۱۲ دی ۱۴۰۲، ۱۱:۲۶

روایتی از جلسه غیرعلنی مجلس/ وعده فرزین برای تداوم ثبات ارزی

روایتی از جلسه غیرعلنی مجلس/ وعده فرزین برای تداوم ثبات ارزی

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی جزییات جلسه غیرعلنی مجلس با رئیس کل بانک مرکزی را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی طغیانی در تشریح نشست غیرعلنی امروز مجلس با رئیس کل بانک مرکزی درباره مباحث ارزی، گفت: موضوعات پولی و ارزی به جهت اثر گذاری بر معیشت مردم، همواره مورد دغدغه و پیگیری مجلس بوده است.

وی متذکر شد: ما سال گذشته موضوع جهش ارزی را پیش رو داشتیم و یکی از موضوعات اصلی که امروز در جلسه غیرعلنی با رئیس کل بانک مرکزی مورد بررسی قرار گرفت، این بود که سیاست گذاری‌های بانک مرکزی نباید به نحوی باشد که بی ثباتی در اقتصاد کشور ایجاد شود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: رئیس کل بانک مرکزی در گزارش خود درباره فعالیت‌ها پیرامون مدیریت ذخایر ارزی، دیپلماسی فعال و آزاد سازی ارزی در برخی کشورها مباحثی را عنوان کرد. همچنین نمایندگان نقطه نظرات خود را به رئیس کل بانک مرکزی گفتند که حفظ ثبات ارزی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های نمایندگان بود و باید به نحوی انجام شود که ۷ نرخی بودن ارز تجمیع شده و به نظام ارزی شناور مدیریت شده عمل شود و نرخ‌های متعدد ارزی به یکدیگر نزدیک شود.

طغیانی افزود: در این جلسه رئیس کل بانک مرکزی به دغدغه‌های نمایندگان در زمینه سیاست‌های ارزی پاسخ و اطمینان داد که مسیر حرکت ارزی کشور، مسیری با ثبات و در بلندمدت باشد. جمع بندی نمایندگان این بود که توضیحات رئیس کل بانک مرکزی قانع کننده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دغدغه نمایندگان در زمینه سیاست‌های پولی، تاکید کرد: نمایندگان در این بخش تاکید کردند که باید پایه پولی کشور کاهش پیدا کند و تورم هم کاهش یابد. همچنین نمایندگان تاکید داشتند که این رویکرد نباید با رکود واحدهای تولیدی همراه شود، چرا که ما باید رشد تولید را بر اساس شعار سال مدنظر قرار دهیم.

وی ادامه داد: توقف ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی منجر به رکود خواهد شد که رئیس کل بانک مرکزی درباره تدابیر صورت گرفته در این بخش توضیحاتی را به نمایندگان ارائه داد و تاکید کرد که تلاش خواهند کرد تا با ابزارهای جدید، دسترسی واحدهای تولیدی به تسهیلات را فراهم کنند و سیاست کنترل نقدینگی نیز ادامه پیدا کند.

طغیانی یادآور شد: یکی دیگر از دغدغه‌ها در زمینه رویکرد دولت در سیاستگذاری پولی، بحث مربوط به جایگزینی مجموعه‌های دولت به جای واحدهای تولیدی در دریافت تسهیلات بانک‌ها بود که این موضوع افزایش پیدا کرده است و مجموعه دولت تلاش می‌کند منابع خودش را از بانک‌ها تأمین کند و این موضوع مانع دسترسی واحدهای تولیدی به تسهیلات شده است. رئیس کل بانک مرکزی در این بخش قول داد که این مسأله مدیریت خواهد شد تا دسترسی واحدهای تولیدی به تسهیلات توسعه پیدا کند.

کد خبر 5983116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha