به گزارش خبرگزاری مهر، محمدصادق محمدیاری، سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و امور استانهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در مراسم معارفه مدیرعامل جدید شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: راه اندازی واحدهای راکد، توسعه زیرساختهای موجود، توجه به ایفای تعهدات قراردادی در شهرکهای صنعتی و تسهیل در دسترسی واحدهای تولیدی به بازارهای هدف از دیگر اولویتهای این سازمان است.
وی یادآور شد: تکمیل خوشههای صنعتی و تقویت آنها، توجه به زنجیره تولید و تأمین مالی زنجیرهای و بازسازی و نوسازی صنایع نیز جزو برنامههای این سازمان است و واحدهای مدنظر استانها در زمینه نوسازی صنایع برای پیش بینی اعتبارات لازم باید به سازمان اعلام شود.
اصالت بیشتر صنایع کشور به آذربایجانشرقی برمیگردد
سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و امور استانهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: اصالت خیلی از صنایع از جمله چرم و صنایع غذایی و زنجیره آنها به آذربایجانشرقی برمیگردد.
محمدیاری افزود: استان آذربایجان شرقی از قطبهای صنعتی کشور و زادگاه و پرورشگاه تعداد زیادی از نخبگان صنعتی و معدنی در عرصههای مختلف است.
وی اظهار کرد: صنعتگران این استان به لحاظ پشتکار خود، در عرصههای ملی نیز تأثیرگذار هستند و در تشکلهای غیردولتی عرصه صنعت، مانند خانه صمت و اتاق بازرگانی افراد صاحب نظری از این استان حضور دارند و به خوبی منعکس کننده نیازهای واقعی صنعت هستند.
اقدامات اقتصادی آذربایجان شرقی مصداق بارز فرمایش رهبری برای مردمی سازی اقتصاد است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه کار اقتصادی در آذربایجان شرقی هم شیرین و هم سخت است، گفت: ۹۶ درصد اقتصاد استان در دست بخش خصوصی بوده و این موضوع مصداق بارز فرمایش رهبر معظم انقلاب در مردمی سازی اقتصاد است.
«محمد کلامی»، افزود: این استان سرزمین تولیدکنندگان و تجار نخبه و دیار افرادی است که اقتصاد را خوب میفهمند، خوب برنامه ریزی، راهبری و اجرا میکنند.
وی اظهار کرد: در هر جای ایران که فعال اقتصادی شاخص باشد، به طور حتم رگ و ریشهای از آذربایجان خواهد داشت و بخش عمدهای از بازار تهران نیز در دست تبریزی هاست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی گفت: عمده شرکتهای صنعتی و تولیدی در این استان کوچک و متوسط هستند و این موضوع موجب سختی کار در این استان است چون که این موضوع مراجعه به تیم اقتصادی دولت را افزایش میدهد و کار تیم اقتصادی را در استان سختتر میکند.
کلامی، با بیان اینکه کار تیم اقتصادی در این استان از همه استانها سختتر است ادامه داد: زیرا اقتصاد این استان خصوصی و دنبال «هزینه فایده» است و در نتیجه کوچکترین مشکل در ساختارهای زیربنایی اثر خود را در اقتصاد نشان میدهد.
وی با بیان اینکه یکی از این زیرساختها، شهرکهای صنعتی است، یادآور شد: این شهرکها نقش مهمی در توسعه استان دارند و بزرگترین و شاخص ترین شهرکها در کشور در این استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی گفت: در دولت جدید اهتمام ویژه ای به شهرکهای صنعتی شده است و در شهرهایی مانند چاراویماق که تا قبل از این دولت حتی یک واحد صنعتی نداشت، اکنون شهرک صنعتی ایجاد میشود.
کلامی، افزود: در زمان کنونی هیچ شهرکی در استان وجود ندارد که برنامه توسعهای نداشته باشد بلکه همه این شهرکها، کارگاه سازندگی است.
اقتصاد بر پایه تولید است
مدیرعامل جدید شرکت شهرکهای آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: نظام اسلامی مرهون خون شهدا و تلاشهای ایثارگران است و جمهوری اسلامی حرم است و باید حفظ شود.
«سهراب فیض زاده» افزود: این حرم ستونهایی دارد که یکی از آنها اقتصاد بر پایه تولید است و دشمن نمیخواهد ما در این مسیر به پیشرفت برسیم و باید تلاش شود مشکلات این بخش رفع شود.
وی اظهار کرد: بخشی از این مشکلات مربوط به شهرکهای صنعتی بوده چون که شهرکهای صنعتی محل اجتماع صنعتگران است و باید زیرساختها در آنها فراهم شود تا صنعتگران بتوانند به تولید خود ادامه دهند و در جنگ اقتصادی موفق باشند.
مدیرعامل جدید شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی با بیان اینکه جنگ اقتصادی از جنگ نظامی خیلی راحت است، گفت: دشمن در این جنگ میتواند با استفاده از ابزارهای مختلف مانند تحریم به اهداف خود برسد.
فیض زاده ادامه داد: این استان جایگاه صنعتگران بزرگی است و ۹۶ درصد واحدهای استان مربوط به صنایع کوچک و بخش خصوصی است و باید زیرساختهای آنها برای ادامه فعالیت تأمین شود.
سرعت تأمین زیرساختها با میزان سرمایه گذاری واحدهای صنعتی یکسان نیست
وی یادآور شد: توسعه سرمایه گذاری در استان چنان است که سرعت تأمین زیرساختها با میزان سرمایه گذاری واحدهای صنعتی یکسان نیست و باید در این زمینه دوچندان تلاش کرد.
مدیرعامل جدید شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی گفت: توجه به شهرکهای غیردولتی از برنامههای این شرکت در استان بوده زیرا بعد از استان تهران، آذربایجان شرقی دومین استان از نظر تعداد شهرکهای غیردولتی به بهره برداری رسیده، است.
فیض زاده، با بیان اینکه بیش از ۱۵ شهرک غیردولتی در استان در دست اقدام است، افزود: تعیین تکلیف واحدهای راکد، تولید دانش بنیان واحدهای صنعتی مستعد و تسهیل شرایط برای استقرار شرکتهای دانش بنیان در این واحدهای صنعتی از اولویتهای این شرکت است.
وی پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهوری، کاهش ناترازی تولید برق و ایجاد شهرکهای خورشیدی برای رفع مشکلات برق این بخش را از دیگر برنامههای این شرکت اعلام و اظهار کرد: اکنون پنج شهرک خورشیدی در استان مصوب شده است.
نظر شما