به گزارش خبرگزاری مهر، حسین عباسنژاد در تشریح عملکرد ۹ ماهه بخش کانتینری بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین و پیشرفتهترین بندر کانتینری ایران اظهار کرد: در این مدت ۶۱ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۶۹۴ تُن انواع کالای نفتی و غیرنفتی در این بندر تخلیه و بارگیری شد.
وی ادامه داد: از این میزان جابهجایی کالا، ۳۹ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۶۳۸ تُن به کالای غیرنفتی اختصاص دارد که در این بخش ۱۶ درصد افزایش به ثبت رسیده است.
به گفته مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی؛ از مجموع کالاهای جابهجا شده در این بازه زمانی ۲۷ میلیون و ۶۷۵ هزار و ۵۴۱ تُن از بندر شهید رجایی بارگیری و به کشورهای هدف صادر شد که ۴۴.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
عباسنژاد میزان ترانزیت کالا در بندر شهید رجایی را نیز چهار میلیون و ۶۰۸ هزار و ۳۱۲ تُن و میزان ترانشیب را نیز یک میلیون و ۴۷۳ هزار و ۴۶۲ تُن اعلام کرد و افزود: ۹ ماهه امسال یک میلیون و ۵۰۶ هزار و ۸۸۲ TEU (کانتینر ۲۰ فوت) در این بندر تخلیه و بارگیری شده است.
به گفته وی؛ از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه نیز در مجموع هفت هزار و ۵۳۴ فروند شناور در بزرگترین بندر کانتینری ایران پهلودهی شده که از این تعداد سه هزار و ۷۳۴ شناور وارد بندر شهید رجایی و سه هزار و ۸۰۰ شناور نیز از این بندر خارج شده است.
شایان ذکر است؛ کانتینر یا به تعبیر فرهنگستان ادب پارسی «بارگنج» در علم حمل و نقل دریایی به محفظهای اطلاق میشود که مطابق با معیارهای سازمان بینالمللی (۶ و ۱۲ متر طول در عرض ۲.۵) به شکل استاندارد از جنس فلز، فایبر گلاس، پلاستیک و یا چوب ساخته شده و برای بارگیری و حمل انواع کالاهای خشک، مایع، گاز و یا کالاهای فاسد شدنی (یخچالی) مورد استفاده قرار میگیرد.
واحد شمارش کانتینر در ادبیات بندری تی ای یو(TEU Twenty foot container Equivalent Units) است که به معنای "معادل یک کانتینر ۲۰ فوتی" محسوب میشود، به عنوان مثال اگر در یک کشتی ۱۰۰ کانتینر ۲۰ فوت و ۵۰ کانتینر ۴۰ فوت وجود داشته باشد، آن کشتی حامل ۲۰۰ TEU کانتینر خواهد بود.
بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین و پیشرفتهترین بندر کانتینری ایران با دارا بودن ۱۰ پست اسکله کانتینری در مجموع به طول ۲ هزار و ۵۰۰ متر و ۲۳ دستگاه گنتری کرین فعال در حال حاضر ظرفیت تخلیه و بارگیری بیش از ۸۰ درصد کالاهای کانتینری در سطح بنادر کشور را پشتیبانی میکند.
نظر شما