۱۲ دی ۱۴۰۲، ۷:۵۵

وظیفه اعلام کرد؛

دلیل تفاوت بارش برف در مرز ایران و ترکیه

دلیل تفاوت بارش برف در مرز ایران و ترکیه

رییس مرکز ملی مدیریت بحران خشکسالی توضیحاتی درباره ماجرای تفاوت بارش برف در مرز ایران و ترکیه ارایه داد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد وظیفه، رئیس مرکز ملی مدیریت بحران خشکسالی در واکنش به ماجرای تفاوت بارش برف در مرز ایران و ترکیه گفت: این تفاوت‌ها معمول در هواشناسی، چیز عجیبی نیست، به طوری که ۲ طرف تونل کندوان هم همین‌گونه است و به تغییر اقلیم ۲ منطقه برمی‌گردد.

وی در خصوص شایعه برفی در نقطه صفر مرزی، گفت: مرکز ایران و ترکیه بسیار پر ارتفاع است، در واقع در منطقه کوهستانی زاگرس دارای ارتفاعات قابل ملاحظه است. بسیاری از مناطقی مرزی ایران و ترکیه از نظر توپوگرافی متفاوت هستند.

وی افزود: ایستگاه‌های هواشناسی نزدیک مرز مثل شهرستان سردشت داریم که اگر شهرستان مرودشت و اطراف دریاچه ارومیه را با یکدیگر مقایسه کنیم می‌توان گفت که بارش سالانه در منطقه سردشت حدود ۸۰۰ میلی متر است در حالی که اطراف دریاچه حدود ۲۰۰ میلی متر، یعنی چهار برابر کمتر است. بنابراین این اختلاف به اقلیم منطقه بر می‌گردد.

وی در ادامه اظهار کرد: در سال‌های گذشته تا حدودی شاهد بارش باران و برف بوده‌ایم که جلب نظر نمی‌کرد اما متأسفانه حتی در مناطق شمال غرب کشور، آذربایجان و دیگر نقاط کشور امسال شاهد خشکسالی شدیدی هستیم. به طوری که از ابتدای سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه تاکنون) بارندگی ثبت شده ۴۵ درصد کاهش داشته است.

رئیس مرکز ملی مدیریت بحران خشکسالی تصریح کرد: کشور ترکیه نیز در نیمه مهر تا نیمه آبان ماه با خشکسالی روبرو بودند و بارندگی بسیار کمتری را داشتند اما گذر سامانه‌های جوی برای ترکیه بهتر شد و از نیمه آبان تا آذر ماه ترکیه نه تنها به اندازه مقدار نرمال بارندگی برف و باران داشت، بلکه بیش از حد نرمال شاهد بارندگی بودند.

وظیفه در واکنش به ماجرای تفاوت بارش برف در مرز ایران و ترکیه گفت: این تفاوت‌ها معمول در هواشناسی، چیز عجیبی نیست. ۲ طرف تونل کندوان هم همین‌گونه است و به تغییر اقلیم ۲ منطقه برمی‌گردد.

رئیس مرکز ملی مدیریت بحران خشکسالی خبر داد: در اواخر هفته جاری شاهد دو تا موج بارندگی برای خطه شمال کشور و شمال غرب و تا حدودی نوار مرزی شمال شرق هستیم اما متأسفانه برای مناطق مرکزی تا جنوبی خبر خوشی طی دو هفته آینده وجود ندارد.

کد خبر 5982857

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • بنده خدا IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      30 1
      عجب استدلالی ، تونل کندوان چند کیلومتر طولشه و از زیر چند کوه میگزره و شما کم کم وارد منطقه مرطوب تر و مرتفع تر میشی و جریانی یهو اتفاق نمیفته که در طول چندین کیلومتر اتفاق میفته ، اما در خط مرزی ابرها با اندازه گیری خطکشی و دقیق در فاصله چندین متر بارش رو رها کردن
    • یک مستمری بگیر IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      29 1
      جناب دانشمند ، این ارتفاعات در همین چند سال بوجود آمده ؟ قبلا نبود و حالا تغییر کرده
    • داش ق IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      6 1
      خوب چه نفعی به حال ایران داره؟
      • IR ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
        10 2
        چه چیزی پس برای ما ملت نفع دارد نفت فروشی هم که نفعی ندارد؟!
    • مهران IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      17 2
      زمین درست بشه هواهم درست میشه
    • IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      13 2
      باید سالیانه در هر استان دومیلیارد درخت بکاریم بازسازی طبیعت تنها را حل تا مثل ترکیه که درخت از کشور ما بیشتر بارونه برف می‌بارد
    • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      14 3
      خدایا ب کشور رحم کن واسیر خشکسالی و خشکی نکن
    • IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      30 3
      دریاچه ارومیه پر آب بشه درست میشه دلیل اصلی همینه خودتونو خسته نکنید
    • ایرانی IR ۰۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      1 0
      اینا حرفها تکراری شده یه چیز تازه بگید دیگه اینا قدیمی شده