بهرام میردریکوند در گفتوگو با خبرنگار مهر در سخنانی با بیان اینکه یکی از عمدهترین پروژههای در دستور کار دولت و وزارت جهاد کشاورزی، پروژه رفع تداخلات است، اظهار داشت: ورود و پیگیری اختلاف بین کشاورزان و دولت بر سر اراضی کشاورزی در دستور کار ما قرار گرفته است.
۳۴۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی آماده صدور سند شد
وی با تأکید بر اینکه یکی از محاسن اجرای این پروژه کاهش حجم پروندههای بیشماری است که قبلاً به محاکم قضائی ارجاع داده میشد، گفت: تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی و برنامهریزی و مدیریت عالی دولت بر اراضی کشاورزی از دیگر مزیتهای اجرای این طرح است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه در این راستا حدود ۸۲۳ پلاک از مجموع هزار و ۵۰۸ پلاکی که داری تداخل تشخیصدادهشده، در کمیسیون رفع تداخلات استان تعیین تکلیف شده است، عنوان کرد: مساحت این تعداد پلاک، یک میلیون و ۱۸۳ هزار و ۹۰۵ هکتار است.
میر دریکوند با اشاره به اینکه در نتیجه این بررسیها، حدود ۳۹ هزار و ۶۹۵ هکتار از اراضی ملی، حق قانونی کشاورزان بوده است، گفت: این مساحت از منابع ملی کسر و به کشاورزان پس داده شد.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ادارات ثبتاسناد و املاک، منابع طبیعی و سازمان جهاد کشاورزی، مساحت اراضی کشاورزی استان را ۵۰۰ هزار هکتار اعلام کردهاند، گفت: از این میزان، در نتیجه بررسی کمیسیون، حدود ۳۴۲ هزار و ۹۰۷ هکتار تثبیت و آماده صدور سند در قالب پروژه کاداستر شده است.
جشن پایان تداخلات اراضی کشاورزی برگزار میشود
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر اینکه ۸۰ درصد این پلاکها در دولت سیزدهم و در زمان مدیریت فعلی سازمان جهاد کشاورزی استان تعیین تکلیف شده است، افزود: تا قبل از دولت سیزدهم و حدود شش تا هفت سال، صرفه نظر از یک برهه شش تا هفتماهه، فقط ۴۵ پلاک در سامانه تثبیت شده بود، اما امروز و در سال جاری ۳۷۹ پلاک را در کمیسیون تعیین تکلیف کردهایم.
میر دریکوند، تصریح کرد: برنامهریزیشده که در هر هفته دو جلسه کمیسیون را برگزار و تا پایان سال پروژه رفع تداخلات را در سطح استان اجرا و جشن اتمام این پروژه را برگزار کنیم.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه بعد از اجرای پروژه رفع تداخلات، نوبت به پروژه کاداستر میرسد، تصریح کرد: تا امروز در پلاکهایی که رفعاختلاف و تثبیت شده، برای ۲۶۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان سند تکبرگ در قالب پروژه کاداستر صادر شده است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان، افزود: حدود هفت هزار و ۱۰۰ برگ سند تکبرگ برای اراضی کشاورزی استان تا کنون صادر شده است.
پرونده ۴۸۳ مورد تغییر کاربری اراضی در دستگاه قضا مفتوح است
میر دریکوند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه وظیفه اصلی ما حفاظت از اراضی کشاورزی بهعنوان بستر تولید است، عنوان کرد: در مجموع طی امسال حدود هزار و ۴۸۸ مورد خبر و گزارش تغییر کاربری اراضی کشاورزی به ما اعلام شده است.
وی با بیان اینکه حدود هزار و ۴۶۳ مورد از این تعداد گزارش، از سوی ما مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: در مجموع هزار و ۵۰ مورد از این تغییر کاربریها شناسایی شد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر اینکه به همه این تغییر کاربریها اخطار توقف عملیات دادیم، افزود: یک سری توجه و یک سری بیتوجه بودند، از مجموع هزار و ۵۰ موردی که توقف عملیات دادیم، ۳۱۹ مورد که توجهی نداشتند را در قالب تبصره دو ماده ۱۰، قلعوقمع کردیم.
میر دریکوند با بیان اینکه همچنین حکم قطعی ۱۹ مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی را در استان اجرا کردهایم، گفت: در برخی موارد نیز شامل ۴۸۳ مورد از طریق محاکم قضائی ورود پیدا کردیم که منتظر صدور رأی از سوی مرجع قضائی هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارائه یک سری مجوزهای تغییر کاربری اراضی کشاورزی در چارچوب قانون، گفت: در این راستا حدود ۵۴۶ مورد نظارت داشتهایم.
وقتی کشاورزی از «معیشتی» به «تفننی» تبدیل میشود
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه با اشاره به برخی طرحها که در اراضی ملی اجرا میشوند، افزود: در این راستا نیز طی امسال ۵۷۳ مورد نظارت در واگذاری اراضی ملی داشتهایم.
میر دریکوند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پروژه یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در استان، تصریح کرد: زمانی کشاورزی کشور، کشاورزی اقتصادی بود، توجیه داشت، معیشت محور بود، بعد از مدتی کشاورزی کشور در راستای عدم اجرای صحیح اصلاحات ارضی به کشاورزی معیشتی تبدیل شد.
وی ادامه داد: متأسفانه کشاورزی به همان کشاورزی معیشتی هم باقی نماند و امروز کشاورزی ما به سمت کشاورزی «تفننی» میرود، اراضی کشاورزی خُرد و «هزار متر هزار متر» شده است و در چنین شرایطی امنیت غذایی کشور مورد هدف قرار گرفته شده است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه در این راستا پروژه یکپارچهسازی اراضی کشاورزی از سوی دولت در دستور کار قرار گرفته است، عنوان کرد: طی امسال در سطح استان چهارهزار و ۴۶۰ هکتار در قالب ۲۳ پایلوت شناسایی شده و چهار منطقه آن به مساحت هزار و ۵۶۰ هکتار یکپارچه کردهایم.
نظر شما