۱۹ آذر ۱۴۰۲، ۱۳:۵۰

مهر گزارش می‌دهد؛

ثبت خاویار طلایی به نام چهارمحال و بختیاری/ صادرات ۲۰۰ تنی محصول

ثبت خاویار طلایی به نام چهارمحال و بختیاری/ صادرات ۲۰۰ تنی محصول

شهرکرد-تولید خاویار طلایی در استان چهارمحال و بختیاری برای نخستین بار در کشور بومی‌سازی شده است. این محصول صادرات سالانه ۲۰۰ تنی به روسیه، ارمنستان، آذربایجان و حوزه خلیج فارس دارد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: تولیدکنندگان چهارمحال و بختیاری تولید دو برابری خاویار طلایی معادل ۲۰۰ تن برای صادرات به اوراسیا را هدف گذاری کرده‌اند.

خاویار طلایی به به نام آسترا هم مشهور است که به رنگ طلای روشن دیده می‌شود هر دانه خاویار طلایی با طعمی آجیلی شروع و به شوری ختم می‌شود هرچه تخم‌ها سبک‌تر ماهی مسن‌تر و خاویار آن گران‌تر است و طعم بسیار لذیذ آن مشتریان زیادی را به خود جذب کرده است.

تولید ۲۰۰ تن خاویار طلایی صادراتی در چهارمحال و بختیاری

محسن اسلامی تولید کننده خاویار طلایی در استان چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: روش فرآوری تخم ماهی سردابی و تولید خاویار طلایی از کشور روسیه وارد شده و در اینجا یعنی استان چهارمحال و بختیاری برای نخستین بار در کشور بومی‌سازی شده است.

وی خاطرنشان کرد: این ضایعات دور ریختنی مزارع پرورش ماهیان سردابی استان چهارمحال و بختیاری است که با بهره‌گیری از این روش جدید ارزش افزوده خاویار طلایی برای صادرات بسیار بیشتر است.

ثبت خاویار طلایی به نام چهارمحال و بختیاری/ صادرات ۲۰۰ تنی محصول

ارزش غذایی خاویار طلایی بسیار بالاست

زهرا فتحی کارشناس دامپزشکی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: خاویار طلایی که از ماهیان سردابی مثل قزل آلای رنگین کمانی تولید می‌شود سابقه مصرف آن به یک قرن پیش در کشور روسیه برمی‌گردد که منبع غنی از ویتامین‌ها و اسیدهای چرب ضروری و مفید مثل امگا ۳ و ۶ کلسیم، فسفر، منیزیم، ویتامین‌های آ، ب، ای، دی و آهن است.

وی تصریح کرد: تحقیقات نشان داده مصرف مداوم تخم ماهی قزل آلا برای کاهش عوارض بیماری‌های تنگی نفس یا آسم، سرطان، روماتیسم مفصلی و ام اس بسیار مؤثر و حاوی مواد ضد التهاب لخته خون و کاهنده فشار خون است.

فتحی ادامه داد: ارزش غذایی خاویار طلایی برای افرادی که به رژیم غذاهای کم مصرف نیاز دارند بسیار کاربرد دارد.

ثبت خاویار طلایی به نام چهارمحال و بختیاری/ صادرات ۲۰۰ تنی محصول

خط جدید تولید خاویار طلایی در چهارمحال و بختیاری با روش نوین و تخصصی

نادر ملک پور مدیر شیلات استان چهارمحال و بختیاری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: استان با پرورش ۲۵ هزار تن ماهی سردابی رتبه نخست کشور را دارد و ظرفیت بالقوه ای برای تولید خاویار طلایی دارد.

ملک پور تولید خاویار طلایی از تخم‌های جمع آوری شده ماهیان سردابی و فرآوری آنها برای صادرات را مزیت اقتصادی استان چهارمحال و بختیاری در حوزه شیلات بیان کرد و گفت: با بسته بندی این محصول و صادرات آن برای بیش از ۱۰۰ نفر اشتغال زایی در تنها واحد تولیدی شده است.

وی استقبال زیاد مردم کشورهای هدف صادرات این محصول همچون روسیه، ارمنستان، آذربایجان و حوزه خلیج فارس را نشان کیفیت بالای خاویار طلایی استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد و گفت: تا الان ۱۱۰ تن از این محصول صادر شده و تا پایان سال به دو برابر سال گذشته یعنی ۲۰۰ تن می‌رسد.

ملک پور به فعالیت خط جدید تولید خاویار طلایی با روش نوین و تخصصی هم اشاره کرد و گفت: با بهره مندی از متخصصان روسی و آذربایجانی در این کارخانه فناوری تولید خاویار طلایی بومی سازی شده است.

ثبت خاویار طلایی به نام چهارمحال و بختیاری/ صادرات ۲۰۰ تنی محصول

بر روند تولید خاویار طلایی نظارت می‌شود

محمد اسدی مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، از رعایت دستورالعمل‌های ویژه فرآوری بهداشتی و بسته بندی استاندارد خبر داد و گفت: بر جزئیات روند تولید خاویار طلایی در استان با دقت نظارت می‌شود.

وی تصریح کرد: این محصول روزی ضایعات مزارع شیلات استان محسوب می‌شده اما حالا به تولید صادراتی با ارزش افزوده و ارزآور برای کشور تبدیل شده است که حاصل کار متخصصان داخلی و بومی سازی فناوری تولید خاویار در استان چهارمحال و بختیاری است.

اسدی بیان داشت: همپای این کارخانه واحد تولید خاویار طلایی در ساری هم راه اندازی شده اما چهارمحال و بختیاری به فناوری جدید تولید محصول دست یافته و آن را بومی کرده است.

چهارمحال و بختیاری قطب اصلی تولید ماهیان خاویاری طلایی

حسین برزگر رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، از افق‌های تازه برای توسعه صادرات این محصول به کشورهای اروپایی و حتی آمریکایی هم از استان چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: چهارمحال و بختیاری به عنوان قطب اصلی تولید ماهیان خاویاری طلایی در کشور و حتی در آن سوی مرزها مطرح شده است و نیازمند حمایت‌های بیشتر دولت برای توسعه تولید این محصول است.

به گزارش خبرنگار مهر، هم اکنون نخستین و تنها واحد تولیدی خاویار طلایی چهار محال و بختیاری در قطب صنعتی فرخ شهر به وسعت ۲ هکتار واقع شده است و خط تولید آن برای افزایش دو برابری صادرات هدف گذاری شده است.

تمام تولیدات کارخانه خاویار طلایی با رعایت استاندارهای بین المللی و زیر نظر کارشناسان دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری به کشورهای اوراسیا صادر می‌شود.

کد خبر 5962508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
      0 0
      همش دروغه تولید کنندگان ماهی به روز سیاه نشستن بخاطر واردات ماهی تیلاپیا از چین
    • بامداد IR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۲
      0 0
      این تخم ماهی قزل آلاست.خاویارچیزدیگریست.