۱۰ دی ۱۴۰۲، ۸:۴۵

مصلایی پور در گفت‌وگو با مهر:

نقش هیأت ژوری را در کشتی درک نمی‌کنند/ مگر قبلا که بودم چه شد؟

 نقش هیأت ژوری را در کشتی درک نمی‌کنند/ مگر قبلا که بودم چه شد؟

رییس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی گفت: من همیشه در تمامی مسابقات حضور داشتم، خروجی آن چه شد؟ آیا کمیته انضباطی با خاطیان برخورد کرد؟ در کشتی ایران نقش هیات ژوری را درک نمی‌کنند.

محمد مصلایی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در واکنش به انتقادهایی مبنی بر چیدمان ضعیف داوری در مسابقات انتخابی تیم ملی گفت: من به هیچ عنوان اعتقاد ندارم چیدمان داوری‌ها در مسابقات انتخابی تیم ملی ضعیف بود. سه داور المپیکی ما (نیما صادقی، سعید عباسی و مهدی بشیرزاده) به همراه داوران درجه یک و همچنین داوران درجه دو که در طول ارزیابی بالاترین نمره را کسب کرده بودند در این مسابقات حضور داشتند.

وی تأکید کرد: تمام داورانی که در این مسابقه حضور داشتند جز بهترین‌ها بودند. اگر کسی داوری را معرفی کند که از نظر رزومه ضعیف عمل کرده به کمیسیون داوران او را معرفی کند تا من پاسخش را خواهم داد. داوران حاضر در این مسابقات سابقه چندین سال حضور در مسابقات جهانی و آسیایی و تورنمنت‌های بین‌المللی را داشتند، بنابراین از نظر چیدمان داوری اصلاً نمی‌توان گفت ضعیف بودند.

رییس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی در مورد قضاوت داوران گفت: من هنوز فیلم مسابقات را ندیدم، تا امروز هنوز نامه‌ای مبنی بر اعتراض به کمیسیون داوران ارجاع داده نشده است. هنوز فیلم مسابقات را بازبینی نکردیم و خودم هم مسابقات را ندیدم. بنابراین اینکه بگوییم داوری ضعیف بوده یا اشکالی وجود داشته درست نیست. مربیانی که شاگردانشان باختند معترض هستند و معتقدند به ناحق باختند. من باید فیلم مسابقات را ببینم و آن را بررسی کنیم تا بینیم حقی ضایع شده یا نشده است.

مصلایی پور در پاسخ به این سوال که چرا به عنوان رئیس کمیسیون داوران در جریان مسابقات غایب بود، اظهارداشت: من در فینال لیگ برتر آزاد و فرنگی و در اکثر مسابقات سطح یک حضور داشتم، ولی قرار نیست چون من رئیس کمیسیون داوران هستم در تمامی مسابقات حضور داشته باشم!

وی تأکید کرد: اگر حضور من تا این اندازه مهم و تأثیرگذار است، چه کاری برای او انجام دادید؟! مربیان، کشتی‌گیر و فدراسیون چه کاری برای مهره قدرتمند انجام دادید؟! اگر عدم حضور من خللی در مسابقات به وجود نمی‌آورد نباید گلایه‌ای مطرح شود؟! در تمامی مسابقات من حضور داشتم دقیقاً چه کاری انجام دادند؟!

مصلایی پور ادامه داد: مگر در برخی مسابقات حتی به ما توهین نکردند، کمیته انضباطی چه واکنشی نشان داد؟ مگر در مسابقات لیگ برتر فرنگی در سال گذشته، من سرپرست فنی آن مسابقات بودم اما به ناحق به ما حمله و توهین کردند، حتی من خودم گزارش آن را به کمیته انضباطی ارسال کردم کدام یک از آن توهین کنندگان حتی یک ساعت محروم شدند.

وی گفت: من هم یک توان و طاقتی دارم، قرار نیست در تمامی مسابقات حضور داشته باشم. در همین مسابقات به داوران ما بی احترامی شد، باید ببینیم بازخورد بعدی آن چه خواهد بود؟! آیا با آن‌ها برخورد می‌شود؟! قطعاً اگر داوران ما هم اشتباه کرده باشند، برای او جریمه در نظر می‌گرفتیم. ضمن اینکه این مسابقات چرخه انتخابی تیم ملی بود و کمیسیون داوران گزارش آن را به سرمربی تیم ملی می‌دهد و کادرفنی تصمیم می‌گرفت.

مصلایی پور عنوان کرد: اما مربی خاطی که بی احترامی کرده، او چه زمانی جریمه خواهد شد؟! آیا قرار است خیلی ساده مثل گذشته از کنار آن بگذریم. مربی که یک کارت مربیگری دارد و اگر رفتار اشتباهی انجام داد چرا کارت او را باطل نمی‌کنید؟! این موضوع در همه جای دنیا مرسوم است. مربیان خاطی هم مشمول جریمه نقدی و محرومیت می‌شوند.

وی گفت: همانطور که تنبیه و جریمه برای داوران در نظر گرفته شده برای مربیان هم همین شرایط است و اصلاً در کتاب قانون آورده شده اما آیا عملیاتی می‌شود؟! در حین مسابقات، عامل با من تماس گرفت و پرسید چرا داوران کارت قرمز و زرد نمی‌دهند، در صورتی که بعضی مواقع که ما کارت زرد و قرمز داشتیم چه عامل بازدارنده‌ای وجود داشته که الان داوران ما به صورت مداوم کارت زرد و قرمز بدهند.

رئیس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی گفت: داوران در خیلی از مسابقات مختلف کارت زرد و قرمز دادیم چه اتفاقی افتاد؟! چه محرومیت و عامل بازدارنده‌ای در فدراسیون ایجاد کردند که حالا دوباره داوران به صورت مداوم کارت قرمز و زرد نشان دهند!

وی گفت: من فکر می‌کنم باید یک راهکاری برای آینده بیاندیشیم. متأسفانه هنوز مربیان و کشتی‌گیران ما نقش هیأت ژوری را درک نکردند. در صورتی که هیأت ژوری به عنوان کسانی که از نظر تجربه و درجه داوری در بالاترین حد است و به عنوان فردی بی طرف رأی را صادر می‌کند. تمام تیم‌ها باید به نظر هیأت ژوری به عنوان کسی که حرف آخر را می‌زد احترام بگذارند. این یک قانون است.

مصلایی‌پور عنوان کرد: حالا اگر هیأت ژوری ضعیف یا قوی عمل کند، شرایط برای همه یکسان است. هیأت ژوری به عنوان داوران بی طرف نظر می‌دهند، اما مسابقات در همین مسابقات به خاطر رأیی که هیأت ژوری داده آن‌ها مورد حمله قرار می‌گیرند. در هیچ کجای دنیا این موضوعات تعریف نشده است.

وی تأکید کرد: اگر هم در انتخابی تیم ملی حقی از کسی ضایع شده، با ارسال نامه‌ای به کمیسیون داوران این موضوع پیگیری می‌شود و اگر اشتباه فاحش داوری اتفاق افتاده کادرفنی تصمیم می‌گیرد. اینکه ما بخاطر رأی داور یا هیأت ژوری به افراد حمله و توهین کنیم، اصلاً کار شایسته‌ای نیست و در شأن فدراسیون کشتی ایران هم نیست.

رییس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی با اشاره به پرتاب بطری آب در جریان مسابقه و اصابت آن به صورت کشتی‌گیر عنوان کرد: در جریان مسابقات جهانی دیدیم که پرتاب بطری آب چه عواقبی دارد و آن‌ها با کسی تعارف ندارند و کشتی‌گیر ایران به خاطر این حرکت دچار محرومیت شد. در استان فارس هم همین اتفاق رخ داد و ما گزارش آن را به کمیته انضباطی ارسال کردیم اما چه اتفاقی افتاد؟! آیا برخوردی صورت گرفت؟! متأسفانه خیر.

وی عنوان کرد: در مسابقات قهرمانی کشور دوباره بطری آب را پرتاب می‌کنند و با خاطیان هم برخورد نمی‌شود. مطمئن باشید اگر جلوی آن را نگیرند در مسابقات بعدی باز هم تکرار می‌شود. من یک سال پیش به این موضوع اشاره کردم که اگر جلوی فحاشی و بی احترامی به داوران گرفته نشود، خدای نکرده شاهد مسائلی بدتری خواهیم شد.

کد خبر 5980625

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha