بیماریهای غیر واگیر، افزایش موفقیتهای تحصیلی و….) عملکرد ورزش با یک نگاه جامع ارزیابی میگردد.
مدیریت ناکارآمد و انباشت تجارب ناموفق
رئیس پیشین فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: چگونه میتوان در سطح ملی فاقد برنامه بود و انتظار داشت که سال به سال وضعیت ورزش کشور رو به بهبود حرکت نماید. مشکلات موجود در ورزش کشور حاصل ناکارآمدی مدیریتی و انباشت تجارب ناموفق است.
مدیریت ورزش فاقد نگاه بلند مدت
مدیرکل سابق دفتر برنامه ریزی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش افزود: کسانی که با ورزش کشور آشنا هستند و موضوعات آن را دنبال میکنند اذعان خواهند داشت که مدیریت ورزش کشور در سالهای گذشته، فاقد ژرف نگری و نگاه بلند به آینده بوده است. اصلی ترین مسئله یا مسائل ورزش کشور چه میباشند؟ در شرایط فعلی در کشورهایی که ورزش قوی دارند، اندیشکده های متعدد مشغول بررسی پیشرانها و تدوین سناریوهای آینده با نگاه پنجاه ساله هستند، سؤال اصلی آنها راجع به چگونگی ساخت ورزش در آینده است و از مسائل ابتدایی (برگزاری صحیح و قانونمند مجامع ورزشی) عبور کرده اند.
سردرگمی و بی برنامه مفرط در ورزش
افشین ملایی در ادامه خاطرنشان کرد: ما هنوز در پاسخ به بدیهیترین سوالات با مشکل مواجه هستیم و یک سردرگمی و بی برنامگی مفرط بر ورزش کشور مستولی است و همین امر باعث میشود مسائل و موضوعات ورزش کشور در سطح ملی، به تدریج به بحرانهای کلان مدیریتی تبدیل شود.
بحرانهایی که با آن دست به گریبان هستیم
رئیس پیشین فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: بحران کم تحرکی در کشور، پائین بودن سرانه ورزشی، ضعف در همکاریهای بین بخشی در سطح ملی، نداشتن راهبردهای ملی در ورزش و.... تنها نمونههایی از مشکلات دیروز و بحرانهای امروز میباشند.
چگونه ورزش قوی داشته باشیم
افشین ملایی در پایان گفت: اکنون به اختصار به چگونگی تحقق این مطالبات پاسخ دهیم. چگونه ورزش قوی داشته باشیم؟ برای داشتن ورزش قوی ما به تربیت و بکارگیری مدیران توانمند و شایسته بدون توجه به روابط سیاسی، برنامه علمی و کاربردی و منابع کافی نیازمندیم تا بتوانیم ضمن تشخیص صحیح مولفههای این قدرت نوظهور با حرکت رو به جلو، نگاه و توقعات جدیدی از کارکردهای اجتماعی ورزش را در نگاه مردم، مطبوعات و نسلهای پیش رو ایجاد نمائیم. امروزه عرصه رقابت جهانی ورزش، مجالی به مدیریتهای دورهمی نمیدهد. اما خبر خوش آن است که اگر بخواهیم یقیناً به لطف خداوند میتوانیم.
نظر شما