به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اولین رویداد «شب عکس تئاتر» که هشتم دی ماه توسط انجمن صنفی عکاسان تئاتر در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود، دوشنبه ۴ دی ماه با حضور بهزاد فراهانی پیشکسوت تئاتر، ابراهیم حسینی دبیر جشن و رضا قاضیانی عضو انجمن صنفی عکاسان تئاتر در محل خانه تئاتر برگزار شد.
در ابتدای نشست خبری این رویداد، بهزاد فراهانی از پوستر «شب عکس تئاتر» رونمایی کرد.
بهزاد فراهانی قبل از رونمایی در سخنانی کوتاه بیان کرد: این انجمن خیلی عاشقانه کاری که لازمه این زمانه است و وظایف سندیکایی خود را خوب انجام میدهد. در جوامع دیگر تجمعات صنفی تاثیرگذار است و امیدوارم در ایران هم اینگونه شود.
ما زبان گویایی چون شما اهالی رسانه نداریم چراکه رسانه ملی توجهی به تئاتر ندارد و ما خودمان را رسانهای برای تئاتریها میدانیم. ما تئاتریها امیدوارم روزی بفهمیم که باید به عکاسان هم احترام بگذاریم.
ابراهیم حسینی دبیر جشن شب تئاتر پس از رونمایی از پوستر جشن درباره آن گفت: پوستر جشن توسط مهدی دوایی با حال و هوای جشن طراحی شده است. اتودهای بسیاری زده شد اما در نهایت خواستیم که پوستری شاد داشته باشیم و این پوستر انتخاب شد.
رضا قاضیانی عضو انجمن صنفی عکاسان تئاتر در این نشست گفت: انجمن صنفی عکاسان تئاتر از سال ۹۹ کارش را با تأسیس هیات موسس آغاز کرد و بعد از آن در شهریور ۱۴۰۰ اولین انتخابات انجام و کار رسمی بعد از انتخابات و تشکیل هیات مدیره آغاز شد. یکی از دغدغههای بزرگ ما در ابتدای کار تشکیل یک جشن بزرگ و درخور اعضای انجمن بود که سالهاست کار میکنند اما بهایی به آنها داده نشده است بنابراین تصمیم گرفتیم جشنی بزرگ برای انجمن صنفی داشته باشیم که مختص به اعضا است.
وی بیان کرد: از اهداف بزرگ دیگرمان، برگزاری مسابقه عکاسی تئاتر بود که ما را بی نیاز میکرد از مسابقات دیگری که وزارت ارشاد یا هر جایی دیگر برگزار میکردند. تصمیم گرفتیم امسال جشن را برگزار کنیم و ابراهیم حسینی نیز برای دبیری قبول زحمت کرد.
قاضیانی افزود: ورکشاپهایی با موضوع عکاسی تئاتر برگزار شده که کیفیت برگزاری و اساتید آنقدر بالا بوده که بازخوردهای خوبی داشتیم.
وی تاکید کرد: قرار نیست اولین رویداد «شب عکس تئاتر»، جریانی ادامهدار نباشد و تا زمانی که صنف پابرجا و هیات مدیره باشد هدف دار انجام خواهد شد.
قاضیانی با اشاره به تفاهمنامه میان وزارت ارشاد و وزارت کار برای برگزاری مجامع عمومی انجمنهای هنری، با انتقاد از رویه جدید در این مورد، گفت: وزارت ارشاد و وزارت کار عملاً با اجرای رویه حدید، سازوکار قبلی انجمنها و اصناف هنری را زیر سوال بردهاند و امکان اینکه صنفها باید مجمع تشکیل دهند، وجود ندارد، این در حالی است که ما در صنف تمام مراحل قانونی را پشت سر گذاشتیم و امیدواریم با مشکلات حقوقی مواجه نشویم و وزارت کار و ارشاد این مشکل را حل کنند و دیگر انجمنهای هنری نیز بتوانند کار خود را انجام دهند.
وی تصریح کرد: چشم امید بچهها به صنف است و با توجه به هزینههای بالای عکاسی و دستمزدهای معمولیشان، مستحق حمایت هستند و انجمن صنفی تا جایی که بتواند از آنها حمایت خواهد کرد و من نیز از همین تریبون تقاضا میکنم ارگانهای مربوطه مشکل را حل کنند و زحمات انجمنهای هنری را به باد ندهند.
ابراهیم حسینی دبیر جشن نیز گفت: از زمانی که عکاسی تئاتر تشکل پیدا کرد و به سمت صنفی شدن رفت، رسانهها ما را بسیار یاری کردند و از این فرصت برای تشکر از آنها استفاده میکنم. برای من کارگاههای آموزشی بسیار مهم است چون عکاسی تئاتر برای عکاسان جاذبه دارد و بچههای عکاس وقتی ورود میکنند این رو در رویی عکاس با بازیگر و هنرهای دیجیتال هم کمک میکند عکسهای زیبایی تولید شود اما گاهی این شائبه را برایشان ایجاد میکند که نیاز به آموزش ندارند و از طرف دیگر تکنولوژی نیز از ابعاد دیگر آموزش را کاهش میدهد. به همین دلیل، پیشنهاد برگزاری چهار کارگاه آموزشی دادم که کاربردی باشد برای مثال در یکی از کارگاهها چطور فرم پر کردن برای جشنوارهها را آموزش میدهند. در مجموع سه کارگاه، ۱۱۵ نفر شرکت کردهاند.
وی بیان کرد: افتتاحیه نمایشگاه جشن «شب عکس تئاتر» ۸ دی ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۷ در سالنهای میرمیران و پاییزِ خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
حسینی با اشاره به نمایش آثار حمید جبلی توضیح داد: اتفاق خوب رویداد، نمایشگاه آثار حمید جبلی است که به عنوان مهمان حضور دارد. ۳۰ اثر از حمید جبلی در گالری میرمیران به نمایش گذاشته میشود که شامل آثار آنالوگ و دیجیتالی هستند. پس از نمایشگاه نیز او آثارش را به آرشیو و گنجینه انجمن صنفی عکاسان تئاتر هدیه داده است.
وی عنوان کرد: ۱۴ دی اختتامیه و معرفی برگزیدگان «شب عکس تئاتر» خواهد بود. ۵ تقدیری و سه جایزه ۵، ۳ و ۲ میلیون تومانی خواهیم داشت. همچنین یک جایزه ویژه هیات داوران داریم. سه تقدیری را سیف الله صمدیان تقبل کرده و سه نفر نیز در جشن تصویر سال حضور خواهند داشت.
دبیر «شب عکس تئاتر» تاکید کرد: خیلی جالب توجه است که عکاسان شهرستانی پا به پای تهرانیها عکاسی کردهاند و تنه به تنه در حال کار هستند. ما در اختتامیه جشنی داریم که بهانهای برای اعلام اهمیت عکاسی تئاتر است که بسیار نادیده گرفته میشود.
وی با بیان اینکه کل هزینههای این جشن به هفتاد میلیون نمیرسد، گفت: جشنواره تئاتر فجر بعد از این همه سال برگزاری، بخش عکس و پوستر را نادیده گرفته است در حالی که اصلاً هزینهای برای آنها ندارد بلکه سرمایه است. جایزه مهم است اما همه چیز نیست و مهمتر صنف است که به واسطه این رویدادها و فعالیتها، زنده میماند.
حسینی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره معیارهای داوری و اینکه به وجه زیباییشناسی توجه شده یا وجه تئاتری و درام آثار، توضیح داد: در عکاسی تئاتر چون با عکس روبهرو هستیم، بنابراین با پارامترهای عکس روبهرو هستیم و سپس عکاس را به مثابه نمایش در نظر میگیریم که پارامترهای نمایشی مثل درام و اوج و فرود تئاتر، نور و … را شامل میشود که در بیانیه هیات داوران نیز به آن اشاره شده است. در همه جای دنیا داوری موضوعی سلیقهای است و اگر هیات داوران افراد دیگری بودند، آثار تغییر میکرد. به اول و دومی اعتقاد ندارم بلکه به برگزیده بودن معتقد هستم چراکه در هنر ثانیهها مهم نیستند که اول و دوم و سومی مهم باشد.
وی در پایان درباره بودجه مصوب برای برگزاری این جشن گفت: همچون جشنوارههای دولتی بودجه تصویب شدهای نداریم! با این شرایط موجود در چاپ عکس و موارد دیگر، اصلاً برگزاری جشنواره امکان پذیر نیست اما با پتانسیلی که داریم و همت اعضا، امیدوارم اتفاقات خوبی بیفتد. داشتن دبیرخانه نیز که خانه تئاتر و خانه هنرمندان ایران در اختیار ما گذاشتهاند خودش هزینه بوده است.
نظر شما