۶ دی ۱۴۰۲، ۱۵:۴۸

همکاری ایران و عراق برای جمع‌آوری گازهای مشعل

همکاری ایران و عراق برای جمع‌آوری گازهای مشعل

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت:نخستین و مهم‌ترین زمینه همکاری انرژی ایران و عراق توسعه میدان‌های نفت و گاز در بخش‌های اکتشاف، تولید و بهره‌برداری است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، محسن خجسته‌مهر امروز (چهارشنبه، ششم دی‌ماه) در حاشیه دیدار وزیران نفت ایران و عراق و امضای چند تفاهم‌نامه همکاری بین دو کشور با اشاره به اینکه ارتباطات وزارت نفت ایران و عراق رو به گسترش و توسعه است، افزود: مهم‌ترین جنبه در توسعه روابط دو کشور، تعمیق روابط اقتصادی در زمینه انرژی است.

وی با بیان اینکه عراق در زمینه‌های مختلفی با ایران روابط عمیق و رو به توسعه دارد، ادامه داد: نخستین و مهم‌ترین زمینه همکاری، توسعه میدان‌های نفت و گاز در بخش‌های مختلف اکتشاف، تولید و بهره‌برداری است.

معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه عمده ذخایر مشترک و مرزی ایران با کشور عراق است، گفت: این موضوع زمینه همکاری‌های دوجانبه را افزایش می‌دهد.

خجسته‌مهر تصریح کرد: همسو بودن عراق با ایران در سازمان‌ها و ائتلاف‌های بزرگ بین‌المللی انرژی مانند اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) و اوپک‌پلاس (ائتلاف اوپک و متحدانش) سبب ثبات و پایداری قیمت نفت در بازارهای جهانی شده است.

وی با اشاره به اینکه در این نشست توافق‌های مطلوبی بین وزارتخانه‌های نفت ایران و عراق ایجاد شد، افزود: موضوع نخست این بود که کمیته مشترک برای تبادل‌نظر و انجام مطالعات در زمینه اکتشاف، توسعه و تولید میدان‌های نفت و گاز مطرح شد.

تهاتر گاز شیرین ایران با گاز غنی عراق

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: یکی دیگر از مسائل این بود که توافق شد در گام نخست کار مطالعات اکتشافی و زمین‌شناسی یکی از ساختارهای مشترک هیدروکربوری بین ایران و عراق انجام و پس از آن برای توسعه یکپارچه تصمیم‌گیری شود و سرانجام به امضای قرار داد برسد.

خجسته‌مهر با بیان اینکه موضوع دیگر مورد توافق جمع‌آوری گازهای مشعل از میدان‌های نفتی و تأسیسات نفتی عراق در نزدیک مرز ایران است، گفت: در این کارگروه شرکت ملی نفت ایران با مشارکت شرکت ملی نفت عراق برای جمع‌آوری گازهای همراه اقدام‌هایی می‌کند و از توان تخصصی و فنی مهندسان ایرانی برای جمع‌آوری گازهای مشعل استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه می‌توانیم بخشی از گازهای جمع‌آوری‌شده را به‌عنوان خوراک پتروشیمی یا برای تهاتر گاز شیرین به عراق با گاز غنی مشعل این کشور استفاده کنیم، افزود: یکی دیگر از موارد مطرح‌شده در این دیدار که تفاهم‌نامه آن با حضور وزیران نفت ایران و عراق امضا شد، تفاهم‌نامه آموزش متخصصان عراقی در بخش‌های مختلف بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت به‌ویژه شبیه‌سازی مخازن و دیگر بخش‌ها بود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: از دیگر توافق‌ها در این نشست، آمادگی ایران برای انجام عملیات حفاری و دیگر خدمات بود که مورد موافقت طرف عراقی قرار گرفت.

خجسته مهر با تأکید بر اینکه در مجموع در این دیدار چند کارگروه شکل گرفت، گفت: عمده فعالیت‌ها مربوط به شرکت ملی نفت ایران است و به‌زودی کار این کارگروه‌ها آغاز می‌شود.

بهره‌برداری رسمی از میدان‌های نفتی سپهر و جفیر با حضور رئیس‌جمهوری

وی به توسعه میدان‌های نفتی سپهر و جفیر در جنوب غرب ایران و در خوزستان اشاره کرد و افزود: این میدان‌ها جزو میدان‌ها با تراوایی بالا، تولید و بهره‌دهی خوب با ساختار کربناته شکاف‌دار هستند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: این پروژه در دو فاز به تولید می‌رسد که در فاز اول که در آینده نزدیک بهره‌برداری خواهد شد، به تولید ۳۵ هزار بشکه در روز خواهیم رسید و عملیات و فعالیت‌های اجرایی مربوط به فاز دوم نیز آغاز شده که تولید را از ۳۵ هزار بشکه نفت در روز به ۱۰۰ هزار بشکه نفت در روز می‌رساند.

خجسته‌مهر تأکید کرد: بهره‌برداری از میدان‌های نفتی سپهر و جفیر در آینده نزدیک با حضور رئیس‌جمهوری و وزیر نفت در استان خوزستان به بهره‌برداری می‌رسد. در کنار این میدان‌ها، میدان نفتی سهراب قرار دارد که نخستین تولید از این میدان نیز تا پایان سال انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه میدان‌هایی که شرکت ملی نفت ایران توسعه می‌دهد، مجوزهای مختلفی از جمله مجوزهای رعایت شرایط زیست‌محیطی را اخذ می‌کند، گفت: میدان‌های نفتی خوزستان بیشتر دارای شرایطی هستند که باید الزامات زیست‌محیطی و ایمنی را به جهت موقعیت جغرافیایی، مرزی بودن و قرار گرفتن در ناحیه هور العظیم رعایت کنند تا در کنار توسعه این میدان‌ها، آسیب و ضربه‌ای به محیط‌زیست وارد نشود.

اجرای طرح‌های بالادستی صنعت نفت، بیش از ۸۰ درصد ایرانی است

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه اجرای طرح‌های بالادستی صنعت نفت در شرایط فعلی بیش از ۸۰ درصد ایرانی است، افزود: در مهندسی، اجرا، تولید، بهره‌برداری و حفاری ۱۰۰ درصد کار از سوی متخصصان و مهندسان ایرانی انجام می‌شود و تنها بخش کوچکی از کالاها خرید خارجی می‌شود.

وی تصریح کرد: عمده طرح‌های شرکت ملی نفت ایران، ایرانی است و از تمام ظرفیت ساخت داخل استفاده می‌شود.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه برای جبران ناترازی انرژی به‌ویژه در بخش گاز، شرکت ملی نفت ایران رسیدن به تولید ۱.۵ میلیارد مترمکعب در روز گاز را هدف‌گذاری کرده است، اظهار کرد: این در حالی است که اکنون تولید گاز غنی ایران روزانه یک میلیارد مترمکعب است و برای رسیدن به این هدف نیازمند ۱۲۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری هستیم.

خجسته‌مهر هدف‌گذاری برای رسیدن به این هدف را یک برنامه هشت‌ساله توأم با انجام اقدام‌های نگهداشت تولید دانست و گفت: در مناطق مختلف کشور این کار انجام می‌شود. شاخص‌ترین طرح‌ها در این زمینه اجرای ۱۵ طرح به ارزش ۳.۶ میلیارد دلار است، همچنین توسعه میدان‌های گازی کیش و پارس شمالی نیز در دستور کار قرار دارد. با این حال مهم‌ترین و راهبردی‌ترین طرح افزایش و نگهداشت تولید گاز در کشور، طرح فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی است که تا پایان امسال خبرهای خوبی از امضای قراردادهای ای‌پی‌سی (EPC) این پروژه بزرگ را اعلام می‌کنیم و انجام مطالعات مهندسی پایه و طراحی این طرح راهبردی رو به پایان است.

وی تأکید کرد: به‌طور کلی هم‌اکنون تمام ظرفیت توسعه‌ای و تولید شرکت ملی نفت ایران آماده است تا از حداکثر توان پیمانکاران و سرمایه‌گذاران ایرانی استفاده کنیم و تاکنون ۴۰ تفاهم‌نامه با شرکت‌های خصوصی داخلی و خارجی امضا کردیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه هرچقدر ظرفیت بخش خصوصی وجود دارد، به شرکت ملی نفت ایران مراجعه کرده است، اظهار کرد: امضای تفاهم‌نامه با شرکت‌های خصوصی ایرانی به‌معنای آن است که بر اساس یک قرارداد محرمانگی اطلاعات میدان‌های نفتی و گازی در اختیارشان قرار می‌گیرد و آنها باید در یک بازه ۶ ماهه تا یک ساله، مطالعات مهندسی و شبیه‌سازی مخازن را انجام و پیشنهاد فنی خود را ارائه دهند که در این زمینه نیز تا پایان سال خبرهای خوبی خواهیم داشت.

کد خبر 5978286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha