۳ دی ۱۴۰۲، ۱۴:۲۸

دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان کشور:

آبزیان ایران به ۵۵ کشور دنیا صادر می‌شود

آبزیان ایران به ۵۵ کشور دنیا صادر می‌شود

کرج- دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان کشور گفت: محصولات ایران در حوزه آبزیان به بازارهای اصلی ۵۵ کشور دنیا صادر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر خدایی پیش از ظهر یکشنبه در آئین افتتاح هفتمین کنگره بین المللی تحقیقات شیلات و آبزیان که در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) در کرج برگزار شد، گفت: صنعت شیلات کشور نسبت به سایر زیربخش های کشاورزی جوان است و به همین دلیل زمینه پیشرفت و توسعه بیشتری دارد. صنعت شیلات و آبزی پروری در دنیا هم صنعت جوان‌تری محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این صنعت تقاضای مصرف بسیاری در داخل کشور دارد، بیان کرد: در حال حاضر با توجه به خشکسالی و مشکلات تأمین پروتئین حیوانی، این صنعت برای تأمین امنیت غذایی مورد توجه بیشتری قرار گرفته و زمینه افزایش بهره وری در این صنعت در دنیا و کشور بالا بوده و زیرساخت‌های خوبی نیز ایجاد شده است. بخش فرآوری ما امکان عرضه، صادرات و تحویل محصول به بهترین بازارهای جهانی را دارد.

دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان کشور مطرح کرد: اکنون ارزش واقعی صادرات ما بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار است که می‌توانیم در کوتاه مدت آن را به یک میلیون دلار برسانیم. ما در کشوری عزتمندانه زندگی و فعالیت می‌کنیم که علیرغم تمام ناملایمات تحمیل شده، به سرعت در مسیر پیشرفت گام برداشته‌ایم. موجب افتخار است که در حوزه آبزی پروری رشد ایران بیش از حد نرمال در دنیاست.

رشد بیش از هزار درصدی ایران در سرانه مصرف آبزیان

خدایی ادامه داد: سرانه مصرف تولیدات این حوزه در دنیا بعد از انقلاب ۱۰ کیلوگرم بوده که اکنون به حدود ۲۳ کیلوگرم رسیده، در حالی که ایران بیش از هزار درصد در این زمینه رشد داشته است. در بخش کشاورزی نیز با سایر کشورهای دنیا قابل مقایسه نیستیم و محصولات این کشور در حوزه شیلات و آبزیان به بازارهای اصلی ۵۵ کشور دنیا صادر می‌شود که باید اصول استانداردهای بین المللی این بازارها را رعایت کنیم.

وی با اشاره به اینکه فشار بر ذخایر ما در حوزه صید و صیادی بالاست و با بیان اینکه در کنترل و نظارت بر این بخش با ضعف مواجه هستیم، افزود: پیشرفت‌هایی در بخش آبزی پروری داشته‌ایم اما همواره باید به جلو نگاه کنیم و کمبودها را نیز ببینیم. باید به سمت آموزش و استفاده از روش‌های نوین آبزی پروری حرکت کنیم که یکی از اهداف برگزاری این کنگره نیز هست.

دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان کشور عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در طرح توسعه دریامحور و نیز دولت توجه ویژه ای به حوزه شیلات دارند و این امر و استفاده از ظرفیت‌های این حوزه به ویژه آبزی پروری همواره جزو سرفصل‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی بوده است. بخش خصوصی باید در این حوزه حضور فعال‌تری داشته باشد.

خدایی یکی از اهداف برگزاری این کنگره را افزایش ضریب نفوذ دانش در صنعت برشمرد و اظهار کرد: طی تفاهم نامه‌ای بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی، پروژه‌های دانش بنیان بخش شیلات مورد حمایت قرار می‌گیرند. پذیرش علم و دانش و حرکت به سمت اصلاح ساختارهای تولید بر مبنای علم و فناوری تنها راه رهایی از چالش‌های موجود است.

کد خبر 5975027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha