۹ دی ۱۴۰۲، ۹:۴۷

رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان:

۲۰ مرکز جامع در کردستان سنجش نوآموزان را انجام می‌دهند

۲۰ مرکز جامع در کردستان سنجش نوآموزان را انجام می‌دهند

سنندج_ رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: ۲۰ مرکز جامع در استان با نیروهای تخصصی سنجش هوش، بینایی، شنوایی، مراقبت‌های بهداشتی، سلامت جسمی حرکتی نوآموزان را انجام می‌دهند.

طالب محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، آموزش و پرورش استثنایی را متولی آموزش عمومی دانش آموزان با نیازهای ویژه عنوان و اظهار کرد: آموزش و پرورش استثنایی تخصصی‌ترین و علمی‌ترین بخش آموزش و پرورش است.

وی افزود: آموزش و پرورش استثنایی علاوه بر خدمات آموزشی، خدمات پرورشی، تربیتی، حمایتی و توانبخشی به دانش آموزان با نیازهای ویژه ارائه می‌کند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان تصریح کرد: وظیفه آموزش و پرورش استثنایی و کلیه نهادهای اداره کننده جامعه فراهم کردن زمینه ورود دانش‌آموزان معلول به جامعه و ادغام اجتماعی آنان است.

محمدی ادامه داد: وظیفه اصلی آموزش و پرورش زمینه‌سازی است تا هر دانش‌آموزی با هر استعداد و توانایی و با هرنوع محدودیتی بتواند وارد آموزش و پرورش شود و از نعمت تعلیم و تربیت برخوردار شود.

وی با بیان اینکه آموزش از بدیهی‌ترین حقوق هر انسانی است، افزود: این حق برای دانش‌آموزان استثنایی ویژه‌تر است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان تأکید کرد: دانش‌آموز استثنایی علاوه بر اینکه حق دارد از نعمت آموزش برخوردار شود، چون نیاز ویژه دارد حق برخورداری از آموزش ویژه را هم دارد.
محمدی افزود: آموزش و پرورش استثنایی وظیفه دارد زمینه‌ای را فراهم کند تا این دانش‌آموزان که مستحق‌ترین افراد مشمول آموزش هستند بتوانند از آموزش بهره‌مند شوند.

وی خدمت کردن به این مستحق‌ترین قشر خدمتی جامعه را فرصتی مغتنم، توفیق الهی و افتخار دانست و اظهار کرد: آموزش و پرورش این دانش‌آموزان عظمت روحی، ظرفیت معنوی بالا و صبری آگاهانه را می‌طلبد که معلمان حوزه آموزش و پرورش استثنایی با خدمت به دانش‌آموزان مصداق عینی تحقق این موارد هستند.

محمدی گفت: اصل در نهاد تعلیم و تربیت کشف کردنی است، نه وضع کردنی و کار آموزش و پرورش فراهم کردن زمینه‌ای است تا استعداد دانش‌آموزان کشف شود.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه قانون تشکیل سازمان آموزش و پرورش استثنایی به سال ۱۳۶۹ برمی‌گردد، افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی جزو معدود سازمان‌هایی است که مصوبه صریح مجلس شورای اسلامی را دارد.

فعالیت ۵۳۴ نفر از عوامل اجرایی و آموزشی در مدارس با نیازهای ویژه کردستان

وی با اشاره به فعالیت ۵۳۴ نفر از عوامل اجرایی و آموزشی در مدارس با نیازهای ویژه استان گفت: ۷۷ مدرسه مستقل و ضمیمه استثنایی به حدود یک‌هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز با نیاز ویژه در ۲۴۴ کلاس درس خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی و توانبخشی ارائه می‌دهند.

محمدی افزود: ۵۸۹ دانش‌آموز تحت آموزشی تلفیقی فراگیر (با بهره هوشی عادی) در مدارس عادی و با بهره‌مندی از خدمات آموزشی، پرورشی، توانبخشی و حمایتی آموزش و پرورش استثنایی استان تحصیل می‌کنند.

وی در ادامه برشمردن هفت وظیفه مهم آموزش و پرورش استثنایی، افزود: عناوین برنامه عملیاتی نیز برای اجرا در قالب ۴۱ برنامه اصلی به شهرستان‌ها و مناطق ابلاغ شده است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار کرد: برنامه سنجش یکی از موضوعات مهم آموزش و پرورش است و آموزش و پرورش استثنایی مجری برنامه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی نوآموزان است.

جامعه مخاطب برنامه سنجش دانش‌آموزان بدو ورود به آموزش است

محمدی گفت: جامعه مخاطب برنامه سنجش کلیه دانش‌آموزان بدو ورود به آموزش و پرورش در پایه اول ابتدایی است.

وی اظهار کرد: در عصر فعلی کف سطح آموزش بالا آمده است و آموزش و پرورش در عصر حاضر بعنوان یک صنعت رشد به مرحله توسعه رسیده و رمز ماندگاری آموزش و پرورش در عصر توسعه یافتگی توجه به کیفیت آموزشی است و برنامه سنجش یکی از گلوگاه‌های کیفیت بخشی است.

محمدی هدف برنامه سنجش را شناسایی و تشخیص به موقع مشکلات و نارسایی‌های مختلف ذهنی، شناختی، جسمانی، عاطفی و اجتماعی نوآموزان برشمرد.

وی افزود: در اجرای برنامه سنجش بانک اطلاعاتی جامعی در مورد این نوآموزان بدو ورود به مدرسه با دو هدف انجام مداخلات بهنگام آموزشی، توانبخشی و جایدهی مناسب در سیستم آموزشی تهیه می‌شود.

تا پایان سالجاری اولویت سنجش با نوآموزان ۵ ساله است

طالب محمدی با بیان اینکه در رویکرد جدید، سنجش در طول سال تحصیلی و در پایگاه‌های جامع سنجش انجام می‌شود خاطر نشان کرد: تا پایان اسفند ماه جاری اولویت سنجش با نوآموزان ۵ ساله است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان گفت: ۲۰ مرکز جامع در استان با نیروهای تخصصی سنجش هوش، بینایی، شنوایی، مراقبت‌های بهداشتی، سلامت جسمی حرکتی نوآموزان را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: نوآموزان دارای مشکل به متخصصین ارجاع می‌شوند و نوآموزان بدون مشکل در سامانه سنجش که به سامانه ثبت نام دانش‌آموزی لینک شده است ثبت اطلاعات می‌شوند.

محمدی افزود: اگر نوآموزی در سامانه ثبت نام نکند و برای سنجش مراجعه نکند در سال تحصیلی آینده برای پایه اول ابتدایی در هیچ مدرسه‌ای امکان ثبت نام ندارد.

ثبت نام نوآموزان برای سنجش سلامت الکترونیکی انجام می‌شود

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان گفت: فرآیند نوبت‌دهی و ثبت اطلاعات نوآموزان به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و اولیا برای دریافت نوبت سنجش به آدرس الکترونیک my.medu.ir مراجعه نمایند.

وی افزود: پس از پرداخت هزینه سنجش به مبلغ ۶۰ هزار تومان، اولیا در نوبت تعیین شده به مراکز جامع سنجش استان مراجعه می‌کنند.

محمدی با اشاره به پوشش ۱۰۰ درصدی ۳۰ هزار و ۵۸۱ نوآموز در برنامه سنجش سال تحصیلی ۱۴۰۲_۱۴۰۱ اظهار کرد: از زمان آغاز برنامه سنجش (مهرماه) تاکنون ۱۲ هزار نفر در این برنامه شرکت کردند.

کد خبر 5979790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha