۱۲ دی ۱۴۰۲، ۱۲:۲۳

مختصات دارندگان تسلیحات هسته‌ای جهان در سال ۲۰۲۳

مختصات دارندگان تسلیحات هسته‌ای جهان در سال ۲۰۲۳

طی سال گذشته میلادی رخدادهای مهمی در ارتباط با کشورهای دارنده تسلیحات هسته‌ای به ویژه روسیه و آمریکا که ۹۰ درصد تسلیحات اتمی جهان را در اختیار دارند، رخ داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی به مهمترین تحولات در نقشه تسلیحات هسته‌ای جهان در سال ۲۰۲۳ به ویژه در ارتباط با آمریکا و روسیه (دو دارنده اصلی تسلیحات هسته‌ای در جهان) اشاره کرده است.

در این گزارش آمده است: طی سال گذشته میلادی رخدادهای مهمی در ارتباط با کشورهای دارنده تسلیحات هسته‌ای به ویژه روسیه و آمریکا که ۹۰ درصد تسلیحات اتمی جهان را در اختیار دارند، رخ داد.

بنابراین گزارش، یکی از مهمترین رخدادهای مرتبط با دارندگان تسلیحات اتمی در جهان این بود که میزان پایبندی و تعهدات کشورها به پیمان‌های موجود در زمینه محدودسازی و عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای کاهش یافت.

«نیکلای سوکوف» کارشناس مرکز وین برای منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای، در این باره گفت: طی سال ۲۰۲۳ روسیه با متهم نمودن آمریکا به عدم پایبندی به پیمان استارت نو (New Start)، از عضویت در این پیمان که در زمینه کاهش میزان تسلیحات استراتژیک از سوی این دو کشور است، خارج شد.

وی افزود: این رخداد باعث شد خطر ناشی از استفاده از تسلیحات هسته‌ای در جهان به ویژه در سایه بحران اوکراین، افزایش یابد.

کارشناس بین المللی در زمینه تسلیحات هسته‌ای در ادامه گفت: با توجه به مخالفت واشنگتن با پیوستن به پیمان منع آزمایشات اتمی که موجب خروج روسیه از این پیمان شد، طی سال گذشته خطر تهدیدات اتمی به بالاترین سطح از سال ۱۹۶۲ رسید.

انستیتو تحقیقاتی «لیو» وابسته به دانشگاه کلمبیا در انگلیس نیز طی گزارشی ضمن هشدار درباره تشدید خطر استفاده از تسلیحات هسته‌ای در جهان، اعلام کرد: همچنان احتمال‌هایی درباره ایجاد درگیری نظامی مستقیم میان مسکو و واشنگتن وجود دارد.

بر مبنای گزارش اسپوتنیک در سال ۲۰۲۳ روسیه، تسلیحات تاکتیکی خودش را بر مبنای توافقی دوجانبه در بلاروس مستقر کرد. البته مسکو بر این مساله تاکید ورزید که به تعهدات خودش در زمینه تسلیحات هسته‌ای پایبند است اما این اقدام را در راستای افزایش استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در کشورهای عضو پیمان ناتو، انجام داده است.

گزارش‌های رسانه‌ای در سال ۲۰۲۳ همچنین حاکی از آن بود که آمریکا طرح‌هایی در زمینه ایجاد زرادخانه‌های اتمی در پایگاهی در انگلیس دارد، طرحی که از سوی روسیه به شدت محکوم شد.

در سال گذشته میلادی، دولت آمریکا بودجه‌ای ۳۸ میلیارد دلاری برای نوسازی نهادها و سرویس‌های هسته‌ای خود به ویژه در ارتباط با بمب تاکتیکی B ۶۱ اختصاص داد.

همچنین روسیه که از دارندگان اصلی تسلیحات هسته‌ای در جهان است، در سال ۲۰۲۳ موشک راهبردی سارمات را وارد فاز عملیاتی کرد.

در ادامه این گزارش آمده است: بر اساس گزارش کنگره آمریکا چین در شرایط کنونی ۵۰۰ کلاهک اتمی در اختیار دارد و پیش‌بینی می‌شود زرادخانه اتمی خودش را در سال‌های آینده توسعه دهد. این در شرایطی است که پکن هموره آمریکا را به عدم شفافیت در برنامه اتمی اش متهم کرده است.

براین اساس، ورود چین به عنوان یک بازیگر اتمی در صحنه تحولات جهانی، موجب تشکیل مثلث اتمی با حضور روسیه، چین و آمریکا شده که ممکن است رقابت میان دو غول تسلیحات هسته‌ای در جهان را بیش از پیش افزایش دهد.

گفتنی است در شرایط کنونی ۹ کشور جهان دارای تسلیحات هسته‌ای هستند که پنج کشور شامل آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه به طور رسمی به داشتن این نوع تسلیحات اذعان کرده اند اما سه کشور دیگر شامل هند، پاکستان و کره شمالی در کنار رژیم صهیونیستی با وجود بهره مندی از تسلیحات اتمی به طور رسمی زیر بار اعتراف به این مساله نرفته اند.

در شرایط کنونی ارزیابی‌ها از وجود ۱۲ هزار کلاهک اتمی در جهان حکایت دارد که ۹۰ درصد از آنها در اختیار آمریکا و روسیه است.

کد خبر 5983189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha