بهگزارش خبرگزاری مهر، حسین محمودی اظهار کرد: برای موزه «چهارسوق» شهرستان ساوه به عنوان یکی از بناهای به جا مانده از دوره صفوی که همه ساله اعتباری به منظور تداوم مرمت و نگهداری آن هزینه میشود امسال نیز ۵۰۰ میلیون ریال در راستای پاکسازی، بندکشی و تعویض آجرهای فرسوده آن هزینه شده است.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی بیان کرد: بنای این موزه ساختمانی چهارضلعی است و در چهار ضلع اصلی شمال، جنوب، شرق و غرب آن چهار دالان تعبیه شده که هر یک از این دالانها در گذشته به بازاری راه داشته است و علت نام چهارسوق نیز همین بوده است.
محمودی افزود: از آن چهار بازار، بازار بزرگ ساوه در شمال گنبد و چند مغازه و بازارچهای کوچک در مسیر دالان جنوبی باقی مانده است.
وی گفت: در بدنه بنا و سقف آن در مجموع سیزده هورانه (پنجره نورگیر) تعبیه شده است که این نورگیرها با شیشههایی رنگی مزین شدهاند و به محیط موزه فضای دلنشینی بخشیدهاند.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی عنوان کرد: این گنبد از جمله بناهای بهجا مانده از دودمان صفویان است و در تاریخ شانزدهم خرداد ماه ۱۳۵۶ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران بهثبت رسید و سرانجام در سال ۱۳۸۶ تحتعنوان موزهی مردمشناسی ساوه مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
شهرستان ساوه دارای ۴۳۰ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که تاکنون ۱۳۰ مورد از آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما