۱۴ آذر ۱۴۰۲، ۱۵:۲۱

مدیرعامل انجمن دیابت ایران؛

افراد دیابتی باید بتوانند در منزل قندخون خود را کنترل کنند

افراد دیابتی باید بتوانند در منزل قندخون خود را کنترل کنند

مدیرعامل انجمن دیابت ایران گفت: افراد دیابتی باید این توانایی را داشته باشند که خودشان در داخل خانه، قندخون خود را کنترل کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر کامران نیکوسخن، در حاشیه مراسم یک روز با دیابت، با اشاره به اهمیت دستگاه تست قندخون برای افراد دیابتی، توضیح داد: یک بیمار دیابتی از ۲ بار در هفته تا ۶ بار در روز نیاز دارد که قندخون خود را کنترل کند؛ به خصوص دیابتی‌های نوع یک و افرادی که دیابت بارداری دارند. اما مشکل عمده این بیماران در کشور ما این است که نوارهای تست قندخون در کشور ما بیمه نیست. فقط بیمه ارتش، این مورد را برعهده گرفته و بیمه سلامت قول داده که آن را در برنامه کار قرار بدهد. اما بیمه تأمین اجتماعی هنوز اقدامی در این خصوص انجام نداده و برنامه‌ای اعلام نکرده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بیماران دیابتی بیمه تأمین اجتماعی دارند، تشریح کرد: متأسفانه تهیه نوار تست قندخون گاهی دشوار می‌شود. نمونه خارجی آن اگر پیدا بشود، هزینه بالایی به بیمار تحمیل می‌کند و متأسفانه نوارهای داخلی وجود ندارند. خرید باید از طریق آنلاین صورت گیرد و مشکل اینجاست که بسیاری از افراد دیابتی سالمند هستند و امکان خرید ندارند.

نیکوسخن ادامه داد: مشکل دیگر اینکه برخی از شرکت‌های بیمه ادعا می‌کنند باید برنامه‌ای مشخص برای میزان تست خون افراد وجود داشته باشد و وزارت بهداشت در این بخش کاری نکرده بود. سال ۱۳۹۸ دو انجمن حمایت از بیماران دیابتی، نقشه‌راهی را تهیه کردند که همان سال به وزارتخانه ارائه شد. ما در بهار امسال، برنامه آن را مشخص کردیم و توسط وزارت بهداشت به همه شرکت‌های بیمه و به دانشگاه‌ها ابلاغ شد. در بهمن‌ماه ۱۴۰۰ شورای عالی بیمه را مجاب کردیم که بسته خدمات درمانی دیابتی‌ها و نیز نوارهای تست قندخون را در پوشش بیمه قرار دهند اما متأسفانه هنوز بیماران دیابتی نوارهای تست قندخون را به صورت آزاد تهیه می‌کنند.

وی گفت: استفاده از سنسورهای تست قند خون برای یک کودک که بین ۶ تا ۱۰ بار باید قند خون را چک کند، بسیار حیاتی است. سنسورهای قند خونی راهی بازار شده‌اند که ۲۴ ساعته و مستمر، به صورت ساعتی، قند خون را کنترل کرده و نتیجه تست را از طریق گوشی به افراد اعلام می‌کند. این برای کودک دیابتی که به مدرسه می‌رود و خانواده او احساس امنیت ایجاد کرده و به بهبود کنترل قند خون منجر می‌شود.

نیکوسخن افزود: در اکثر کشورهای دنیا استفاده از این سنسورها رایج است و تحت پوشش بیمه قرار دارد. اما این ابزار و امکانات مفید چون با واسطه به کشور ما می‌آیند، هزینه‌های بسیار بالایی دارند و بسیار گران تمام می‌شوند. در کشور ما هزینه استفاده از این سنسورها برای یک کودک دیابتی ماهیانه بالای ۱۰ میلیون تومان است و همین مشکلات زیادی ایجاد می‌کند زیرا بیشتر خانواده‌ها توان خرید ندارند. با همه این اوصاف، وقتی متوجه می‌شوند که چنین تکنولوژی وجود دارد و با کمک آن دیگر نیاز نیست نوک انگشتان کودک‌شان سوراخ شود متقاضی این سنسورها می‌شوند. چرا که شاید نیاز باشد هر کودک دیابتی در سال بیش از ۴ هزار بار از این سوزن‌ها استفاده کند.

وی گفت: دیابت نوع یک، اکثراً در کودک و نوجوانان ایجاد می‌شود و دیابت نوع دو از ۳۵ سال به بالا شایع است. اما امروزه سن ابتلاء به دیابت نوع ۲ به دلیل سبک زندگی اشتباه، مصرف دخانیات، غذای نامناسب و هوای آلوده پایین آمده است. امروزه بسیاری از کودکان و نوجوانان گرفتار اضافه وزن شدند و این موضوع در کنار کم‌تحرکی آنها، می‌تواند حتی خطر ابتلاء به دیابت نوع دو را بیشتر کند. دیابتی که در قدیم به عنوان دیابت بزرگسالی دیده می‌شد حالا به سنین کودکی رسیده است.

نیکوسخن توصیه کرد: بهتر است افراد بالای ۳۵ سال، غربالگری دیابت را انجام دهند؛ خصوصاً افرادی که BMI بدن آنها بالای ۲۰۲۵ است و در کنار آن یکی از ریسک فاکتورها مانند بی‌تحرکی، سابقه خانوادگی دیابت، فشار خون و چربی بالا و یا مشکل قلبی و عروقی دارند.

یک بیماری وراثتی

رقیه راه‌چمنی ۲۵ سال است دیابت دارد. او تنها نیست و خواهر و برادرهایش هم گرفتار دیابت هستند؛ یعنی این بیماری به‌طور ژنتیکی به آنها منتقل شده است. میزان قند خون برادرش آنقدر بالا است که متأسفانه بینایی‌اش را از دست داده است. این ارث از پدر به آنها رسیده و خودش تعریف می‌کند که پدر را بر اثر بیماری دیابت از دست داده‌اند. او بیشتر از خودش، نگران برادرش است که دیابت او را با مشکلات زیادی مواجه کرده‌است. این بیماری آن‌قدر او را ضعیف کرده که گاهی بارها و بارها در خیابان روی زمین می‌افتد.

او یک خواهر کوچکش را هم بر اثر این بیماری از دست داده است. دیابت، خواهرش را در ۵۲ سالگی برای همیشه از خانواده گرفت.

رقیه در روز بیش از هفت قرص می‌خورد تا بتواند قند خونش را کنترل کند و گاهی برای پیدا کردن دارو با مشکل روبرو می‌شود. بارها شده که وقتی برای گرفتن دارو مراجعه می‌کند به او دارو نمی‌دهند و گاهی مجبور است چند بار به داروخانه سر بزند.

کد خبر 5958576

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • شهرام IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
      4 0
      نظر به اینکه نوارهای تست قند خون داخلی ۳۰ درصد خطا داره و خارجی هم پیدا نمیشه
    • حجت منوچهری IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴
      20 0
      از کجا واز چه کمبودی باید گفت که مثنوی بالا بلندی است، پس مثل چوبی که بر سیل افتاده باید رفت وعاقبت را به خدا سپرد
    • سجر IR ۰۹:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
      2 1
      با سلام متاسفانه نوار قند در هیچ داروخانه ای موجود نیست و انها که دارند بیش از یک میلیون تومان قیمت داره و چون داروهانه ای ارائه نمیده معلوم نیست اصل باشه یا فیک‌ لطفا وزارت بهداشت رسیدگی کنند.
    • ژاله معظم US ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
      3 0
      من چندروز پیش رفتم دارو گرفتم قیمتها خیلی بهتر شده بود ممنون ک به داروها پوشش گرفتن فقط سوزن دستگاه قند خیلی گرونه ومن نمیتونم بخرم
    • IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
      4 0
      لطفا چاره ای به اندیشید. دست اندرکاران این حوزه. انسان یک لحظه خود را جای او احساس کند
    • هرچی IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
      5 0
      من دیابت نوع ۲ دارم که چندین ساله هزینه تامین دارو و کیت و دستگاه و پزشک و آزمایش رو میپردازم و علیرغم داشتن بیمه تامین تکمیلی اجتماعی هیچگونه پوشش بیمه‌ای بصورت کامل ندارم حالا شما شعار بدید تا کی آخه؟دیابتی بایستی به سهولت تهیه مواد غذایی از سوپر مارکت یا نانوایی بصورت رایگان از داروخانه تهیه
    • کامران IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
      5 1
      بند مرض قند دارم و پدرو مادرم هم قند خون ندارد قرص های قند خون را آزاد تهیه میکنم چه برسد دستگاه تست خون قرص ها بیمه تامین اجتماعی قبول نمیکند میگویند ندارم با دفترچه گرانتر از آزاد در میآید شما حساب من در سال اگر انسولین نزنم فقط قرص تهیه کنم در سال 10میلیون باید هزینه کنم فقط برای قرص قند
    • لیلی IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
      4 0
      سلام .ما دهک هشت هستیم باز قدرت خرید کیت قند خون رو نداریم تا برسه دهک های دیگر .لطفا این خونه های بهداشت رو موظف کنید که قند خون و رایگان انجام بدن .به خدا مردم تحت فشار هستند .دیگه برسه یه بیماری ارثی هم گریبان شخص رو بگیره .لطفا به حرف ملت نجیب وناراحت ملت گوش بدین و دایورت نکنید
    • سوسن توسلی پور IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
      2 1
      نوارهای تست قند گرونهنم هفته ای یکبار قتدمو کنترل میکنم
    • رها IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
      0 4
      من 15 ساله دیابت دارم وبا داروهای گیاهی کنترل شده وگوش به حرف پزشکان ندادم الحمدلله خوبم با اینکه 60 سالمه هیچ مشکلی هم ندارم هیچ قرص شیمیایی هم نخوردم