۱۹ آذر ۱۴۰۲، ۱۳:۰۹

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان خبر داد:

حضور فعال هلال احمر در ۹۱۹ حادثه سیستان و بلوچستان

حضور فعال هلال احمر در ۹۱۹ حادثه سیستان و بلوچستان

زاهدان- مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان در تشریح عملکرد این جمعیت از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون از حضور فعال هلال احمر استان در ۹۱۹ حادثه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان، سیدمحمدمهدی سجادی در تشریح عملکرد جمعیت هلال احمر استان در دولت سیزدهم در راستای خدمات امدادی، بشردوستانه و عام‌المنفعه، افزود: سیستان و بلوچستان از سال هزار و ۴۰۰ تاکنون شاهد وقوع حوادث طبیعی از جمله سیل و طوفان و زمین‌لرزه بوده است.

وی ادامه داد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون و به عبارتی طی دو سال گذشته، ۹۱۹ حادثه در استان سیستان و بلوچستان رخ داده که بیشترین آمار با ۵۶۵ مورد مربوط به حوادث جاده‌ای است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان، بیان کرد: در برخی از حوادث گسترده مانند طوفان‌های ۱۲۰ روزه منطقه سیستان در تابستان سال جاری، ۱۱ هزار و ۱۹۱ نفر خدمات امدادی دریافت کرده‌اند و در سیل و آبگرفتگی‌های مرکز و جنوب استان نیز ۵۶ هزار و ۸۵ نفر از خدمات جمعیت هلال احمر استان بهره‌مند شده‌اند.

فعالیت ۲۹ پایگاه امداد و نجات سیستان و بلوچستان

سجادی گفت: در حال حاضر ۲۹ پایگاه امداد و نجات در سیستان و بلوچستان فعال است که با توجه به برنامه‌های پیش‌بینی شده در راستای ارائه خدمات مطلوب‌تر به مردم، ۱۴ پروژه امدادی در حال ساخت نیز در سطح استان در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان با اشاره به اجرای طرح ملی «نذر آب» در استان، بیان کرد: این طرح، در دو سال گذشته با سه رویکرد شامل «تأمین آب شرب، خدمات سلامت‌محور و خدمات معیشت‌محور» توسط سازمان داوطلبان با حضور تهران، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، مازندران، زنجان، لرستان، اصفهان، کیش، یزد، سمنان، همدان، کردستان، خوزستان، قم، البرز، مرکزی و کرمانشاه به عنوان معین در ۱۴ شهرستان سیستان و بلوچستان شامل خاش، نیمروز، هامون، سراوان، راسک، سیب و سوران، دلگان، چابهار، دشتیاری، کنارک، ایرانشهر، زهک، مهرستان و هیرمند اجرا شده است.

وی ادامه داد: در قالب این طرح ملی، طی دو سال گذشته، مبلغ ۴۸ میلیارد و ۴۵۰ میلیون و ۹۹۰ هزار ریال اعتبار در حوزه آب‌رسانی از سوی خیرین جذب شده و همچنین در حوزه سلامت‌محور و خدمات درمانی رایگان چهارده میلیارد و ۴۶۱ میلیون و ۱۰۰ هزار ریال به بیماران نیازمند استان کمک شده و در حوزه معیشت‌محور نیز چهارده میلیارد و ۴۵۵ میلیون و دویست هزار ریال اعتبار هزینه شده که از اهم اقدامات انجام شده کمک به افراد نیازمند بوده است.

برگزاری ۲۱۷۷ دوره آموزشی برای امدادگران

سجادی در خصوص برنامه‌های آموزشی جمعیت هلال‌احمر استان گفت: مقوله آموزش از وظایف مهم جمعیت هلال‌احمر به شمار می‌رود که در حوزه آموزش‌های همگانی از نیمه دوم سال هزار و ۴۰۰ تاکنون بیش از دو هزارو ۱۷۷ دوره آموزشی برگزار و ۵۰ هزارو ۶۳۲ مخاطب این دوره بودند و در زمینه دوره‌های تخصصی هلال احمر نیز که جامعه هدف آن بیشتر امدادگران و نجاتگران هلال‌احمر هستند، ۱۲۳ دوره تخصصی برای بیش از پنج هزار و ۱۲۵ بهره‌ور در سطح استان برگزار شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان اظهار کرد: طی دو سال گذشته، ۳۴۵ خانه هلال شامل ۲۹۶ خانه روستایی و ۴۹ خانه شهری در سطح استان راه‌اندازی شده که عمدتاً در زمینه‌های آموزش، جذب اعضا داوطلب، امداد و نجات، جذب خیرین برای کمک‌رسانی به افراد نیازمند و کم‌برخوردار، آگاه‌سازی جوامع محلی و ترویج مأموریت‌های جمعیت هلال فعالیت دارند.

وی اضافه کرد: تشکیل تیم‌های عملیاتی امداد و نجات در تعدادی از خانه‌های هلال انجام شده، بیشترین خانه هلال در شهرستان دلگان قرار دارد که توانسته تاکنون ۳۶ خانه هلال راه‌اندازی کند که شامل ۳۵ خانه روستایی و یک خانه شهری است.

ارائه خدمات آموزشی به ۱۹۳ هزار نفر در راستای فرهنگ‌سازی کاهش تصادفات

سجادی در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه جوانان و فعالیت‌های فرهنگی- آموزشی و بشردوستانه، بیان کرد: جمعیت هلال‌احمر سیستان و بلوچستان در زمینه امور فرهنگی برنامه‌های متعددی در طول سال در دستور کار دارد، از این رو در طرح ملی «ایمنی و سلامت مسافران نوروزی» با رویکرد آموزشی کمک می‌کند که با فرهنگ‌سازی میزان تصادفات را کاهش دهیم که در این راستا و طی دو سال اخیر به ۱۹۳ هزار و ۱۵۷ نفر خدمات آموزشی ارائه شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین اجرای طرح «شوق رویش» با بیش از چهار هزار و ۸۵۵ نفر بهره‌ور با هدف غنی‌سازی اوقات فراغت کودکان، اجرای طرح «یاس» با بیش از هفت هزار و ۸۴۶ نفر بهره‌ور با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره)، تشکیل ۱۸ تیم عملیاتی «سحر»، اجرای طرح «دادرس» و ارائه آموزش به ۱۱ هزار ۷۸۹ دانش‌آموز صورت‌گرفته است. در حوزه پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر نیز برنامه‌های متنوعی اجرا شده که بیش از ۱۰۸ نفر خدمات آموزشی این طرح بهره‌مند شدند.

بهره‌مندی بیش از پنج هزار نفر از خدمات درمانی

وی در تشریح خدمات ارائه شده جمعیت هلال احمر استان در حوزه بهداشت و درمان، گفت: در حوزه بهداشت و درمان، مراکز بهداشتی و درمانی جمعیت هلال‌احمر که عمدتاً مراکزی از قبیل گفتار درمانی، کار درمانی و فیزیوتراپی و ارتوپدی فنی و واکسیناسیون است، در مجموع از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از پنج هزار و ۱۹۰ نفر از این خدمات بهره‌مند شده‌اند، همچنین با اعزام تیم‌های تخصصی پزشکی و درمانی به مناطق کم‌برخوردار بیش از ۳۰۵ نفر از خدمات درمانی رایگان بهره‌مند شدند.

سجادی بیان کرد: عملکرد اعتبارات تملک دارایی استانی جمعیت هلال احمر در سال ۱۴۰۲ نسبت به دو سال گذشته ۲۰ برابر رشد داشته و همچنین در خصوص عملکرد درآمدهای داخلی جمعیت هلال احمر استان نیز درآمد داخلی در بازه زمانی دو سال گذشته سه برابر افزایش داشته است.

ارائه خدمات به زائران پاکستانی اربعین افتخار هلال احمر

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان در تشریح اقدامات این جمعیت در ایام اربعین حسینی، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر، همسو و همگام با سایر سازمان‌ها و دستگاه‌های خدمات‌رسان استان این افتخار را داشته که حداکثر توان و ظرفیت خود را برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی در کنار مأموریت‌های اصلی خود به کار گرفته و توانست در طول این رویداد معنوی، خدمات متنوعی را در بخش‌های مختلف و متناسب با نیاز زائرین در کنار مأموریت اصلی امداد و نجات خود به انجام برساند.

وی افزود: در طول ایام اربعین محورهای مواصلاتی سطح استان با ایجاد و تقویت پایگاه‌ها و پست‌های موقت امداد و نجات زیر چتر حمایتی و خدمات‌رسانی تیم‌های عملیاتی هلال احمر استان سیستان و بلوچستان قرار داشتند، در ایام اربعین علاوه بر دو مرز ریمدان و میرجاوه، سه تیم امدادی در مسیر زائران پاکستانی در شهرستان‌های زاهدان، نیکشهر و ایرانشهر به صورت شبانه‌روزی خدمات ارائه می‌دادند.

وی ادامه داد: در این رویداد معنوی و مذهبی، بیش از هزار نفر روز از نیروهای امدادی و کارکنان جمعیت هلال احمر در قالب ۱۰ تیم ایفای نقش کرده و سه هزار و ۷۱۳ نفر از زائران پاکستانی نیز در طول این مدت توسط نیروهای هلال احمر اسکان داده شدند.

سجادی اضافه کرد: خدمات امدادی و بشردوستانه جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان از جمله موکب‌های هیئت رهروان حضرت علی اکبر (ع) و خدمات تیم‌های «سحر» از قبیل خدمات آموزشی، خدمات داوطلبی و جهادی شامل توزیع آب معدنی، چای، نذورات، قیچی مهربانی، انجام واکسیناسیون خوراکی فلج اطفال و غربالگری تا اتمام طرح اربعین و بازگشت زائران رنج کشیده عتبات عالیات در راستای تأمین ایمنی سلامت آنها به هنگام عبور از مرز همچنان استمرار داشته است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان تأکید کرد: چشم‌انداز ما برای آینده جمعیت هلال احمر استان این است که پیشرانهای سازمان در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، مأموریتی فعال شده و حوزه عملکردی به ویژه در محورهای مواصلاتی یا همان امداد جاده‌ای، مراکز تفریحی و گردشگری یا همان امداد کوهستان، امداد ساحلی و دریایی، مبارزه با مواد مخدر و امیدآفرینی، ازدواج و توانمندسازی اعضا و داوطلبان، توسعه سرانگشتان در شعب هلال احمر در روستاها از طریق خانه‌های هلال تقویت شود.

کد خبر 5962286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha