۱۵ آذر ۱۴۰۲، ۱۳:۳۹

رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان خبر داد؛

لزوم رشد دانش‌آموزان با نیاز ویژه کردستان در عرصه تعلیم و تربیت

لزوم رشد دانش‌آموزان با نیاز ویژه کردستان در عرصه تعلیم و تربیت

سنندج_ رییس آموزش وپرورش استثنایی کردستان گفت: باید برای هزارو ۵۳۲ دانش‌آموز با نیاز ویژه در مدارس استثنایی و ۵۸۹ دانش‌آموز تلفیقی فراگیر مدارس عادی، زمینه رشد درعرصه تعلیم و تربیت مهیا شود.

به گزارش خبرنگار مهر، طالب محمدی بعدازظهر چهارشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولان، با گرامیداشت هفته تکریم معلولان و نامگذاری سوم دسامبر به همین مناسبت، اظهار کرد: معلولیت مشکل فردی نیست بلکه چالشی اجتماعی است و کل جامعه وظیفه دارند به حل مشکلات این قشر توجه ویژه داشته باشند.

محمدی با بیان اینکه معلولان نیز مانند سایر افراد جامعه از حقوقی برخوردار هستند که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: آموزش از بدیهی‌ترین حقوق انسان‌هاست و در این بین دانش‌آموزان استثنایی مستحق‌ترین قشر جامعه برای برخورداری از این حق هستند و وظیفه آموزش و پرورش در سطوح مختلف این است که زمینه ورود همه کودکان با هر استعداد، توانایی و محدودیتی که دارند را فراهم نماید.

وی یکی از مقولات مورد توجه در آموزش و پرورش را شاخص توجه به تفاوت‌های فردی عنوان کرد و گفت: هر چه نظام آموزشی انعطاف داشته باشد و سطح آموزشی مخاطبان را افزایش دهد دارای کیفیت است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان با اشاره به شعار امسال روز جهانی معلولان «باور توانمندی‌ها نوید بخش دنیای دسترس پذیر» اظهار داشت: باید برای یک‌هزار و ۵۳۲ نفر از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در مدارس استثنایی و۵۸۹ دانش‌آموز تلفیقی فراگیر در مدارس عادی، این امکانات و پتانسیل فراهم شود که هرکس به اندازه توان خود، در عرصه تعلیم و تربیت رشد و ترقی پیدا کند.

محمدی با تأکید بر اهمیت فراهم آوردن زمینه حضور پررنگ، شناساندن توانمندی و ظرفیت‌های افراد معلول در سطح جامعه، ضرورت اصلاح نگرش‌های نامناسب حاکم بر جامعه و تحقق انتظارات بر حق این قشر را مهم عنوان کرد.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان با اشاره به توانمندی‌های معلولان اظهار کرد: آنان با موفقیت‌ها و پیشرفت‌های خود درعرصه‌های مختلف، در تمام مراحل زندگی ثابت کرده‌اند که معلولیت، محدودیت نیست زیرا محدودیت اصلی در جسم یک انسان نیست بلکه در روح و باور اوست.

وی در ادامه با بیان اینکه آموزش و پرورش نهاد تعلیم و تربیت و بخش مهم و تأثیرگذار در آماده سازی معلولان (دانش‌آموزان) برای ورود به جامعه است، یادآور شد: ما متکفل آموزش و پرورش رسمی این قشر هستیم.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان با اشاره به فعالیت ۵۰۰ نفر از عوامل اجرایی در مدارس با نیازهای ویژه استان گفت: ۷۷ مدرسه مستقل و ضمیمه شهری و روستایی استثنایی در ۲۴۴ کلاس درس خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی و توانبخشی ارائه می‌دهند.


محمدی افزود: در سال تحصیلی جاری ۴۷ نیروی آموزشی به مجموعه آموزش و پرورش استثنایی استان اضافه شده است که ۱۶ نفر از آنها مربی آموزش معلولان ،۱۲ نفر دانش آموخته تربیت معلم، سه نفر سرباز معلم و ۱۶ نفر از آنها نیروهای استخدام آزاد هستند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان گفت: آموزش و پرورش استثنایی در عین حال که تخصصی‌ترین بخش آموزش و پرورش است از مستحق‌ترین مخاطب و جامعه هدف که دانش‌آموزان استثنایی هستند، برخوردار است.

آموزش دانش‌آموزان با نیاز ویژه نیازمند سعه صدر است

وی با بیان اینکه صحبت از دانش‌آموزان استثنایی صحبت از تفاوت‌ها، صحبت از ایفای مسؤولیت و احیای انسان‌هاست، گفت: آموزش دانش‌آموزان با نیازهای ویژه به دقت نظر، تعهد، روابط انسانی و سعه صدر خاصی نیاز دارد.

محمدی تعلیم و تربیت را جزو حقوقه حقه انسان‌ها برشمرد و افزود: این حق در مورد دانش‌آموزان استثنایی ویژه‌تر است چون استعداد و توانمندی در دانش‌آموز با نیاز ویژه خاص و نهفته‌تر است.

وی با بیان اینکه این دانش آموزان بنا به وضعیت جسمانی و خلقت خود نیازشان ویژه نیست بلکه نحوه برآورده کردن نیازشان ویژه است، افزود: این مهم و تکلیف سنگین کار متولیان جامعه است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان در ادامه تأکید کرد: فلسفه اصلی آموزش و پرورش استثنایی طی مدارج دانشگاهی نیست بلکه آموزش درس‌ها و مهارت‌های زندگی و افزایش آگاهی است.

محمدی پوشش تحصیلی، اجرای برنامه ملی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان، ارائه طرح‌ها و برنامه‌های کیفیت بخشی، فراگیر سازی و توسعه مدارس پذیرا، برنامه محوری، برگزاری جشنواره‌های علمی و پژوهشی، ایجاد تسهیلات جهت ایاب و ذهاب دانش آموزان با نیازهای ویژه و فراهم آوردن زمینه جلب مشارکت نهادهای مرتبط را ازجمله خدمات اصلی درون سازمانی و فراسازمانی این اداره برشمرد.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان استاندارد نبودن فضا و تجهیزات، کمبود نیروی تخصصی و عدم فرهنگ سازی مناسب را مهم‌ترین چالش‌های آموزش و پرورش استثنایی عنوان کرد.

کد خبر 5959461

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha