۲ دی ۱۴۰۲، ۱۲:۲۲

با حضور رییس دانشگاه؛

دانشکده علوم و فناوری‌های همگرا وکوانتومی دانشگاه آزاد افتتاح شد

دانشکده علوم و فناوری‌های همگرا وکوانتومی دانشگاه آزاد افتتاح شد

دانشکده علوم و فناوری‌های همگرا وکوانتومی دانشگاه آزاد اسلامی با ۴ گروه علوم محاسبات شناختی، فناوری‌های شیمی -زیستی، فناورهای الکترومغناطیسی و نوری و فناوری‌های کوانتومی افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، اولین رویداد حل مساله و همایش ملی علوم و فناوری‌های همگرا و فناوری‌های کوانتومی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر جمشید صباغ‌زاده قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات و جمعی از اندیشمندان و پژوهشگران حوزه فناوری‌های همگرا و کوانتومی در مجتمع دانشگاهی آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی واحد تهران مرکزی برگزار شد.

دکتر احمد شیرین‌کلام رییس دانشکدگان فناوری‌های همگرا و کوانتومی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشکده علوم و فناوری‌های همگرا و کوانتومی واحد تهران مرکزی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و در راستای تبدیل این دانشگاه به دانشگاهی حل مساله افتتاح شد، گفت: هدف این دانشکده، حل چالش‌ها و مسائل اصلی کشور است و اساتید شایسته‌ای در این دانشکدگان حضور دارند که بر محور فرهنگ و فناوری فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه چهار گروه علوم محاسبات شناختی، فناوری‌های شیمی -زیستی، فناورهای الکترومغناطیسی و نوری و فناوری‌های کوانتومی در این دانشکدگان فعال است، افزود: ۱۲ رشته گرایش در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری و ۱۸۰۰ دانشجو هم‌اکنون در دانشکده علوم و فناورهای همگرا و کوانتومی واحد تهران مرکزی در حال تحصیل هستند. تشکیل تیم‌های استارت‌آپی دانشجویی در حوزه فناوری‌های همگرا و کوانتومی نیز از برنامه‌های جدی این دانشکده است.

در ادامه، دکتر توحید پورستم سرپرست واحد تهران مرکزی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی به سمت دانشگاه حل مساله حرکت کرده و نقطه آغاز این حرکت از همین مجتمع دانشگاهی و زمانی که دکتر طهرانچی رییس واحد تهران مرکزی بود، شکل گرفت.

وی افزود: یکی از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در اجرای سند تحول و تعالی، راه‌اندازی دانشکدگان موضوعی است که به سمت مسأله‌محوری حرکت می‌کند. اگر در این مسیر حرکت کنیم، حرف‌های جدی برای گفتن خواهیم داشت و به مرجعیت علم جهانی می‌رسیم.

در ادامه دکتر محمد پاشاخانلو مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه فناوری‌های دفاعی با بیان اینکه ۵۱ درصد ماموریت نیروی‌های مسلح تحقیقات و توسعه فناوری‌های دفاعی توسط این شبکه انجام می‌شود، گفت: انجام کارهای بزرگ و ریشه‌ای بدون ایجاد زمین مشترک با حضور دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، پژوهشی و فناور محقق نخواهد شد و ما این را به عنوان یک اصل پذیرفته‌ایم.

وی ادامه داد: مسائل گلوگاهی را به سطوح فناوری تقسیم کردیم و برای آن از جامعه فناوری و پژوهشی کشور کمک می‌گیریم. این مجموعه همکاری خوبی با دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه واحد تهران مرکزی دارد و این رویداد نیز در قالب این تعامل و همکاری برگزار شده که مقالات و پروپوزال های مختلفی براساس RFB به این رویداد ارسال شد.

پاشاخانلو خاطرنشان کرد: طرح جهاد علمی با مشارکت ۴۷ دانشگاه برتر کشور از جمله دانشگاه آزاد اسلامی اجرایی شده که ۲۵ خدمت را در طرح‌های اولویت‌دار کشور شامل می‌شود.

امیر سرتیپ دوم حسن عیسوند رییس اداره فناوری‌های نوظهور و ‌بدیع ستاد کل نیروهای مسلح نیز در این همایش گفت: مقام معظم رهبری درباره پژوهش و نقش آن مرجعیت علمی و حل مسائل کنونی و آینده کشور تأکید فرموده‌اند. در برخی حوزه‌ها نقش‌آفرینی که باید باشد به وقوع نپیوسته و در موارد دارای عقب‌ماندگی فناوری هستیم.

عیسوند گفت: در کشور ما بالغ بر ۲۵۰۰ واحد دانشگاهی، ۱۷۰ هزار دانشجوی دکتری، ۸۰۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد، ۱۰۰ هزار عضو هیات علمی و ۸ هزار شرکت دانش‌بنیان است که ظرفیت عظیمی برای نقش‌آفرینی در حوزه فناوری‌های نوظهور و بدیع است.

رییس اداره فناوری‌های نوظهور و ‌بدیع ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه سند اکتساب و توسعه کوانتوم در سال ۱۴۰۰ تدوین شد، اظهار داشت: دانشکده‌های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند برای همکاری در حوزه کوانتوم وارد این عرصه شوند.

وی با بیان اینکه داده‌سازی و اینترنت در انقلاب صنعتی چهارم و از سال ۱۹۳۰ تا ۲۰۰۰ مطرح شد، گفت: هنوز به طور جدی وارد انقلاب صنعتی چهارم نشده‌ایم اما ورود به انقلاب صنعتی پنجم در حال شکل‌گیری است. در این دوره، فناوری به فناوری‌های بدیع، نوظهور، همگرا، شالوده‌شکن و هستی‌آهنگ که مربوط به ارزش‌های انسانی و کائنات است، تقسیم می‌شود.

در پایان این مراسم، دانشکده علوم و فناوری‌های همگرا وکوانتومی واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با ۴ علوم محاسبات شناختی، فناوری‌های شیمی -زیستی، فناورهای الکترومغناطیسی و نوری و فناوری‌های کوانتومی افتتاح شد.

کد خبر 5973956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha