۱۳ آذر ۱۴۰۲، ۱۶:۴۹

رمضانی با مهر مطرح کرد؛

راه‌اندازی بخش تخصصی نابینایان در ۶۵ کتابخانه عمومی

راه‌اندازی بخش تخصصی نابینایان در ۶۵ کتابخانه عمومی

دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به خدمات کتابخانه های عمومی به معلولان گفت: در حال حاضر در ۶۵ کتابخانه عمومی بخش تخصصی نابینایان راه اندازی شده است.

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به روز جهانی معلولان و خدمات کتابخانه های عمومی به این افراد گفت: روز جهانی کم‌توانان فرصت مناسبی است تا به اهمیت ارائه خدمات کتابخانه‌ای به جامعه معلولان توجه کنیم. نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به عنوان گسترده‌ترین شبکه فرهنگی در اقصی نقاط کشور، خود را موظف به تأمین خدمات اطلاعاتی، کتابخانه‌ای و برگزاری برنامه‌های آموزشی و فرهنگی در راستای ارتقای سطح توانایی‌های فردی و اجتماعی اقشار خاص جامعه و به‌ویژه معلولین عزیز جسمی و حرکتی می‌داند.

وی افزود: ارائه خدمات کتابخانه‌ای به همه اقشار جامعه ضروری است و معلولین نیز به عنوان جامعه خدمت‌گیر، حق بهره‌مندی از این خدمات را دارند. دسترسی به اطلاعات و منابع کتابخانه‌ای، زمینه‌ساز رشد و تعالی همه‌جانبه افراد جامعه است. معلولین نیز با بهره‌مندی از این خدمات می‌توانند در عرصه‌های مختلف زندگی، به موفقیت دست یابند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به فعالیت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ارائه خدمات به معلولان گفت: با همراهی همکاران شاغل در کتابخانه‌های عمومی، به‌ویژه بخش‌های تخصصی ویژه گروه‌های خاص، اقدامات مثبت و اثرگذاری در این خصوص به انجام رسیده است. ایجاد بخش‌های ویژه و تخصصی برای نابینایان و ناشنوایان عزیز، مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری فضاهای کتابخانه‌های مرکزی و مهم و اصلی استان‌ها برای تردد معلولین، تأمین منابع ویژه این گروه از جمله کتاب‌های بریل، کتاب‌های صوتی، منابع الکترونیکی و کتاب‌های ساده‌سازی شده مناسب ناشنوایان، و همین‌طور تأمین اقلام آموزشی و اسباب‌بازی و سایر تجهیزات کمک‌آموزشی از جمله اقدامات مهم و زیربنایی نهاد برای خدمات‌رسانی به جامعه معلولین ارجمند است.

رمضانی گفت: از طرف دیگر، انواع متنوع برنامه‌های آموزشی و فرهنگی نیز با اهداف مختلف در اختیار این عزیزان قرار می‌گیرد. توانمندسازی و مهارت‌افزایی این عزیزان در کنار رشد حرفه‌ای و اعتلای فرهنگی افراد نیز از جمله اهداف این برنامه‌ها است. در حال حاضر، در ۶۵ کتابخانه عمومی، بخش تخصصی نابینایان و در ۳۲ کتابخانه نیز بخش تخصصی ناشنوایان ایجاد شده است. این بخش‌ها به تجهیزات مدرن و مجهز، منابع ویژه، اقلام آموزشی، اسباب‌بازی و سایر موارد موردنیاز تجهیز شده‌اند. البته در سایر کتابخانه‌هایی که بخش مستقل نابینایان یا ناشنوایان ندارند، خدمات به اقشار مذکور ارائه می‌شود.

وی همچنین گفت: نیروی انسانی شاغل در بخش‌های تخصصی نابینایان و ناشنوایان کتابداران متخصص هستند. کتابداران متخصص و علاقه‌مندی که در این بخش‌ها مشغول به کار هستند، دغدغه خدمت‌رسانی به عزیزان معلول جسمی و حرکتی را دارند. اکثریت همکاران بخش نابینایان کتابخانه‌های عمومی، خود از جمله اقشار عزیز نابینا هستند و از این حیث، تعامل و ارتباط بهتری بین اعضا و کتابدار بخش نابینا شکل می‌گیرد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پایان از اقدامات دیگر برای جامعه معلولان در نهاد کتابخانه‌ها خبر داد و گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای پیشبرد برنامه‌های خود در خصوص خدمات‌رسانی به معلولین ارجمند، با ناشران، شرکت‌های دانش‌بنیان، سازمان‌ها و نهادهای مسئول و مرتبط با معلولین، تعامل و همکاری مستمر دارد. این همکاری در جنبه‌های نظری و علمی شامل نیازسنجی، تدوین استانداردها و دستورالعمل‌های اجرایی برای به‌کارگیری در کتابخانه‌های عمومی است و در جنبه‌های عملی شامل تأمین تجهیزات ضروری، اقلام، منابع، کتب و نشریات ویژه این اقشار است.

کد خبر 5957559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha