۲۲ آذر ۱۴۰۲، ۱۴:۴۱

مسوول هماهنگی جهاد دانشگاهی اردبیل:

رقابت‌های مرحله استانی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی

رقابت‌های مرحله استانی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی

اردبیل- مسوول هماهنگی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اردبیل گفت: رقابت‌های مرحله استانی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان اردبیل آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهران محمدی پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاحیه دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در سالن آمفی تئاتر دانشگاه محقق اردبیلی، با بیان اینکه ۲۴ تیم دانشجویی از ۶ دانشگاه استان در مسابقات مناظره دانشجویی شرکت کرده‌اند، گفت: دوازدهمین دوره مناظره دانشجویی همزمان با سراسر کشور، در استان اردبیل برگزار می‌شود.

وی مناظرات دانشجویی را فرصتی برای دانشجویان برای گفت‌وگو در رابطه با گزاره‌های تعریف شده عنوان کرد و افزود: هشت تیم از دانشگاه محقق اردبیلی، چهار تیم از دانشگاه علمی و کاربردی، هفت تیم از دانشگاه فرهنگیان، یک تیم از دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، ۲ تیم از دانشگاه پیام نور و یک تیم از دانشگاه آزاد اسلامی در این مسابقات شرکت کرده‌اند.

مسئول هماهنگی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اردبیل تصریح کرد: از سه تیم تجلیل به عمل خواهد آمد و همچنین تیم منتخب به رویداد نهایی در تهران اعزام و از یک تیم نیز به عنوان تیم اخلاق قدردانی خواهد شد.

محمدی با اشاره به اینکه در چینش داوران از دانشگاه‌ها برای این مسابقه جانب عدالت رعایت شده است، خاطرنشان کرد: تیم‌های بازنده حذف نخواهند شد و در شانسی دوباره فرصت بازگشت به مسابقات خواهند داشت.

دین اسلام دین مناظره است

در این مراسم معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی نیز بیان کرد: دین اسلام دین مناظره است و از جدل باید دوری کنیم.

عباس فنی اصل دین اسلام را دین مناظره توصیف کرده و خواستار دوری از بحث، جدل و درگیری شد و اضافه کرد: دین ما دین صحبت و گفتمان است و همواره سفارش ائمه و بزرگان دین اسلام به مناظرات منطقی و توأم با استدلال بوده به طوری که متانت امامین شیعه در برخورد با منتقدان و رویکرد منطقی آنها، بارها در روایات بیان شده است.

وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: افزایش خشونت و درگیری شایسته شهر اردبیل نیست و می‌توانیم این فضای درگیری را به فضای گفتمان و صحبت تبدیل کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: جامعه باید ظرفیت مناظره و صحبت را داشته باشد و مناظرات دانشجویی می‌تواند این بستر را در میان دانشجویان فراهم کند.

فنی اصل گفت: برگزاری مناظره دانشجویی برنامه‌ای شایسته است و از مجریان تلاشگر این برنامه قدردانی می‌کنیم.

جهاد یعنی روی مین رفتن، چه در ایام جنگ و چه در ایام مسئولیت

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این مراسم معنای جهاد را روی مین رفتن برشمرد و افزود: در دوران مسئولیت داشتن نیز باید روی برخی از مین‌ها رفت.

حجت‌الاسلام محمدرضا مصلح‌نیا مناظره دانشجویی را کف مناظرات دینی دانست و خاطرنشان کرد: نباید در برگزاری مناظرات بستری فراهم شود که مناظره‌کننده لکنت زبان بگیرد.

وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد: دوری از افراط و تعصب در مناظره و داشتن سعه‌صدر ضروری است و محیط مناظره باید گفتمان‌محور باشد.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی معنای تحت‌الفظی کلمه دانشگاه را غلط خطاب کرد و ادامه داد: دانشگاه باید محلی برای تربیت انسان‌های یونیور سال و جهانی باشد و چنین انسان‌هایی برای سعادت بشر مفید خواهند بود.

حجت‌الاسلام مصلح‌نیا بیان کرد: اشخاص و افرادی که در طول تاریخ دعوای دین و علم را به راه انداخته‌اند، بشر را به ورطه نابودی کشانده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، در مرحله استانی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران ۲۴ تیم با گزاره‌های مختلف از ۲۱ لغایت ۲۵ آذرماه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی به رقابت خواهند پرداخت.

کد خبر 5965786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha