۱۶ آذر ۱۴۰۲، ۹:۴۳

معاون سازمان انرژی اتمی:

سالانه یک میلیون بیمار سرطانی از مزیت «رادیودارو» بهره می‌برند

سالانه یک میلیون بیمار سرطانی از مزیت «رادیودارو» بهره می‌برند

تبریز- معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی گفت: سالانه یک میلیون بیمار سرطانی از رادیو دارو برای شناسایی بیماری بهره می‌برند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد قنادی مراغه‌ای در آئین گرامیداشت روز دانشجو که در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه برگزار شد، افزود: رادیو دارو از رادیوایزوتوپ تولید می‌شود که در تشخیص بیماری سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد و اگر رادیو دارویی در قسمتی از بدن نشانده شود، این بیماری را شناسایی می‌کند.

وی افزود: اکنون در سطح جهان حدود ۲۰ میلیون نفر از رادیو دارو استفاده می‌کنند در حالی که در ایران یک میلیون نفر از رادیو دارویی که در سازمان انرژی اتمی تولید می‌شود، بهره می‌برند.

«قنادی مراغه‌ای» با اشاره به اینکه در هر هفته نیز ۳۰۰ تا ۴۰۰ بیمار مبتلا به سرطان تیروئید به وسیله رادیو دارو درمان می‌شوند، تصریح کرد: پزشکی مدرن بدون فناوری هسته‌ای و رادیوایزوتوپ، کارایی لازم را ندارد و انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و پوکی استخوان به وسیله رادیوایزوتوپ قابل شناسایی است.

وی ادامه داد: برای رسیدن به رادیوایزوتوپ‌ها به «ری‌اکتور» تحقیقاتی و ماده‌ای با عنوان اورانیوم نیاز است و اورانیوم فلزی است که معادن آن در طبیعت وجود داشته و کاربرد دیگری ندارد.

وی با اشاره به اینکه شکافته شدن اورانیوم انرژی بسیاری تولید می‌کند و این مبنای انرژی اتمی است، افزود: اگر اورانیوم نبود، انرژی اتمی هم نبود و بر همین اساس از این ماده باید به درستی استفاده کنیم.

«قنادی مراغه‌ای» اضافه کرد: در یک میلیارد کیلوگرم از آب دریا به میزان یک کیلوگرم و در یک میلیون کیلوگرم از سنگ‌های گرانیتی به اندازه یک کیلوگرم اورانیوم وجود دارد.

وی با بیان اینکه ۴۳۲ نیروگاه هسته‌ای در دنیا فعال است که ۱۰ درصد برق جهان را تولید می‌کنند، اضافه کرد: یکی از همین نیروگاه‌ها، نیروگاه هسته‌ای بوشهر است که هزار مگا وات برق تولید می‌کند.

«قنادی مراغه‌ای» این را هم بیان کرد که نیروگاه هسته‌ای با نیروگاه‌های معمولی تفاوت عمده دارد و گاز گلخانه‌ای تولید نمی‌کند تا جایی که ۹۵ درصد سوخت آن دست نخورده باقی می‌ماند، ۲ درصد به پلوتونیوم و سه درصد هم به انرژی تبدیل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه از شکافته شدن یک اتم اورانیوم ۲۰۰ میلیون الکترون‌ولت انرژی تولید می‌شود، اضافه کرد: در صورتی که اگر یک اتم کربن بسوزد و به دی اکسید کربن تبدیل شود، چهار الکترون ولت انرژی تولید می‌شود.

وی به فرآیند پیچیده تولید سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای هم اشاره کرد و گفت: هر کشوری که به مقوله ساخت نیروگاه هسته‌ای و تولید سوخت آن وارد شود، در آینده از نظر تکنولوژی موفق خواهد بود.

کد خبر 5960030

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha