به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا افسری در نشست خبری که پیش از ظهر یکشنبه همزمان با روز ثبت احوال در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد اظهار کرد: کارکنان اداره ثبت احوال مرزداران هویت ایرانیان هستند.
وی با بیان این نکته که اداره ثبت احوال برای اولین بار در ۳۰ آذر سال ۱۲۹۷ به عنوان یک اداره کاربردی رسمیت یافته است ادامه داد: قبلاً اطلاعات تولد و وفات افراد پشت قرآن ثبت میشد که با آغاز فعالیت اداره ثبت احوال که در ابتدا اداره سجل احوال نامیده میشد این موضوع حالت ثبتی به شکل کلاسیک به خود گرفت.
مدیر کل ثبت احوال استان قزوین بیان کرد: هم اکنون بیش از ۲ میلیون برگ سند در بایگانی ریلی اداره ثبت احوال قزوین نگهداری میشود و اطلاعات ثبتی در بیش از هزاران نقطه به دستگاههای اجرایی خدمات رسان به منظور فعالیتهای مختلف ارائه میگردد.
این مسئول با اشاره به سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان که خدمات پرکاربرد ثبت احوال در آن انجام میگیرد عنوان کرد: خدمات پرکاربرد افراد و اطلاعات خانواده و خانوار در این سامانه وجود دارد که همه شهروندان میتوانند با استفاده از این سامانه به نیازهای خود پاسخ بدهند، یکی از اطلاعات مهم موجود در این سامانه ثبت نشانی به روز افراد است که از همه عزیزان درخواست میکنیم در صورت تغییر محل زندگی خود در بازه زمانی حداکثر ۲۰ روز اطلاعات خود را در این سامانه به روز کنند تا نیازهای محیطی احصا شود.
افشار با بیان این نکته که قزوین به واسطه نزدیک بودن به پایتخت و به علت بیعیب و نقص بودن در خدمات در هشت زمینه پایلوت است گفت: جمله اقدامات اداره ثبت احوال قزوین فعالیت پررنگ در طرح لبخند آفرینش، چابکسازی واحدهای ثبتی، ساماندهی اسناد واهی، نظارت دائم بر سامانه سببی و نسبی و… است.
وی با اشاره به آمارهای مهم در موضوع جمعیت توضیح داد نرخ ازدواج در استان قزوین رتبه ۲۰ کشور را دارد که در کشور به طور میانگین ۶.۳ ازدواج به ازای هر هزار نفر ثبت شده و این عدد در قزوین ۶.٢ بوده است و به طور جدی آثار همجواری با پایتخت در برخی آمارها در قزوین قابل مشاهده است.
این مسئول ادامه داد: در نرخ طلاق قزوین رتبه بیست و یکم کشور را دارد که آمار آن ۲.۵ به ازای هر ١٠٠٠ نفر است و نیز این استان رتبه سیزدهم در نرخ وفات و رتبه بیست و چهارم در نرخ ولادت را دارد.
مدیر کل ثبت احوال استان قزوین با بیان این موضوع که قزوین یک میلیون و سیصد و چهل ۱۴۰۴ نفر جمعیت دارد توضیح داد: در حال حاضر یک میلیون و پنجاه ۷۹۵ نفر واجد گرفتن کارت هوشمند ملی هستند که در این راستا یک میلیون و صد هزار نفر ثبت نام کردهاند و علت پیشی گرفتن این رقم آن است که برخیها چند باره ثبت نام کردهاند و یا شاهد تغییر مشخصات بوده و این نکته را هم باید در نظر گرفت که قزوین استانی مهاجر پذیر است.
وی ادامه داد تاکنون یک میلیون کارت صادر شده و ۹۵ هزار نفر در صف چاپ کار هوشمند ملی هستند، ۹۷۸ هزار کارت هوشمند ملی هم تحویل داده شده است و کمتر از ۱۵ هزار کارت هوشمند ملی آماده تحویل در پیشخوانها است، در هشت ماهه سال جاری ۴۱ هزار شناسنامه مکانیزه تحویل مردم گردیده است.
افشار عنوان کرد: آمار ولادت پسران در قزوین ۱۰۶ و دخترها ۱۰۰ مورد است و آمار فوت نیز ۱۲۰ مرد به ازای ۱۰۰ زن است، شهرستان آبیک با ۷.۸ ولادت به ازای هر هزار نفر کمترین مقدار ولادت و بوئین زهرا با آمار ۱۲.۸ ولادت بیشترین تعداد ولادتها را به خود اختصاص داده است.
این مسئول مطرح کرد: میانگین تفاوت سنی بین زوجین در استان قزوین ۵.۹ بوده است و میانگین سنی ازدواج خانمها ۲۶.۳ و آقایان ۳۱.۷ بوده است همچنین بیشترین مقدار طلاق با ۳.۳ به ازای هر هزار نفر در تاکستان و کمترین تعداد طلاق با ۱.۴ در شهرستان بوین زهرا به ثبت رسیده است.
افشار در خاتمه یادآور شد: طی هشت ماه سال جاری ۱۲۰۰ نفر در قزوین اقدام به تغییر نام و نام خانوادگی کردهاند، پر تعداد ترین نامها برای پسران در استان قزوین امیرعلی، علی، شاهان، آیهان و آراد بوده و پرتکرارترین نامها برای دختران فاطمه، ماهلین، رستا، دلوین و نورا بوده است.
نظر شما