به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا اسکندری عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز و آرزو دهقانی متخصص سلامت در بلایا و فوریتها، در نوشتاری به اهمیت جلسات نقد فیلم و کتاب در حوزه سلامت پرداختند.
برگزاری جلسات نقد فیلم و کتاب علاوه بر ارتقای سطح دانش و بینش آحاد جامعه سبب نهادینه کردن فرهنگ کتاب خوانی و تماشای فیلمهای خوب در میان گروههای مختلف جامعه میشود. همچنین رویکرد آموزشی در نقد فیلم و کتاب، علاوه بر ثبت درس آموختهها، در ارتقا آمادگی جامعه و متخصصان در حوزه مدیریت بحران مؤثر خواهد بود.
هدف از برگزاری جلسات نقد فیلم و کتاب با محوریت مدیریت بحران، ایجاد سازوکارهای مناسب جهت ارائه نظرات و انتقادات ارزشمند و علمی، استفاده از توان و ظرفیت فکری و علمی نخبگان و صاحب نظران در جهت پاسخ گویی به نیازها و مطالبات فکری و فرهنگی جامعه، مستندسازی درس آموختههای حوزه مدیریت بحران با محوریت اجتماعی و سلامت و ارتقا آمادگی جامعه و متخصصان در حوزه مدیریت بحران بود.
برنامه نقد فیلم و کتاب با محوریت مدیریت بحران از تابستان ۱۴۰۱ برای اولین بار در کشور آغاز شد. چارچوب نقد آثار در این نشستهای تخصصی بیان دیدگاهها و نظرات شخصی منتقد در رابطه با کتاب و فیلم، بررسی روایی و تحلیل گفتمان فیلم، بررسی ابعاد مدیریت بحران در فیلم و کتاب، چالشها و راهکارها و تفسیر جز نگر با رویکرد مدیریت بحران است.
هر فصل از سال یک کتاب و یک فیلم به صورت برخط مورد ارزیابی نقادانه با محوریت مدیریت سلامت در بلایا و فوریتها قرار گرفته و تاکنون ۷ عنوان کتاب و ۷ فیلم سینمایی و سریال با موضوعاتی همچون زلزله، سیل، همه گیری، تجمعات انبوه، حوادث هستهای و…، مورد بررسی اساتید، دانشجویان، متخصصان و صاحب نظران حوزه مدیریت بحران قرار گرفته است.
آخرین کتابی که مورد بررسی قرار گرفت کتاب خیابان ۲۰۴ بود. این کتاب یک مستندنگاری در خصوص حادثه منا در سال ۱۳۹۴ است که در چهار بخش مجزا اما به هم پیوسته نگاشته شده است. حادثه منا را در چهار بخش از زبان شاهدین عینی حادثه، از زبان همسفرانی که عزیز خود را در این سفر از دست داده و به تنهایی به وطن بازگشتند، از زبان امدادگران و گروه تفحص شهدا و در فصل پایانی از زبان خانواده شهدای حادثه منا تشریح میکند.
در جلسه نقد تمام زوایای این کتاب که یک مستندنگاری ارزشمند محسوب میشود و مرتبط با بحث مدیریت تجمعات انبوه و بحران ناشی از آن بود، مورد ارزیابی نقادانه قرار گرفت.
بیش از ۸۰ درس آموخته در محورهای مستندسازی، سامانه فرماندهی حادثه، ارتباطات خطر، ارائه خدمات درمانی، آمادگی، حمایت روحی و روانی، آسیب پذیری زائران، اخلاق در بلایا، مدیریت صحنه، سامانه هشدار اولیه، مدیریت اجساد، آموزش و توانمندسازی از تمامی نظرات و درس آموختههای کارشناسان حوزه سلامت که حضور داشتند جمع آوری و دسته بندی، بازنگاری، استخراج و منتشر شد. امیدواریم در مدیریت سلامت در مراسم و تجمعات انبوه بعدی مفید و اثربخش باشد.
نظر شما