۱۸ آذر ۱۴۰۲، ۱۰:۳۹

از سوی سازمان فضایی هند؛

تصاویر فضاپیمای هندی از خورشید منتشر شد

تصاویر فضاپیمای هندی از خورشید منتشر شد

یک ابزار موجود روی فضاپیمای خورشیدی آدیتیا -ال ۱ هندوستان فعالیت خود را آغاز کرد و تصاویری از ستاره منظومه شمسی به زمین فرستاد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، این فضاپیما برای مطالعه خورشید به فضا ارسال شده است.

این تصاویر که هفته گذشته به وسیله محموله ای به نام SUITثبت شده اند، برخی ویژگی های سطح خورشید از جمله چند لکه خورشیدی و چند منطقه ساکت و غیر فعال روی سطح آن را نشان می دهند.

طبق بیانیه سازمان فضایی هند، ابزار در ۲۰ نوامبر روشن شد. این ابزار روی رصدخانه خورشید آدیتیا-ال ۱ با همکاری چند موسسه در احمدآباد، پونا و کرالا در این کشور فعال شده است.

ابزار SUIT تصاویر تمام دیسک خورشید را در طول موج های نزدیک به فرابنفش می گیرد. این تصاویر شامل اولین رصد کامل خورشید در طول موج های ۲۰۰تا۴۰۰ نانومتر است. عکس های مذکور چشم اندازی به جزییات دقیق فراهم می کنند.

خورشید یک گلوله از پلاسما است. بنابراین به جای آنکه سطح ستاره مانند زمین جامد و سنگی باشد، در واقع لایه ای نازک از هیدروژن و هلیوم است که فتوسفر نامیده می شود. این بخش حدود ۱۰۰کیلومتر ضخامت دارد و لکه های خورشیدی یا مناطق تیره و به شدت مغناطیسی به اندازه یک سیاره که شلعه های قدرتمندی از آنها بیرون می آید، نیز در همین منطقه قرار دارند. گاهی اوقات این جریان های پلاسما به زمین زمین حرکت می کنند.

جدیدترین تصاویر آدیتیا ال-۱ ۴ لکه خورشیدی واضح را در نزدیکی خط استوای ستاره نشان می دهد.

تیم پروژه مشغول روشن کردن بقیه ابزارهای این فضاپیما نیز هستند. هفته گذشته سازمان فضایی هندوستان اعلام کرد ابزار آزمایش ذرات باد خورشیدی فضاپیما(ASPEX ) روشن شده تا ترکیب بادهای خورشیدی را بررسی کند. روز گذشته نیز یک ابزار دیگر برای رصد بادهای خورشیدی روشن و اعلام شد در وضعیت مناسبی است.

محققان امیدوارند از داده های این ماموریت برای پیش بینی فعالیت شعله های خورشیدی و دیگر فعالیت ها استفاده کنند.

کد خبر 5961412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha