۲۰ آذر ۱۴۰۲، ۱۰:۴۴

آیت‎‌الله اراکی:

زمینه ورود نخبگان ایرانی مقیم خارج فراهم شود

زمینه ورود نخبگان ایرانی مقیم خارج فراهم شود

رییس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه این کمیسیون گفت: باید زمینه ورود نخبگان ایرانی مقیم خارج فراهم شود؛ بدین منظور باید برخی سخت‌گیری‌ها کاهش یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله محسن اراکی رییس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه این کمیسیون با اشاره به تقسیم‌بندی نخبگان به سه گروه داخل کشور، خارج از کشور و نخبگان غیر ایرانی اظهار کرد: مسائل مربوط به نخبگان کشور باید با اولویت و با ارائه یک طرح جامع، در کوتاه‌ترین زمان حل و فصل شود.

وی ادامه داد: باید زمینه ورود نخبگان ایرانی مقیم خارج فراهم شود؛ بدین منظور باید با کاهش برخی سخت‌گیری‌ها و تسهیل امور آن‌ها، مشکل اقامت و اشتغال آن‌ها را برطرف کرد؛ همچنین موضوع مربوط به دوتابعیتی‌ها را نیز باید حل و فصل کرد.

رییس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح موضوع «مهاجرت عادی» و «مهاجرت نخبگان» افزود: مهاجرت نخبگان باید مدیریت و کنترل شود و برای جلوگیری از مهاجرت آن‌ها باید حداقل ۴ مسئله اصلی نخبگان شامل اشتغال شایسته، ادامه تحصیل، اعطای حقوق و امتیازات و نیز حل مسئله سربازی آن‌ها را در قالب یک بسته تشویقی جامع فراهم ساخت تا مانع از گریز نخبگان از کشور شود.

در ادامه این جلسه «حسین مظفر» نایب‌رییس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی با ارائه گزارشی از پیشینه و سوابق بررسی‌های انجام گرفته در این خصوص و تدوین ایده اولیه «سیاست‌های کلی نخبگان» در دبیرخانه مجمع، گفت: موضوع تدوین سیاست‌های کلی نخبگان در پیوست حکم دوره هشتم مجمع به عنوان تکلیف مجمع تشخیص بیان شده است و بر این اساس، موضوع در دستور کار مجمع قرار گرفته و مأموریت تدوین و بررسی آن به کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: کمیسیون نیز پس از برگزاری چندین جلسه با کارشناسان و صاحب نظران این حوزه، ایده اولیه را در ۱۲ بند سیاستی تدوین کرد اما با توجه به گذشت زمان نیاز است که این ایده متناسب با شرایط جدید، باز تدوین و ارائه شود؛ از این رو کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه با مشارکت نهادها و دستگاه‌های مرتبط از قبیل وزارت علوم، بنیاد ملی نخبگان، اداره کل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و … ایده اولیه را در ۵ بند سیاستی، برای ارائه به کمیسیون اصلی علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تنظیم کرده است.

در این جلسه پس از ارائه گزارش‌های حاضران و بحث و تبادل نظر اعضا، مقرر شد که آمارهای مربوط به وضعیت نخبگان از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت امور خارجه، بنیاد ملی نخبگان و شورایعالی انقلاب فرهنگی به کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه مجمع ارائه شود تا با تلفیق و تجمیع آن‌ها خلاءها و کاستی‌های گزارش موجود برطرف شود. همچنین دستگاه‌های مربوط با نگاه به چالش‌ها و مشکلات موجود، راه‌حل‌های خود را ارائه کنند تا در بندهای ایده اولیه گنجانده شود.

کد خبر 5963482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha