۲۱ آذر ۱۴۰۲، ۱۶:۳۳

وزیر علوم:

منابع جدید ملی را باید از طریق علم و دانش تعریف کنیم

منابع جدید ملی را باید از طریق علم و دانش تعریف کنیم

وزیر علوم گفت: باید منابع جدید ملی را از طریق علم و دانش تعریف کنیم، نباید فقط به منابع نفت و گاز تکیه کنیم چون روزی این منابع به پایان می‌رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی زلفی گل امروز در بیست و چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور گفت: سوال کلیدی در وزارت علوم چرایی دانش، دانایی و دینداری است و در پاسخ باید گفت از طریق آن می‌توان به اهداف خود رسید. ما از طریق دانش، دانایی و دین‌داری می‌توانیم به تمام اهداف اخلاقی و علمی برسیم یک جامعه دانا اگر بخواهد شکل بگیرد بنای خاص خودش را دارد جامعه دانا بر مبنای عقل علم و قانون فرهنگ درست شکل می‌گیرد در برنامه ریزی ما باید هم نگاه ماکروسکپی داشته باشیم و هم نگاه میکروسکوپی هم باید فرد را ببینیم هم مجموعه هم فرد را هم گروه آموزشی هم دانشگاه و هم منطقه و همچنین کشور را بررسی کنیم. باید در مدیریت به کنترل‌های درونی مانند اخلاقیات و ایمان و بیرونی مانند قوانین دقت داشته باشیم. ما تافته جدا بافته نیستم و باید از علم سایر کشورهای دنیا استفاده کرده و آن علم را بومی سازی کنیم.

وی گفت: یکی از مشکلات ما این است که قوانین و مقرارات ما به گونه‌ای طراحی نمی‌شوند که هم متناسب منافع ملی باشند و هم مناسب منافع فردی. آئین نامه ارتقای مرتبه علمی اساتید باید در راستای تأمین منافع فردی و ملی باشد برای ما دیپلماسی علمی و کار تیمی اهمیت بسیاری دارد و وزارت علوم هم در این زمینه برنامه‌ریزی‌های مناسبی داشته است.

وزیر علوم افزود: شفافیت بسیار مهم است، باید کاری کنیم که شفافیت نخبگانی اعمال شود. استادی که قصد ارتقا دارد و می‌خواهد استادتمام شود باید فعالیت‌های خود را دقیق و شفاف عرضه کند تا نظارت عمومی و شفافیت نخبگانی اجرا شود.

وی با تاکید بر توجه وزارت علوم به مهاجرت نخبگان نیز گفت: باید برای این امر برنامه داشته باشیم. برای این هدف از ظرفیت بنیاد ملی نخبگان استفاده شد و افرادی که در المپیادها مدال کسب می‌کنند با موافقت و همکاری بنیاد نخبگان اگر در همان رشته تحصیلی کنند بورسیه می‌شوند.

زلفی گل با اشاره به اهمیت رعایت نمایه سازی در مستندسازی علمی گفت: سامانه نان، سامانه دانا (درگاه آشنایی با نخبگان)، سامانه جان و جام (جست و جوی آزمایشگاه‌های ملی) در پایگاه استنادی جهان اسلام راه اندازی شدند که هدف آنها هم رسانی دانشمندان و جامعه است.

وی ادامه داد: وزارت علوم در دو سال گذشته ۲۲ طرح پژوهشی کوتاه مدت در حوزه‌های مختلف تهیه و تنظیم کرده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کرده است، به طور کلی وزارت علوم طی این دو سال دو اقدام اساسی انجام داده است که از سرگیری آموزش حضوری بعد از کرونا از اولویت‌هایمان بود و اجرایی شد همچنین بحث مدیریت اعتراضات دانشجویی در سال ۱۴۰۱ را داشتیم که انرژی زیادی از ما گرفت و توانستیم به خوبی از آن عبور کنیم.

وزیر علوم در پایان از راه اندازی سامانه فرنما برای صدور کارنامه فرهنگی دانشجویان خبر داد و گفت: این سامانه طراحی و راه‌اندازی شده که فعالیت‌های دانشگاه‌ها و دانشجویان به صورت روزانه از طریق این سامانه رصد شود، از طریق این سامانه با صدور کارنامه فرهنگی برای دانشجویان، امتیازات فرهنگی آنان در هنگام استخدام در نظر گرفته می‌شود.

کد خبر 5964916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha