۱۷ آذر ۱۴۰۲، ۹:۲۸

یک هفته با کتاب؛

امضای دو تفاهمنامه و اعلام میزان فروش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

امضای دو تفاهمنامه و اعلام میزان فروش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

امضای دو تفاهم نامه همکاری به همراه ارائه آمار فروش بخش مجازی سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از جمله مهمترین اخبار هفته در حوزه کتاب و ادبیات بودند.

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: در مطالعه و مرور اخبار این هفته حوزه کتاب و ادبیات به بررسی پنج خبر مهم پرداخته‌ایم.

امضای تفاهم نامه همکاری میان کانون پرورش فکری و فرهنگستان زبان فارسی در کنار تفاهم نامه همکاری کتابخانه‌های ملی ایران و فیلیپین به همراه ارائه آمار فروش بخش مجازی سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از جمله مهمترین اخبار این هفته در حوزه کتاب و ادبیات بودند.

انتشار ۹ هزار و ۹۳۸ عنوان کتاب در آبان ماه و ایجاد ۶۵ بخش نابینایان و ۳۲ بخش ناشنوایان در کتابخانه‌های عمومی از جمله دیگر رویدادهای مهمی است که در این گزارش به آنها پرداخته‌ایم.

مشروح این گزارش را در ادامه می‌خوانید:

امضای تفاهم‌نامه کانون پرورش فکری و فرهنگستان زبان فارسی

به‌منظور بهره‌مندی از دستاوردهای فرهنگستان زبان و ادب فارسی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حوزه تقویت و ترویج زبان و ادب فارسی تفاهم‌نامه همکاری علمی، پژوهشی و فرهنگی میان این دو نهاد امضا شد.

این تفاهم‌نامه همکاری در شش ماده، بیست بند، یک تبصره و در چهار نسخه تنظیم شده است و در روز یازدهم آذر ۱۴۰۲، به امضای رئیس دو نهاد رسید.

انتشار ۹ هزار و ۹۳۸ عنوان کتاب در آبان ماه

بر اساس آمار و اطلاعات کتاب‌های ثبت شده در بانک جامع اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران، در آبان ۱۴۰۲، ۹ هزار و ۹۳۸ عنوان کتاب در کشور از سوی هزار و ۳۹۲ ناشر راهی ویترین کتابفروشی‌ها شده است که در مقایسه با ۸ هزار و ۸۷۳ عنوان کتاب در دوره زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱، ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده است.

از مجموع کل کتاب‌های منتشر شده در دومین ماه پاییز ۱۴۰۲، ۷ هزار و ۱۱۷ عنوان کتاب تألیف و ۲ هزار و ۸۲۱ عنوان کتاب ترجمه است. از موضوعات کمک درسی، ادبیات، کودک و نوجوان، علوم اجتماعی و دین بیشترین تألیف از سوی نویسندگان صورت گرفته است و موضوعات کودک و نوجوان، ادبیات، فلسفه و روان‌شناسی، علوم عملی و علوم اجتماعی پیشتاز بخش ترجمه هستند.

فروش ۱۶۹ میلیاردی بخش مجازی نمایشگاه کتاب

جلسه «ارائه گزارش تحلیلی داده‌های بخش مجازی سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران»، یکشنبه ۱۲ آذر ماه با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، سیاوش صلواتیان پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما و جمعی از خبرنگاران حوزه کتاب در محل استودیوی تلویزیون اینترنتی کتاب برگزار شد.

صلواتیان در این جلسه گفت: پردازش داده‌های بخش مجازی سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نشان داد که میزان فروش بخش مجازی این نمایشگاه عدد ۱۶۹ میلیارد و ۶۶۱ میلیون تومان بوده است. به طور تقریبی از هر ۳ کتاب خریداری‌شده در نمایشگاه سی‌وچهارم یک کتاب از بخش مجازی تهیه شده بوده است.

به عبارتی در هر ثانیه بیش از ۱۹۶ هزار تومان خرید توسط دوستداران کتاب صورت گرفته است. میانگین قیمت در کتاب‌های عرضه‌شده ناشران ۱۶۳ هزار تومان و میانگین قیمت کتاب‌های به فروش رسیده ۱۲۳ هزار تومان بوده است. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که متوسط ارزش سبد خرید خریداران نیز ۶۴۴ هزار تومان بوده است.

امضای تفاهم نامه همکاری کتابخانه‌های ملی ایران و فیلیپین

تفاهم‌نامه همکاری در راستای توسعه روابط دوجانبه و فرهنگی و گسترش و تعمیق همکاری‌ها در زمینه‌های کتابخانه‌ای، اسنادی، علمی و آموزشی، در مراسمی که به‌صورت ارتباط مستقیم و مجازی با کتابخانه ملی فیلیپین برگزار شد، به امضای علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و سزار گیلبرت کیو.آدریانو، رئیس کتابخانه ملی فیلیپین رسید.

ایجاد ۶۵ بخش نابینایان و ۳۲ بخش ناشنوایان در کتابخانه‌های عمومی

آئین اختتامیه دومین دوره جشنواره ملی «کتاب افراد معلول ایران (کاما)» سه‌شنبه ۱۴ آذر با حضور علی‌اکبر جمالی مدیرعامل انجمن نابینایان کشور؛ مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ عصمت مؤمنی معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ کامران عاروان دبیر علمی جشنواره؛ فاطمه ثقفی رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران؛ حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران؛ فاطمه عباسی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

رمضانی در این جلسه با اشاره به جدیدترین اقدامات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای جامعه معلولان افزود: خرید و توزیع ۴۰ دستگاه برجسته‌نگار هوشمند با همکاری انجمن نابینایان ازجمله اقدامات جدید نهاد با هدف توسعه خدمات به نابینایان است. ایجاد ۶۵ بخش تخصصی نابینایان و ۳۲ بخش تخصصی ناشنوایان در کتابخانه‌های عمومی کشور، مناسب‌سازی کتابخانه‌ها نیز از دیگر خدمات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به جامعه معلول است.

کد خبر 5960364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha