۳ دی ۱۴۰۲، ۹:۰۹

دبیر کانون فرهنگی دهکده دانشجویان افغانستانی در دانشگاه بیرجند:

«فارسی دری» پیوند دهنده تاریخی دوهمسایه/شیرینی یک زبان مشترک

«فارسی دری» پیوند دهنده تاریخی دوهمسایه/شیرینی یک زبان مشترک

بیرجند-دبیر کانون فرهنگی دهکده دانشجویان افغانستانی در دانشگاه بیرجند گفت: «فارسی دری» پیوند دهنده تاریخی ایران و افغانستان است و بسیاری از شاعران پارسی گو مرزهای جغرافیایی را شکسته اند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: دل از خانه و کاشانه کنده اند تا اینجا در ایران، خراسان جنوبی، بیرجند تحصیلات خود را ادامه دهند. پای صحبتشان که می‌نشینی احساس غریبه بودن نداری چرا که هم‌زبان با تو هستند.

منظور دانشجویان کشور همسایه افغانستان است. آنانی که برای هر فارسی زبان یادآور بزرگانی چون خواجه عبدالله انصاری اهل هرات و ریشه‌های مشترکی است که ایران و افغانستان را به هم پیوند داده است.

این دانشجویان همسایه کانون فرهنگی، هنری را تشکیل داده‌اند که در نوع خود جالب و منحصر به فرد است.

علوم سیاسی خوان‌هایی که اهل فرهنگ هستند

حسیب الله کریمی، دبیر کانون فرهنگی و هنری دهکده دانشجویان افغانستانی در دانشگاه بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این دهکده فرهنگی برای دانشجویان افغانستان مقیم در بیرجند است که اعضای اصلی آن ۶ نفر هستند.

وی بیان کرد: شاید نکته جالب این باشد که هر ۵ نفر از این دانشجویان در رشته علوم سیاسی تحصیل می‌کنند ولی علاقمند به پشتیبانی کارهای فرهنگی هستند.

کریمی که خود دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی است، با اشاره به ریشه‌های مشترک فرهنگی بین ایران و افغانستان گفت: یکی از این ریشه‌ها همین شب یلدایی بود که پشت سر گذاشتیم ولی به نظر من آنگونه که باید نتوانستیم در زمینه فرهنگ کار کنیم.

«فارسی دری» ما را به هم پیوند داده است

وی با تأکید بر اینکه مرزهای جغرافیایی نباید ما را از هم جدا کند، یادآور شد: ایران و افغانستان هر چند با لهجه‌های متفاوت ولی با زبان مشترک صحبت می‌کنند که ریشه آن همان «فارسی دری» است که مهمترین عامل پیوند دهنده ما است.

دبیر کانون فرهنگی و هنری دهکده دانشجویان افغانستانی در دانشگاه بیرجند افزود: شاعرانی چون رودکی و بی دل و…برای هر دو ملت بزرگ ایران و افغانستان و حتی برای همه ملت‌هایی است که به زبان فارسی عشق می‌ورزند.

بزرگانی که مرزهای جغرافیایی را شکستند

کریمی که اهل ولایت تخار است، با تأکید بر اینکه این شاعران و بزرگان مرزهای جغرافیایی را شکسته و دل‌ها را به هم پیوند داده‌اند، گفت: گاه موضوعاتی مطرح می‌شود که آیا ابن سینا ایرانی و یا افغانستانی است که استاد من در پاسخ این حرف‌ها می‌گفت این بزرگان مربوط به همه ملت جهان است و برای منطقه خاصی نیست.

وی با بیان اینکه حدود هفت سال در کشور افغانستان درحوزه خبر کار می کرده است، بیان کرد: فردی چون ابن سینا که در بلخ متولد، در اصفهان مرکز علمی داشته و در همدان از دنیا رفته است افتخار همه فارسی زبانان و ملل جهان است.

دبیر کانون فرهنگی و هنری دهکده دانشجویان افغانستانی در دانشگاه بیرجند گفت: زمانی شخصیت‌هایی چون ابن سینا را داشته‌ایم که شهرهایی چون لندن در تاریکی علمی بودند و آنان حال می‌خواهند برای ما پیشرفت بیاورند.

کریمی با تأکید بر اینکه باید بیشتر از دستاوردهای فرهنگی دو کشور سخن بگوییم، یادآور شد: با تاکید بر فرهنگ می‌توانیم بر متجاوزان و استعمارگران غلبه کنیم.

کد خبر 5974632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha