به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله آسوده پیش از ظهر امروز یکشنبه در اولین همایش تجلیل از مؤسسههای خیریه، مراکز نیکوکاری و گروههای جهادی استان خوزستان که در سالن امام خامنه ای مجتمع فجر اهواز برگزار شد، اظهار کرد: به اعتقاد ما، حضور و مشارکت مردم امری کاملاً پیش برنده برای پیشرفت جامعه است و بدون حضور و مشارکت مردم، جامعهای پویا شکل نمیگیرد. اگر حضور و مشارکت مردم نباشد، فقر کاهش پیدا نمیکند حتی اگر دولتها اقدام کنند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد بیان کرد: کمیته امداد به عنوان یک نهاد تنظیم گر و تسهیل گر، یک راهبر خیر و احسان در جامعه است اما نقش آفرینان آن، مردم، خیران و حلقههای میانی هستند؛ لذا با این مبنا، اجلاسیه های تشکلهای مردمی را در کشور برگزار میکنیم.
وی با بیان اینکه کمیته امداد دست ۲ گروه را می بوسد و میفشارد، تصریح کرد: گروه اول ارزش آفرینها، کارآفرینها و کسانی هستند که در جامعه خلق ارزش و کار میکنند چرا که آنها جامعه را به سمت پویایی و اقتصاد میبرند تا فقر کاهش پیدا کند. اگر این ارزش آفرینها همت نکنند، بار بر دوش نظام و حاکمیت است که کمیته امداد و دستگاههای حمایتی باید به آنها خدمت کنند و این اولین هدف ما است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد ادامه داد: دومین مورد خیران هستند. در نظام جمهوری اسلامی پرداخت به محرومیت احسان نیست بلکه وظیفه حاکمیتی است؛ سازمانهای حمایتی و به خصوص کمیته امداد به نمایندگی از حاکمیت و ولی فقیه، یک ظرفیتی است که به همت مردم و کمک دولت مسیری را در راستای توانمندسازی محرومان ادامه میدهد اما اگر مؤسسههای خیریه، خیران و مردم پای کار نبودند، کمیته امداد باید شانهاش را زیر بار میبرد و خدمتهایی را خیران به مردم ارائه میدهند، انجام تکلیف میکرد.
آسوده خطاب به خیران گفت: حضور شما، نقش آفرینی، احسان و نیکوکاری شما در جامعه نه تنها برای دستگاههای حاکمیتی رقیب نیست بلکه به احسان به مردم و کمیته امداد کمک میکنید و این نگاه کمیته است، لذا وظیفه داشتیم به عنوان راهبر خیر و احسان در جامعه ولایی از شما تشکر کنیم.
وی اضافه کرد: امروز میخواهیم در سرزمین خوزستان عهد خدمت ببندیم، هرچند که شما این عهد را بستهاید نیز میخواهیم تجدید عهد خدمت کنیم.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد، یکی از رسالتها و مأموریتهای برگزاری اجلاس را عهد به خدمت با حلقههای میانی اعلام و عنوان کرد: امروز در سرزمین خوزستان هشت عهد میبندیم؛ ما در تکلیف و شما در احسان، عهد میکنیم کسی در خوزستان به دلیل فقر اقتصادی از تحصیل باز نماند، دوم اینکه عهد میکنیم ازدواج و سامان دادن به خانواده را که عزم جدی دولت مردمی، انقلابی و دغدغه حضرت آقا است هم در گفتمان سازی ازدواج آسان و هم در شکل گیری ازدواج جدی بگیریم.
آسوده با بیان اینکه گروههای مردمی دو مأموریت دارند، تصریح کرد: یکی کار فرهنگی و جریان سازی و دیگری کمک است، گفتمان سازی در ازدواج آسان یک کار فرهنگی و اثر گذار و توصیه شده دین است. از سوی دیگر باید کمک مالی هم داشت که این توفیق ما و شما است که مردم را به صحنه بیاوریم تا کمک کنند.
وی اضافه کرد: بی سرپناه بودن، نداشتن خانه، در کانکس و کپر زندگی کردن درد سخت و دردناکی است، تصور کنید روزی این برای خود ما شکل بگیرد، لذا عهد سوم در خصوص مسکن و سرپناه است که در این راستا هم باید گفتمان سازی صورت بگیرد، با افرادی که خداوند به آنها مکنت داده گفتمان داشته باشید و این وظیفه گروههای مردمی است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد اظهار کرد: درد فقر، سخت است و وقتی با بیماری عجین میشود، سختتر میشود؛ اگر قرار است آسیبهای اجتماعی را کاهش دهیم، ایجاد اشتغال و فراهم کردن فرصت توانمندسازی، در کنار فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی مهمترین و محوری ترین راه کاهش آسیب اجتماعی است؛ لذا گروهها و تشکلهای مردمی باید در کنار توزیع بستههای معیشتی و کمک محور خود، کسب و کار و اشتغال را مأموریت اصلی خود قرار دهند در غیر این صورت کار سخت خواهد شد.
آسوده گفت: اگر ما امر به معروف و نهی از منکر کنیم، نه در عرصه فرهنگی و دینی بلکه در عرصه اجتماعی باشد، آن گاه آسیبهای اجتماعی محله ما کاهش پیدا میکند؛ همبستگی اجتماعی هم آخرین عهدی است که امروز باید ببندیم تا در محلهها مثل گذشته، اختلافها را حل کنیم، با توجه به مدرنیته شدن و به روز شدن تکنولوژی از این مساله دور شدهایم که باید توسط امام جمعه، خیران و ریش سفیدها این امر انجام شود چرا که یک زمانی این کارها صورت میگرفت.
نظر شما