به گزارش خبرنگار مهر، مراکز شوق زندگی مدتی است که با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی کودکان، نوجوانان و خانوادهها راه اندازی شده است.
مهر سال جاری هم در مجاورت شیرخوارگاه آمنه تهران، یک مرکز شوق زندگی با هدف تجمیع خدمات مورد نیاز برای رفع آسیبهای اجتماعی تشکیل شد و برای راه اندازی آن، علاوه بر بهزیستی، وزارت دادگستری و دادستانی کل کشور هم مشارکت داشتند.
امین حسین رحیمی وزیر دادگستری در مراسم افتتاح مرکز شوق زندگی تهران با اشاره به تعدد نهادهای مختلف برای ساماندهی کودکان گفت: این تعدد نهادها از یک نظر خوب است و از یک نظر تعدد نهادهای مسئول در زمینه حقوق کودکان به دلیل ضرورت افزایش هماهنگیها مشکلاتی را ایجاد میکند.
حالا قرار است در سراسر کشور مراکزی برای حل مشکلات کودکان بی سرپرست یا بدسرپرست و یا کودکان کار تشکیل شود؛ مراکزی با سرپرستی بهزیستی و با همکاری نهادهایی همچون وزارت دادگستری، دادستانیها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شهرداریها و..
با این حال برای اولین بار در شهر مشهد بود که خدمات مورد نیاز برای کودکان تحت خطر آسیبهای اجتماعی در یک مرکز به صورت تجمیع شده ارائه شد و از تجربه موفق مرکز شوق زندگی مشهد بود که در سراسر کشور در حال تکرار است.
مراکز شوق زندگی؛ جایی امن برای همه کودکان ایران زمین
نیره عابدین زاده سرپرست مجتمع قضائی حمایتی شوق زندگی مشهد در گفتوگو با خبرنگار مهر در خصوص طراحی و راه اندازی مجتمعهای شوق زندگی گفت: در سال ۱۳۹۹ با توجه به تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و پاسخگو نبودن اقدامات مستقل سازمانها در حوزه حمایت از اقشار آسیب پذیر، ما در مشهد به فکر ایجاد یک ساختار منسجم با همان ظرفیتهای موجود افتادیم.
معاون دادستان استان خراسان رضوی تاکید کرد: در واقع سازمان جدیدی تشکیل نشد بلکه همان گروههایی که مستقل کار میکردند کنار هم قرار گرفتند و البته نقش مردمی تقویت شد.
عابدین زاده با اشاره به اینکه بخش قضائی، دولتی و مؤسسات مردم نهاد در قسمت وظایف و یا انگیزه مشترک در حوزه اطفال و نوجوانان در یک مجتمع کنار هم قرار گرفتند؛ گفت: در این مجتمع شعب دادیاری، سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش، شهرداری، کمیته امداد و مؤسسات مردم نهاد همزمان برای ارائه خدمت حضور دارند.
سرپرست مجتمع قضائی حمایتی شوق زندگی مشهد گفت: فرآیندهای منظم و علمی تعریف شده در حوزههای کودک آزاری، زنان و دختران آسیب دیده اجتماعی، سالمندان، اختلالات اعصاب و روان، فرزندخواندگی، کودکان کار، کودکان در وضعیتهای مخاطره آمیز، زنان مورد خشونت و.. به صورت منسجم و با کار گروهی و اشتراکی بین سازمانی انجام میشود.
عابدین زاده افزود: این اقدام ابداعی مشهد سبب نتایج مشخصی در طول دوره فعالیت شده که البته نتایج بیشتر آن در آینده مشخص خواهد شد و مدل شوق زندگی مشهد ان شاءالله در تمام استانها اجرایی خواهد شد.
معاون دادستان مشهد ادامه داد: در این مجتمع ما ضمن انجام نظارت بر وظایف سازمانها به عنوان شتاب دهنده در ارائه خدمات حقوقی و اجتماعی نیز عمل میکنیم.یکی از اهداف این مجتمع توسعه و هدف مند کردن مسئولیتهای اجتماعی است.
بچههای ایران آماده ایم که "غصه "را تبدیل به " شادی " کنیم
وی با اشاره به تشکیل شبکه داوطلبین در این مجتمع گفت: شبکه داوطلبین ایجاد شده در این مجتمع بستری است که افراد دارای انگیزه و علاقه مند تلاش میکنند در یک مجموعه منسجم خدمات داوطلبانه خود را ارائه دهند. این مجتمع ضمن دعوت از تمامی علاقه مندان فعال در حوزه کودکان، فعالیتهای خیرخواهانه، مشارکت در شبکه ناظرین کودک و قیمین افتخاری و افرادی که دارای ایدههای مناسب در حوزه حمایت از کودکان و نوجوانان و.... میباشند دعوت میکند تا با این مجموعه همکاری داشته باشند.
معاون دادستان مشهد و سرپرست مجموعه قضائی "شوق زندگی " ادامه داد: مجتمع شوق زندگی پناهی امن برای همه کودکان ایران زمین است. این مجموعه شامل واحدهای مددکاری، سایه بان مهر، سایه بان عدالت، سایه بان بهرویش، واحد ندای مهر، شبکه هماهنگی مراکز، اتاق لبخند، اتاق مادر و کودک است.
عابدین زاده با بیان اینکه سایه بانها در این مجتمع همان چترهای مهربان حمایتی برای مردم به خصوص بچهها میباشد، گفت: هر اتاق در این مجتمع قصه منحصر به فرد خودش را دارد. در این مجتمع افرادی هستند که دلسوزانه برای جامعه ما تلاش میکنند، مردم را دوست دارند و برای فردای بهتر کودکان این مرز و بوم تلاش میکنند.به احترام همه "کودکان" که "حقشان" در جای جای این کره خاکی هم "شوق " است هم "زندگی"، باهم برای " لبخند " بچههای ایران آماده ایم که "غصه "را تبدیل به " شادی " کنیم.
نظر شما