به گزارش خبرگزاری مهر، حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در نشست خبری که ظهر امروز (یکشنبه ۱۰ دی) برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: امسال پنجمین سالی است که کشور تورم بالای ۴۰ درصد را تجربه میکند و متأسفانه امسال نیز توفیق چندانی در این حوزه نداشتیم؛ کسری بودجه، عدم منابع و مصارف در صندوق بازنشستگی، تراز منفی تولید گاز و ناترازی بانکهای کشور، عدم تعادل تولید و مصرف برق در کشور که بهاجبار موجب کاهش مراکز تولیدی در مقاطعی شده از مهمترین مشکلات جاری کشور است.
وی با بیان اینکه "ما در شرایط فعلی بیشتر باید بهروی راهحلها متمرکز باشیم"، خاطرنشان کرد: راهحل مسایل کشور از نظر حزب کارگزاران راهحل انقلابی نیست بلکه امروز کشور نیاز به یکسری از اصلاحات دارد که بخشی از اصلاحات به سیاستها، بخشی به مدیریتها و بخشی دیگر به ساختارها مربوط میشود.
مرعشی با تأکید بر لزوم سیاستزدایی از امور فنی و اجرایی کشور عنوان کرد: ظلم بزرگ دولتها به کشور و خودشان این بوده است که مسایل فنی و اجرایی کشور را تحت تأثیر گرایشهای سیاسی قرار دادند، در حالی که ما اگر در بحث اصلاح ساختارها به یک اجماع نرسیم و اگر قرار باشد در تمام شئونات فنی سیاست را دخیل کنیم نمیتوانیم این انتظار را داشته باشیم که مشکلات کشور در مسیر بهبود قرار گیرد.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی گفت: راهحل کشور قهر از سیاست و تن دادن به راهکارهای انقلابی و دعوت مردم به خیابانها نیست بلکه راهحل کشور تن دادن به اصلاح ساختارها است.
مرعشی درباره رویکرد حزب کارگزاران برای انتخابات خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: اگر آقای روحانی برای خبرگان تأیید صلاحیت شود شخصیت مورد توجه کارگزاران در خبرگان ایشان خواهد بود و ایشان هم ستادی را مستقر کرده است و تلاش میکند تا حد مقدورات در تهران و سایر شهرستانهای کاندیداهای همسویی را برای خبرگان معرفی کند.
وی درباره سیاست انتخاباتی حزب کارگزاران برای انتخابات مجلس اعلام کرد: ما منتظر اعلام صلاحیت کاندیداها توسط هیأتهای نظارت استانها هستیم؛ تجربه به ما میگوید که بیش از ۹۵ درصد نتایجی که توسط هیأتهای نظارت استانی اعلام میشود، قطعی است و کمتر از ۵ درصد شورای نگهبان تغییراتی ایجاد میکند بنابراین ما تا این نتیجه را نداشته باشیم نمیتوانیم درباره انتخابات نظر قطعی بدهیم.
دبیرکل حزب کارگزاران با بیان اینکه "ما در ائتلاف با جبهه اصلاحات هستیم و در مجمع عمومی این جبهه بحثهای مشارکت در انتخابات را شروع کردهایم"، اظهار داشت: در همین رابطه دو پیشنهاد تحریم و مشارکت بدون قید و شرط طرفداران زیادی ندارد و در نقطه مقابل مشارکت مشروط در دستور کار جبهه است که ما نیز طرفدار این رویکرد هستیم. مشارکت ما در انتخابات مشروط بر این است که در حوزههای مختلف کاندیداهایی داشته باشیم که بتوانیم مسؤولیت آنها را بپذیریم و مورد تأیید ما باشند.
مرعشی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره اینکه اخیراً یکی از فعالان اصلاحطلب از قول آقای جهانگیری اعلام کرده که وی قصد دارد در ۱۴۰۴ نامزد شود، آیا این نقل قول را تأیید میکنید؟ گفت: من سخنگوی آقای جهانگیری نیستم اما این حرف خیلی حرف دقیقی نیست چرا که بحث امروز ما متمرکز بر انتخابات مجلس است. از نظر حزب کارگزاران انتخابات ۱۴۰۴ از معبر انتخابات آتی مجلس میگذرد و قایل به این نیستیم که اگر نتوانیم از این معبر با موفقیت عبور کنیم، بتوانیم برای انتخابات ریاست جمهوری نیز کنش قابل قبولی داشته باشیم.
وی افزود: عبور موفقیت آمیز از معبر انتخابات مجلس به این معنا است که بتوانیم در مجلس آینده یک اقلیت قدرتمند را تشکیل دهیم که با توجه به سخنان اخیر مقام معظم رهبری، اصلاحطلبان فرصت دارند که یک اقلیت نیرومند تشکیل دهند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به این سوال که اگر جبهه اصلاحات به این نتیجه برسد که در انتخابات حضور فعالانهای نداشته باشد، آیا کارگزاران به شکل جداگانه لیست میدهد، گفت: ما حزب، تجربه و ظرفیتهای انسانی در حزب را به پای هیچ گروه و جمعی فدا نمیکنیم. تجربه ما متعلق به مردم است و ما اصطلاحاً روی سر کچل این مردم به نمایندگی رسیدیم و امروز آنچه من و دوستانم در حزب کارگزاران دارند متعلق به خودمان نیست و متعلق به کشور است.
مرعشی ادامه داد: ما تلاش میکنیم دوستانمان را با راهبرد مشارکت مشروط همراه کنیم؛ به هر حال ما باید سیاستورزیمان را در بود و نبود جمهوری اسلامی تجزیه و تحلیل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه دوستان ما باید در نظر داشته باشند که در نبود جمهوری اسلامی مردم ایران به هیچ گروهی و هیچ شخصیتی از شخصیتهای ۴۵ سال اخیر اعتنا نخواهند کرد، گفت: جمهوری اسلامی نباشد مشخص نیست که چه گروهی روی کار می آیند ولی مشخص است که به هیچیک از سیاستورزان کشور از جمله اصلاح طلب رادیکال یا میانهرو اعتنایی نخواهند کرد و آخر سیاست ورزی ما خواهد بود.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در پایان تصریح کرد: در بودن جمهوری اسلامی است که اصلاحطلبان میتوانند در برابر اصولگرایانی که در بالای ابرها سخن میگویند با موضع گیری و کنشگریهای منطقی بتوانند شرایط را بهبود ببخشند؛ اگر جمهوری اسلامی نباشد تصور میکنید مردم ایران بین محسن هاشمی و فائزه هاشمی، خانم هاشمی را انتخاب میکنند؟ طبیعتاً این طور نخواهد بود.
مرعشی با بیان اینکه منتظریم تا ببینیم نهادهای حاکمیتی پایبند به توصیههای رهبری هستند و سختگیری را کنار میگذارند یا نه، گفت: شورای نگهبان در انتخابات قبلی علی لاریجانی اصولگرا را رد کرد و الان باید ببینیم در قبال توصیههای رهبری چه میکند.
دبیرکل حزب کارگزاران خاطرنشان کرد: ۱۸۰ نفر از اعضای احزاب جبهه اصلاحات در انتخابات ثبت نام کردهاند و باید ببینیم چه تعداد تأیید میشوند. اگر ۲۰ نفر تأیید شوند ما در خانه مینشینیم اما اگر بیشتر تأیید شوند، برای تهیه لیست اقدام میکنیم.
وی افزود: اگر ما کاری که در سال ۹۲،۹۴،۹۶ را برای ۱۴۰۰ انجام میدادیم، همتی انتخاب میشد و او برای کشور و نظام از رئیسی بهتر بود.
نظر شما