به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا طاهری اصل عصر دوشنبه در نشست خبری که پیرامون برگزاری نخستین همایش ملی پایداری در محیطهای انسان ساخت برگزار شد، با بیان اینکه راهکار اصلی کنترل فرونشست زمین در اصفهان تغذیه سفرههای زیرزمینی و جریان آب است، اظهار داشت: این راهکار مبحثی کلان است اما آنچه که در حیطه کاری سازمان نظام مهندسی و شهرداری درمورد ایجاد ساختمانهای پایدار و مقاوم در برابر فرونشست میتواند دنبال شود، بهسازی خاک است.
وی با اشاره به اینکه روشهای مختلفی برای بهسازی و تحکیم خاک در مناطق فرونشستی وجود دارد که مطالعات آن در سازمان نظام مهندسی آغاز شده است، ادامه داد: پیش تر تجربه بهسازی خاک را در استانهای شمالی کشور که به دلیل روانآبها درگیر روانگرایی خاک و زمین شده بودند، داشتیم و اکنون در استانهای فلات مرکزی این اتفاق افتاده است به دلیل اینکه سفرههای آب زیرزمینی خالی شده و خاک فشرده میشود.
رئیس کمیسیون انرژی، استاندارد مصالح و محیطزیست سازمان نظام مهندسی کشور خاطرنشان کرد: لازم است در زمینه بهسازی و تحکیم خاک و بهبود روان گرایی آن برای احداث ساختمانهای پایدار در مناطق فرونشستی از متخصصان ژئو تکنیک سازمان نظام مهندسی استفاده شود.
برگزاری همایش ملی پایداری محیطهای انسان ساخت در اصفهان
طاهری اصل ابراز داشت: در همایش ملی پایداری در محیطهای انسان ساخت که روزهای ۱۵ و ۱۶ آذر ماه با موضوع ساختمانهای سبز در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار میشود یکی از پنلهای تخصصی موضوع فرونشست زمین و ساختمان است که در آن همایش راهکارهایی برای پایداری ساختمانها ارائه خواهیم داد.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که هدف تنها برگزاری همایش نیست و پس از این رویداد دبیرخانه شهر پایدار همچنان فعالانه دورههای مختلف خواهد داشت و به مسائل مختلف از جمله فرونشست اصفهان پرداخته خواهد شد.
رئیس کمیسیون انرژی، استاندارد مصالح و محیطزیست سازمان نظام مهندسی کشور در خصوص احداث ساختمانهای بلندمرتبه در شهر اصفهان که خود عامل حبس هوای آلوده در این کلان شهر شده و صدور مجوز برای ساخت این ساختمانها توسط شهرداری گفت: در ادوار گذشته در دو مقطع متأسفانه در جبهه غربی اصفهان چندین مجموعه ساختمانی بنا بر دلایلی ساخته شده و معضل ایجاد کرده است.
کریدورهای هوایی اصفهان برای بلندمرتبه سازی رعایت میشود
طاهری اصل ابراز داشت: در چند سال اخیر این مسئله توسط کارشناسان معماری و شهرسازی بررسی و تلاش شده که نکاتی را رعایت کنند که از جمله آنها حذف جزیره حرارتی در شهر حذف است و دیگر اینکه باد غالب را در شهر جاری کنند به این ترتیب که اگر بلند مرتبه سازی در گوشههایی از شهر میشود کریدور هوایی اصفهان را در نظر بگیرند و اگر اکنون نیز بلند مرتبه سازی در شهر مشاهده میشود کریدور هوایی را رعایت میکنند.
وی در ادامه متوسط عمر یک ساختمان در ایران را ۲۵ دانست و اظهار داشت: عمر ساختمان به عوامل مختلف بصری، مواد و مصالح، تأسیسات گرمایشی و سرمایشی و وضعیت منطقه آن بستگی دارد که این امر نیز در همایش ملی پایداری در محیطهای انسان ساخت در کارگاههای مختلف بررسی خواهد شد.
رئیس کمیسیون انرژی، استاندارد مصالح و محیطزیست سازمان نظام مهندسی کشور ابراز داشت: یکی از روشهای ماندگار بودن ساختمان بروزرسانی دکوراسیون داخلی است؛ در کشورهای دیگر ممکن است یک بنا حدود ۶۰۰ سال باقی بماند زیرا دکوراسیون داخلی آن بهروز میشود اما پوسته ساختمان همچنان قدیمی با ارزش باقی میماند.
طاهری اصل با اشاره به اینکه سلامت انسان بستگی به سلامت ساختمان دارد، اظهار داشت: سلامت ساختمان نیز در گرو سلامت محله، منطقه و شهر است و همه این المانها هم به یکدیگر بستگی دارد و هم به انسان محور بودن آنها و اثراتی بر شهر میتواند داشته باشد.
به گفته وی بیش از ۴۰ درصد انرژی در ساختمانها مصرف میشود و این در حالی است که سهم مصرف انرژی نهان در ساختمان بسیار بالا است.
در این نشست همچنین رضا چینی مدیر عامل کارخانه آجر نماچین و رئیس کانون کارآفرینان برتر استان اصفهان با بیان اینکه شاخصهای پایداری برای شهر و تعالی زندگی انسانها جنبههای مختلف اقتصادی و زیست محیطی و اجتماعی را در بر میگیرد، اظهار داشت: در همایش دو روزه تلاش میشود که مباحث اصلی و اهمیت ساختمانهای پایدار پرداخته شود.
مصارف انرژی در بخش مسکونی ایران سه برابر آمار جهانی است
وی به وضعیت زیستمحیطی و آلودگی هوای اصفهان اشاره کرد و گفت: متأسفانه به دلیل آلودگی طی روزهای گذشته کسب و کارهای زیاد صنعتی را تعطیل کردند اما امید است که با روش جدید بتوان جلوی آلایندگی را گرفت تا کسب و کار تعطیل نشود.
رئیس کانون کارآفرینان برتر استان اصفهان با بیان اینکه عمده آلایندگیها بر اثر فعالیت انسان هاست که یک نمونه آن مصرف انرژی و منابع گاز متفاوت است، خاطرنشان کرد: مصرف گاز استان اصفهان در هر شبانهروز در شرایط عادی ۵۵ میلیون مترمکعب است که هفت میلیون مترمکعب آن توسط بخش مسکونی مصرف میشود اما این عدد در فصل سرما به ۴۵ میلیون مترمکعب میرسد و مجبور میشوند گاز صنایع را قطع کنند.
چینی ابراز داشت: این مسئله نشان میدهد که باید به احداث ساختمانهای سبز و پایدار پرداخته شود زیرا ما سه برابر آمار جهانی مصرف انرژی در واحدهای مسکونی داریم که ۳۵ درصد این عدد پرت انرژی از دیوارهای بیرونی ساختمان است.
همچنین علی بهاروند دبیر علمی همایش ملی پایداری در محیطهای انسان ساخت در این نشست با بیان اینکه ما با دو معضل انرژی و فرهنگی مواجه هستیم، اظهار داشت: تاکنون همایشهای بسیاری با تمرکز بر انرژی برگزار شده است اما در همایش پیش رو به مبحث انرژی، تغییرات اقلیمی، پایداری، فرهنگی اجتماعی و تکنیکال پرداخته خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که از نظر فناوری محصولات مناسبی در شهر و کشورمان برای احداث ساختمانهای پایدار وجود دارد اما میزان استفاده بالا نیست و این نشان میدهد با معضلاتی در حوزه فرهنگی روبه رو هستیم.
بهاروند اضافه کرد: مبحث ۱۹ مقررات ساختمان یکی از قوانین لازم الاجرا است اما کمتر از ۳۰ درصد ساختمانها آن را رعایت میکنند و این یکی از نشانههایی است که باید به موضوع فرهنگی در حوزه انرژی و ساختمان توجه کرد.
نظر شما