خبرگزاری مهر، گروه استانها - سیده سعیده حسینی: فرمان تولید و اشتغال و کاهش تورم از ثانیههای شروع سال صادر و تلاش برای گره گشایی و رفع موانع فراروی تولید در استان مازندران شتاب مضاعف گرفت.
طبق آمارها طی دو سال گذشته با روی کار آمدن دولت سیزدهم باید موانع فراروی بیش از ۲۲۳ کارخانه و واحد تولیدی رفع شود و از این تعداد ۱۴۶ کارخانه نیز از سیطره بانکها خارج شدند.
بنگاه داری بانکها معضل امروز و دیروز کشور و مازندران نیست و بانکها با تصاحب کردن نقاط بکر شهری و سرمایه گذاری در پروژههای مختلف، نبض کار و تولید را در دست گرفتهاند و از مسیر اصلی خود منحرف شدند.
بیش از سه هزار واحد تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ در استان مازندران فعالیت میکند و بخش قابل توجهی از آن در شهرکهای صنعتی مستقر هستند. از جمله این شهرکها در شهرستان نور در غرب مازندران استقرار دارد.
احیای ۵ کارخانه راکد
طی سال جاری روند تولید و احیای کارخانههای راکد و غیرفعال در شهرستان نور شتاب گرفته و تاکنون پنج کارخانه راکد احیا و یک واحد جدید نیز به چرخه تولید آمدند.
محمد دوستعلی پور رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نور با بیان اینکه شهرکهای صنعتی به عنوان یکی از متولیان اصلی رونقبخشی به بخش تولید هستند و اشتغالزایی افراد زیادی را در پی دارد، افزود: از همین رو برنامهریزی و پیگیریها برای احیا و راه اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی راکد از جمله برنامههای اصلی دولت و از اولویتهای شرکت شهرکهای صنعتی است.
وی در گفت وگو با خبرنگار مهر با عنوان اینکه تلاش شده تا واحد تولیدی و صنعتی که به علل مختلف راکد و یا زیر ظرفیت کار میکردند احیا و یا از طریق طرح توسعه به چرخه تولید برگردند، افزود: در سال گذشته چهار واحد راکد احیا و دو واحد جدید راه اندازی شدند و امسال نیز تاکنون پنج واحد احیا و یک واحد جدید راه اندازی شده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر احیا و یا راه اندازی واحدهای جدید؛ اهتمام ویژه ای برای حمایت از توسعه واحدهای تولیدی موفق و پویا در راستای تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» در شهرستان نور شده است.
در سال قبل هزار و ۸۰۰ نفر و در سال جاری هزار و ۷۹۵ نفر در شهرستان مشغول کار شدند
کمیل درخشنده معاون فرماندار نور نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر یادآور شد: در سال قبل هزار و ۸۰۰ نفر و در سال جاری هزار و ۷۹۵ نفر در شهرستان مشغول کار شدند و واحد تولیدی آب معدنی نیز در منطقه واز چمستان نیز در دهه فجر افتتاح میشود.
معادله کار و اشتغال در مناطق مختلف مازندران از جمله نور هم چند مجهولی است، کارفرمایان در جستجوی کارگر هستند و کارگران در جستجوی کار و نبود مهارت سبب شده تا هیچیک به اهداف خود دست نیایند. از سوی دیگر دستمزدهای پایین و قراردادهای سفید، سبب شده تا کارگران قید کار در واحدهای تولیدی را بزنند.
در حال حاضر تولیدکنندگان از کمبود کارگر مینالند و جویندگان و بیکارها از نبود کار گلایه دارند، همچنین در بسیاری از شهرکهای صنعتی، واحدهای تولیدی معضل تأمین نیروی انسانی وجود دارد و این واحدها با کمبود نیرو مواجه هستند
با آن که سرمایه گذار برای احیا و توسعه واحد صنعتی و ظرفیت برای ایجاد اشتغال وجود دارد ولی تأمین نیرو نه تنها در شهرستان نور بلکه در استان مازندران به معضلی تبدیل شده است.
وقتی کار در اسنپ به کارخانه ترجیح داده میشود
جویندگان کار، کارگری در واحدهای ساختمانی و دریافت مزد به صورت روزانه و یا کار در تاکسیهای اینترنتی (اسنپ) را با درآمدهای بالاتر به کار در شهرکهای صنعتی با حقوق اندک و زمان زیاد کار ترجیح میدهند و معتقدند حقوق کم مصوب وزارت کار کفاف زندگی را نمیدهد به همین جهت از اشتغال در این مجموعهها سرباز میزنند.
طی شش ماه گذشته با حمایت دولت سامانه جستجوی شغل در استان مازندران راه اندازی شد و بیش از چهار هزار و ۷۰۰ نفر برای جست وجوی شغل ثبت نام کردند و هزار و ۷۰۰ کارفرما نیز درخواست کارگر دادهاند.
نظر شما