جبهه یمن و تاثیر آن بر معادلات بازدارندگی در جنگ غزه

جبهه یمن و تاثیر آن بر معادلات بازدارندگی در جنگ غزه

دولت مردمی یمن اگر چه پیش‌تر به عنوان وزنه‌ای تاثیرگذار در معادلات منطقه مطرح بود، اما نقش آن بعد از طوفان الاقصی افزایش پیدا کرده و ناتوانی رژیم‌های مرتجع عربی را بیش از پیش آشکار کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری المیادین، نقش آفرینی جبهه یمن در عملیات طوفان الاقصی از زمان اعلام این موضوع توسط عبدالملک الحوثی رئیس جنبش انصارالله در رد هر نوع تجاوز رژیم صهیونیستی ضد ملت فلسطین به عنصر مهمی در معادلات درگیری فعلی تبدیل شده و نیروهای مسلح یمن را از طریق مجموعه عملیات‌ها در دریای سرخ و تنگه باب المندب به یک بازیگر اساسی مبدل کرده است.

این عملیات‌ها تأثیرات بسیار بزرگی بر رژیم صهیونیستی از یک طرف و آمریکا از طرف دیگر داشته و به مشکلی امنیتی برای آمریکا تبدیل شده و واشنگتن را در برابر گزینه‌هایی سخت و دردناک قرار داده است.

بر اساس اعلام مجله اکونومیست چهار شرکت معتبر دریانوردی در جهان شامل CMA CGM, Hapag-Lloyd, Maersk,MSC بعد از حملات صورت گرفته خدمات خود در منطقه دریای سرخ را متوقف کردند.

این مجله با اشاره به اینکه شرکت‌های مذکور حمل و نقل حدود ۵۳ درصد از محموله‌های دریایی را بر عهده دارند، اعلام کرد که حدود ۱۲ درصد از مجموع حجم تجارت جهانی از تنگه باب المندب عبور می‌کند که شامل ۳۰ درصد از محموله‌های بین‌المللی است.

بر اساس گزارش المیادین، یمن موفق شد از موقعیت استراتژیک خود به عنوان ابزار قدرت در موازنه‌های بین‌المللی استفاده کرده و خود را به عنوان بخشی مهم در معادله‌های کنونی نشان داده و ثابت کند که حامی و پشتیبان ملت فلسطین است که در معرض نسل‌کشی قرار دارند. این عملیات‌ها به اقدامی مؤثر در این عرصه تبدیل شد و تغییراتی را در معادلات منطقه‌ای به وجود آورده و به اهرم فشاری قدرتمند ضد آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.

این گزارش تاکید می‌کند که رژیم صهیونیستی بعد از حوادث ۷ اکتبر، آمریکا را نیز وارد جنگ وحشیانه ضد نوار غزه کرده و موفق شد پوشش بین‌المللی برای این جنگ به دست آورده و از حمایت نظامی آمریکا برای کشتار ملت فلسطین استفاده کند، اما اقدام دولت مردمی یمن باعث شد هزینه‌های این جنگ برای اسرائیل و همچنین آمریکا افزایش پیدا کرده و آنها را در معرض تهدید یک بحران بزرگ قرار دهد. این موضوع اهمیت راهبردی تنگه باب المندب به عنوان یک موقعیت استراتژیک در تجارت جهانی را نشان می‌دهد.

به این ترتیب یمن به کشوری تأثیرگذار در معادلات ژئوپلیتیک در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شده و خود را به عنوان یک کشور محوری در حل تنش‌های منطقه‌ای مطرح کرد.

معادله اخلاقی و انسانی که نیروهای مردمی در یمن آن را در توقف کشتیرانی در تنگه باب المندب در برابر تجاوز ضد ملت فلسطین و رفع محاصره غزه به اجرا گذاشتند، معادله‌ای آشکار بود که نیاز زیادی به تفسیر و توجیه ندارد. اما نادیده گرفتن مستمر این مطالبات و تلاش برای ایجاد پوشش و حمایت مستمر از ادامه جنگ در غزه باعث خواهد شد نقاب از چهره آمریکا و کشورهای غربی که همواره ادعای حمایت از شهروندان و حفظ حقوق بشر را مطرح می‌کنند برداشته شود، چرا که این کشورها در برابر کشتار و محاصره بیش از ۲ میلیون فلسطینی در نوار غزه ساکت هستند.

عملیات دریایی نیروهای مردمی یمن و فلج شدن خطوط کشتیرانی رژیم صهیونیستی و کشتی‌های این رژیم و کشتی‌هایی که به سمت بنادر این رژیم حرکت می‌کنند، مشکلات پیچیده‌ای را برای دولت آمریکا ایجاد می‌کند که بدون در نظر گرفتن مطالبات ملت و دولت یمن، حل این مشکلات غیر ممکن به نظر می‌رسد. این موضوع بنا به چند دلیل حائز اهمیت است:

اول اینکه باب المندب تنگه‌ای راهبردی است که کشتی‌های تجاری در چارچوب تجارت جهانی خود از آن عبور می‌کنند و هرگز نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

دوم: آمریکا قدرت اعمال تحریم یا اتخاذ اقداماتی ضد نیروهای مردمی در یمن را در واکنش به موضع قاطع جنبش انصارالله ضد جنگ رژیم صهیونیستی ندارد؛ چرا که این کشور بخشی از منظومه کشورهای وابسته به آمریکا و غرب نیست و می‌تواند از اهرم‌های قدرت خود ضد این کشورها استفاده کرده و فشارهای اقتصادی و مالی و نظامی آمریکا به جنبش انصارالله نیز هیچ فایده‌ای برای حل این مشکل نخواهد داشت.

سوم اینکه ملت یمن به عنوان یک ملت قهرمان و مبارز و اصیل شناخته می‌شود که همواره به عربیت خود احترام می‌گذارد و اجازه ظلم کردن به خود و دیگر ملت‌های منطقه را نمی‌دهد. فلسطین جایگاه ویژه‌ای در قلب مردم یمن دارد و اهالی این کشور همواره اصرار به بازپس گرفتن حقوق و مطالبات فلسطینی‌ها دارند. از سوی دیگر هر کشوری که بخواهد از قدرت نظامی علیه یمن استفاده کند، محکوم به شکست است و این چیزی است که ما پیش از این نیز شاهد آن بوده‌ایم.

به این ترتیب ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه پیامدهای خطرناکی برای آمریکا و دولت‌های منطقه خواهد داشت و عملیات نیروهای مسلح یمن در هدف قرار دادن کشتی‌هایی که به سمت بنادر اسرائیل حرکت می‌کند را افزایش خواهد داد. لذا هزینه‌های جنگی که آمریکا و اسرائیل از ۷۰ روز قبل آغاز کرده‌اند، بیش از دیگران دامن اقتصاد جهانی را خواهد گرفت و برای آن هزینه‌آور خواهد بود.

دولت یمن گرچه پیش از این نیز به عنوان یک دولت تأثیرگذار و مؤثر در معادلات سیاسی و نظامی منطقه مطرح شده بود، اما نقش این کشور بعد از عملیات طوفان الاقصی بیش از پیش افزایش پیدا کرد و این موضوع ناتوانی رژیم‌های مرتجع عربی را بیش از پیش به رخ دیگران کشاند.

کد خبر 5972594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha