۱۲ دی ۱۴۰۲، ۱۱:۱۸

نابودی آب‌های زیرزمینی با احداث چاه‌های غیرمجاز

نابودی آب‌های زیرزمینی با احداث چاه‌های غیرمجاز

رییس سازمان هواشناسی با تاکید براینکه استفاده از آب‌های زیرزمینی و احداث چاه‌های غیرمجاز از مهم‌ترین چالش‌های ماست گفت: این موضوع موجب شده منابع آب‌های زیرزمینی نیز نابود شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سحر تاج‌بخش مسلمان رئیس سازمان هواشناسی کشور، با اشاره به پروژه‌های انتقال آب دریا برای تأمین آب مورد نیاز کشور، گفت: آنچه در اجرای این پروژه‌ها اهمیت دارد این است که با توجه به شرایط کشور و ظرفیت‌ها، بهترین بهره‌برداری را از امکانات سرزمینی انجام دهیم. استفاده از ظرفیت دریاها یکی از راهکارهای تأمین منابع آب است که در دنیا استفاده می‌شود، اما بسیار مهم است که استفاده از این ظرفیت‌ها ما را به بیراهه نکشاند و شرایط را از وضع موجود بدتر نکند، قطعاً اگر استفاده از این ظرفیت‌ها نامحدود باشد، مشکلات زیست محیطی برای موجودات دریایی ایجاد می‌شود و شوری آب را زیاد می‌کند.

تاج‌بخش با تأکید بر اینکه باید با توجه به اقلیم سرزمین خود بهترین وضعیت را برای کشور فراهم کنیم، بیان کرد: پیشنهادی در این خصوص از سوی وزارت نیرو به شورای عالی آب ارائه شده و در این پیشنهاد منابع مختلف آبی برای ظرفیت‌های کشاورزی، صنایع و زیست محیطی لحاظ شده که موضوع استفاده از آب دریا و پساب را هم شامل می‌شود. اگر برنامه مدونی به‌خصوص در حوزه کشاورزی نداشته باشیم شرایط از این هم بدتر خواهد شد.

احداث چاه‌های غیرمجاز منابع آب‌های زیرزمینی را نابود کرده است

وی افزود: استفاده از آب‌های زیرزمینی و احداث چاه‌های غیرمجاز از مهم‌ترین چالش‌های ماست که موجب شده منابع آب‌های زیرزمینی نیز نابود شود. شرایط اقلیمی کشور مساعد نیست، منابع زیست محیطی و تالاب‌های فصلی در حال خشک شدن هستند و کمبود بارش هم رخ داده که با ادامه این روند رودخانه‌های دائمی کشور نیز به‌سمت خشک شدن می‌رود، بنابراین حتماً باید برنامه جامع مدونی در حوزه زیست محیطی تبیین شود و تمام دستگاه‌های کاربر آب مکلف به اجرای آن بر اساس منافع ملی باشند.

تفاوت اقلیمی ترکیه و ایران

وی افزود: به‌طور کلی توپوگرافی نقش بسیار مهمی در اقلیم دارد و عرض جغرافیایی و منبع تغذیه رطوبت نیز کمک شایانی به این موضوع می‌کند اما بقیه مواردی که اعلام می‌شود علمی نیست.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری عنوان کرد: بارش ترکیه سالانه بیش از ۵۰۰ میلی‌متر است و این رقم در کشور ما ۲۳۰ میلی‌متر است و همان طور که گفته شد این موضوع به‌دلیل تفاوت اقلیم دو منطقه است. ضمن اینکه امسال با گرمایشی که در خاورمیانه اتفاق افتاد شرایط کاملاً متفاوتی رخ داد. در برخی مواقع اتفاقاتی در جو می‌افتد که پیش‌بینی‌پذیری را کاهش می‌دهد و یکی از این اتفاقات، افزایش دما است که سال ۲۰۲۳ را به گرم‌ترین سال تاریخ کره زمین تبدیل کرد. این موضوع سبب شد تا الگوهای جو در منطقه تغییر کنند.

وی افزود: در ماه مهر حدود ۱۲ میلی‌متر بیشتر از میانگین بارش بلندمدت دریافت شد و این بارندگی‌ها در آبان‌ماه نیز به محدوده نرمال رسید، اما در آذر شرایط بسیار بدی رخ داد. آنچه که در آذر رخ داد سبب شد تا رکورد جدیدی در منطقه ما ثبت شود. نکته قابل توجه این است که تابستان گرمی در منطقه تجربه شد و گرم‌ترین پاییز را نیز در رکورد خود ثبت کردیم و شاید در آمار دمای زمستانی نیز همین نتایج را داشته‌باشیم. در کل ستون جوی، یک گرمای بی‌سابقه در منطقه ما رخ داد به طوری که در هیچیک از مدل‌های پیش‌بینی تا این اندازه دیده نشده بود؛ به نظر می‌رسد این رخداد یکی از تأثیرات تغییر اقلیم در کشور باشد.

کد خبر 5983103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      10 2
      منابع آب زیر زمینی حکم همون نفت رو داره که استخراج میشه و جبران شدنش قرن‌ها طول می‌کشه نباید هر کسی رسید هر چی دلش خواست ازش برداشت کنه
      • IR ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
        4 5
        عزیز دل اب مثل نفت نیست اب در جریان هست وتا به سطح دریا نرسد حرکت دارد این چه دیکته ای هست که برای ما نوشته اند اب های شیرین زیر زمینی اگه استفاده نشوند با املاح ونمک محلول شده وبه دریا می‌روند
    • حسن IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      7 2
      سلام نابودی ذخایرآبی باشعارکشاورزی محوراستقلال
    • مهدی IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      12 0
      با سلام ودرود فراوان منشا این مشکلات خود دولت است مردم از سرناچاری وبیماری بداین شغل روی آوردند دولت باید ب فکر شغل مردم باشد
    • IR ۱۶:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      15 2
      وقتی در یک کشور خشک و کویری، جمعیت رو سه برابر میکنن، وضعیت آبی همین میشه
    • علی IR ۰۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      2 2
      چاه های مجاز که کنتورهای آن خراب هستن چی؟ اصلا برا کسی مهم هست؟ یک گزارشی از کارایی کنتورهای هوشمند)که اصلاهم هوشمند نیستن ) را نیز پیگیری بفرمایید. آب زیرزمینی باید مطالبه عمومی باشد
    • احمد IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      0 0
      خط هوایی پرواز هواپیماهای اروپا به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس یعنی روزانه صدها هواپیما از روی مرز غربی کشور عبور می کنن و باعث آشفتگی در هوای تراز ابرها و ورود گرمای سوخت و ... بر بارش ابرها که از سمت غرب به کشور وارد می شوند دارد.
    • hasan IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      1 1
      گیریم همه چاهای مجاز و غیر مجاز رو هم خاموش کردین چن سال بدون بارندگی درست میتونید ادامه بدین فکر راه حل باشید
    • مرتضی IR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      0 0
      سلام به نظر شما آیا چاه های مجاز آب های زیر زمینی را نابود نمی کنند فقط یک جواز اینقدر قدرت دارد اگر بخواهیم از آبهای زیرزمینی محافظت کنیم باید تمامی چاهها بسته شوندمن یک سوال دارم آیا دولت به مردم جواز حفر چاه نفت می‌دهد واضح است چون نفت ملی است اما مگر آب های زیرزمینی ملی نیست
    • IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      0 0
      باسلام بنده کشاورز استان مرکزی هستم سالانه تولید علوفه دارم ولی چه فایده وقتی میبینم آب به این با ارزشی صرف یه محصول میشه که ارزشش از اب کمتر به خدا دولت اگر بیاد در چاه‌های کشاورزی مناطق کم آب راببنده ویه حقوقی به کشاورز بدهد بخدا بزرگترین کار را برای آیندگان انجام داده با تشکر
    • داود IR ۰۴:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
      1 0
      بابستن چاهای اب باید همه چیزی چند برابر بخرید چون از خارج وارد بشه تمام محصولات
    • یادگارمومنی US ۱۷:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۵
      0 0
      سیاست دولت باید طوری باشد که از حفر چاه های زیرزمینی جلوگیری کند باید با کسانی که چاه حفر می کنند برخورد شود در حقیقت سفره های آب زیر زمینی بهترین منبع رطوبت برای باران هستند.
    • حسین IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۶
      0 0
      چرا برا چاهای غیر مجاز سند صادر میکنید باید برخورد جدی شود وچاه پر کنید و کسانی این کار کردن باید جریمه سنگین شوند