خبرگزاری مهر -گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی میپردازد. همچنین در این بسته، نیمنگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاهترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.
امروز پنجشنبه هفتم دی ماه میتوانید با شماره ۱۳۵ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.
چهره هفته؛ جواد عزتی
جواد عزتی از هنرمندان پر کار این روزهاست که در سکوت کامل پروژههایش را پیش میبرد. بدون سر و صدا و هیاهویی نسبت به نقش آفرینیهایی که در عرصههای مختلف دارد. عزتی این روزها در سه مدیوم تلویزیون، شبکه خانگی و سینما فعالیت دارد که در تلویزیون با سریال «سرزمین مادری» دیده میشود. او در فصل دوم این سریال نقش یکی از دوستان رهی را بازی میکند که حالا شهاب حسینی ایفاگر نقش اوست و بازیهای مشترکی با هم دارند.
عزتی که تابستان امسال فیلم «کت چرمی» را در حال اکران داشت به تازگی با این فیلم به شبکه نمایش خانگی آمده است و این روزها علاقه مندان او میتوانند او را در وی او دیها هم تماشا کنند. ضمن اینکه حضور او در فصل سوم سریال «زخم کاری» هم پررنگتر شده است و هر چه نبودش موجب انتقادات فراوان به فصل دوم شد حالا مخاطب میتواند به انتظار تماشای او در فصل سوم بنشیند. مهدویان هم امروز تصویر جدیدی از این فصل منتشر کرد که بازیگران اصلی از جمله جواد عزتی در آن حضور داشتند.
جواد عزتی اما این روزها چالش سختتری هم در کارگردانی یک سینمایی با نام «تمساح خونی» دارد که احتمالاً آخرین مراحل ساخت را برای حضور در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر طی میکند. فیلمی که گفته میشود فضایی نزدیک به یک کمدی اکشن دارد و کنجکاوی زیادی نسبت به اولین کارگردانی او در این فضای متفاوت شکل گرفته است.
جنجال هفته؛ واکنش به برنامههای یلدایی
هفته اخیر بیشتر به واکنشهایی نسبت به ویدیوهای وایرال شده و مهمانان حاضر در برنامههای شب یلدایی تلویزیون اختصاص یافت. بیشترین بازتابها مربوط به حضور امیرمحمد میرزایی پسر ۱۴ ساله اردبیلی با همان جمله معروف واقعی یا کیک، بازگشت جناب خان در گفت و گو با ویژه برنامه شبکه نسیم، ویدیویی از بازیگران در شبکه سه و هم آوایی ملودی «او او او» صادق باقری یا صادق بوقی بود. انتقادات تند و تیزی به تلویزیون مطرح شد که مثل همیشه برخی نقدهای درست، میان دیگر هجمهها گم شد. تلویزیون به واسطه رویکردهای نادرستی که در بزنگاهها داشته است حتی اتفاقات خوبش هم کمتر به چشم آمده است. همین هم باعث شده بیشتر از اینکه واکنش مثبت بگیرد در تیررس انتقادات باشد.
برای برخی، فرقی هم نمیکند مجری سال تحویل احسان علیخانی و رامبد جوان باشند یا قیاسی و چهرههای ناشناخته و درنهایت خروجی آنتن راضی شان نمیکند. با این حال حتماً اگر جای ایمان قیاسی، احسان علیخانی بود از حضور امیرمحمد میرزایی با هوشمندی بهتری بهره میبرد تا صرفاً به یک سواستفاده از چهره فضای مجازی تعبیر نشود. یا اگر چهره یا مجری حرفهای برای ویژه برنامه شبکه نسیم انتخاب میشد بازگشت شخصیت جناب خان که حالا به اندازه کاراکترهای واقعی محبوبیت دارد بهتر به چشم میآمد و دیالوگها و طراحیهای بهتری صورت میگرفت. با این حال شبکههای تلویزیونی هر یک تلاش کردند به نوبه خود یلدا را متفاوتتر از سال گذشته رقم بزنند و شبکه سه جمعی از خوانندگان را دعوت کرد تا شبی موسیقایی محقق کرده باشد.
از بین بقیه شبکهها، شبکه سه تلاش کرد سهم بیشتری از مهمانان در حوزههای مختلف سینما، تلویزیون و موسیقی داشته باشد و حتی مردم عادی را نیز به برنامه دعوت کند که بیشترین بازتاب ویدیوهای مرتبط با یلدا را هم در اختیار داشت.
مرور هفته؛ کم و کیف حضور مجریان یلدایی
شبکه یک با اجرای پدرام کریمی ویژه برنامه خود را روی آنتن برد و مهمانانش را هم بیشتر روی بازیگران سریال این شبهای شبکه یک یعنی «مستوران» بنا نهاد که با مدل معمولتری نسبت به شبکههای دیگر پیش رفت. قالبی که بیشتر برای یک برنامه شبانه روتین مناسبتر است تا مناسبتهای ویژه و کمتر فضای اجرای متفاوتی به مجری داد.
شبکه دو ویژه برنامه اش را به دو بخش تقسیم کرد یک بخش با اجرای وحید رونقی و المیرا شریفی مقدم که برنامه صبحگاهی شبکه را هم اجرا میکنند و ویژههای مناسبتی شبکه را هم بر عهده دارند و بخش دیگر در اختیار مژده لواسانی و مصطفی امامی قرار گرفت که قرار است هر دو با برنامههای جدیدی در این شبکه حضور داشته باشند. بخش ابتدایی برنامه که با حضور لواسانی و امامی روی آنتن رفت فضای شادتر و پرانرژیتری به شبکه بخشید ریتم تندتری هم داشت و شوخیها و دیالوگها بیشتر با مخاطب ارتباط برقرار کرد. بخش دوم برنامه نتواست به همین میزان توفیق داشته باشد و اگرچه شریفی مقدم و رونقی از مجریان باسابقه هستند اما شاید هنوز طراحی متفاوت برای گپهای مرتبط با ویژه برنامههای مناسبتی را پیدا نکردهاند. ایمان قیاسی هم که با «عصر جدید» بیشتر در عرصه اجرا دیده شد این سالها حضور پررنگی در اجرای مسابقهها و ویژه برنامههای شبکه سه داشته است و حضورش هم در این ویژه برنامه واکنش چندانی چه مثبت چه منفی نداشت. شبکه چهار سیما که شاید کمترین انتخاب مخاطب عام در این مناسبتها باشد با رویکرد خود شبکه یعنی مهمانان فرهنگی و فرهیخته پیش رفت و اجرایش را فواد صفاریان پور بر عهده داشت. نکته جالبش هم این بود که یک هفته پیش مدیر شبکه چهار در برنامه «جام جم» درباره چرایی نبود برنامه علمی برادران صفاریان پور در یک جمله پاسخ داده بود «صلاح نمی بینیم» و حالا فواد صفاریان پور اجرای برنامه را به عهده گرفته بود.
آمار هفته؛ مخاطبان و سریالها
این هفته دو آمار شفاهی مطرح شد که هر یک به نوعی قابل توجه بود یکی آمار رییس صداوسیما درباره مخاطبان ویژه برنامههای شب یلدا و دیگری آمار رییس مرکز سیمافیلم درباره سریالهای باکیفیت تلویزیون که هر دو هم با واکنشهایی مواجه شد. روز گذشته پیمان جبلی در حاشیه جلسه هیات دولت درباره مخاطبان ویژه برنامههای خبر داد که مخاطبان این ویژه برنامهها از مخاطبان ۳ سال اخیر بیشتر بوده است.
دو روز پیش هم مهدی نقویان درباره قیاس سریالهای باکیفیت تلویزیون نسبت به شبکه خانگی بیان کرد که سریالهای باکیفیت تلویزیون به اندازه سریالهای باکیفیت شبکه نمایش خانگی است. او طی یک نشست عنوان کرد که شبکه خانگی هم کار بد دارد اما روی سریالهای خوب و باکیفیت تبلیغات بیشتری انجام میدهد.
نظر شما