به گزارش خبرگزاری مهر، منهال الامین تحلیلگر مسایل منطقهای در مقالهای در پایگاه خبری العهد لبنان به بررسی فعالیتهای سردار شهید قاسم سلیمانی برای احیای آرمان فلسطین پرداخته و تاکید کرد که ایشان در جایی فلسطین را به عنوان پاکترین و مقدسترین جبهه مبارزه توصیف کرده و آرزو داشت که در راه فلسطین به شهادت برسد. فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران اندکی قبل از شهادت در نامهای که برای محمد الضیف فرمانده گردانهای القسام نوشت و شبکه المیادین در دومین سالروز شهادت این شهید آن را منتشر کرد. وی در این نامه از اشتیاق شدید خود برای حضور در جبهه شرافتمندانه مقاومت فلسطین سخن گفت و تاکید کرد که نیروهای مقاومت فلسطین از بهترین های امت اسلامی هستند.
این نامه نه تنها حاوی احساسات پاک شهید در عشق ورزیدن به فلسطین، ملت و مبارزان قهرمان آن است، بلکه شرافت دفاع از فلسطین را نیز مشخص میکند. سردار سلیمانی در این نامه تاکید میکند: این [حمایت از فلسطین] یک افتخار برای ماست و ما هرگز از این تکلیف الهی در برابر مادیات دنیا چشم فرو نمیبندیم.
این گزارش تاکید میکند که ارزش اظهارات فرمانده شهید حاج قاسم سلیمانی در خصوص فلسطین در این است که هرگز به عنوان یک سخن محض باقی نمیماند، بلکه او سخنان خود را با رفتارش و با اقداماتی عملیاتی در عرضه عملی نمایان میکرد. فرمانده سپاه قدس این سیاست را از مکتب انقلاب اسلامی که بنیانگذار آن امام خمینی بود، آموخته بود. انقلابی که بنابر اعلام مناخیم بگین از نخست وزیران اسبق رژیم صهیونیستی مانند زلزلهای بود که خاورمیانه را تکان داد و این زلزله ناگزیر روزی اسرائیل را نیز در هم میشکند.
انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ تنها به برافراشتن پرچم فلسطین در سفارت رژیم صهیونیستی و به حضور پذیرفتن رهبران فلسطینی و قرار دادن امکانات در اختیار آنها بسنده نکرد، بلکه امام خمینی یک دهه پیش از آن یعنی در سپتامبر سال ۱۹۶۸ فتوایی را صادر کرد که بر اساس آن مسلمانان میتواند از وجوهات شرعی خود برای حمایت از مجاهدان فلسطینی بپردازند تا آنها بتوانند با خطری که رژیم صهیونیستی ضد اسلام دارد، مبارزه کنند.
در آگوست ۱۹۷۹ امام خمینی آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز جهانی قدس و روز جدا شدن حق از باطل اعلام کرد و به برکت این نام، سپاه قدس به عنوان یکی از تشکیلات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایجاد شد که فرماندهی آن در سال ۱۹۹۸ به سردار سلیمانی سپرده شد و ایشان تا زمان شهادتش در سال ۲۰۲۰ این مسئولیت را بر عهده داشت.
سردار سلیمانی مورد وثوق امام خامنهای بود و ایشان ماموریت حمایت از مقاومت فلسطین و دیگر جنبشهای آزادیبخش را بر عهده او گذاشته بود تا روند محور مقاومت تکمیل شود.
شهید سلیمانی در مأموریت خود از هیچ تلاشی فروگذار نمیکرد و همیشه خطر را به جان میخرید. او مهاجر فی سبیل الله بود و در مسیر رسیدن به آرمان فلسطین تمامی موانع را پشت سر گذاشته بود و انواع حمایتهای نظامی و آموزشی و تجربه و توانمندی خود را به محور مقاومت در غزه و تا حدی در کرانه باختری منتقل کرده بود تا آنکه امروز میبینیم این محور به محوری قابل اتکا در برابر ماشین جنگی دشمن تبدیل شده و اوج قدرت خود را در هفتم اکتبر به نمایش گذاشته و هیبت رژیم صهیونیستی را در برابر تمام دنیا تحقیر کرد.
مردی که وصیتش این بود که بر روی مزارش نام « سرباز» درج شود، افتخار میکرد که شهید راه قدس باشد و از تمام موانع سیاسی و فرقه گرایانهای که در این مسیر قرار داده شده بود، عبور کرد. این توصیفی بود که اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در مراسم تشییع سردار سلیمانی از او داشت و گفت که او به فلسطین و مقاومت چیزهایی داد که آن را به قدرت و اقتدار رساند.
خالد البطش نیز در سخنان خود ایشان را فرماندهای بزرگ دانست که حتی یک لحظه از حمایت آرمان فلسطین و کمک و پشتیبانی از مقاومت فلسطین در غزه و کرانه باختری و خیابانهای سرزمینهای اشغالی فروگذار نکرد و امکاناتی که مقاومت از طریق آن جنگهای سال ۲۰۱۲ و 2014 را پشت سر گذاشت، همگی بر اساس این امکانات و تجهیزات بود.
حمایتی که فرمانده شهید سلیمانی از مقاومت فلسطین انجام داد، در انواع مختلف شامل ارسال سلاح یا پول و همچنین حمایتهای لجستیک یا تامین زمینههای آموزش مبارزان و توسعه عملکرد و توانمندیهای نظامی مقاومت بود.
در نهایت شهید سلیمانی، نامه خود به فرمانده گردانهای قسام را اینگونه به پایان میرساند: امیدوارم که خداوند به من توفیق دهد در کنار شما حضور داشته باشم و آرزو دارم در راه فلسطین به شهادت برسم. شهید سلیمانی این گونه بود و شهادت او نیز در مسیر قدس رقم خورد، اما این مسیر همچنان ادامه دارد و پیروان او به دنبال اقامه نماز در مسجد الاقصی و قدس اشغالی هستند.
نظر شما