۱۴ دی ۱۴۰۲، ۱۲:۱۲

سکونت در بیش‌از ۹۵۰ هزار واحد پایدار به دلیل مشکلات معیشتی

سکونت در بیش‌از ۹۵۰ هزار واحد پایدار به دلیل مشکلات معیشتی

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از سکونت در بیش‌از ۹۵۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار به دلیل وجود مشکلات معیشتی، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، گفت: یکی از تعاریف بازآفرینی آن است که چیزی بهتر از قبل بیافرینیم که این امر اقدامی سخت است زیرا گذشتگان اقداماتی دقیق رقم زدند و این مورد در بافت‌های تاریخی سخت‌تر است. سند ملی برای کارها داریم اما پس از تصویب آنطور که باید به‌کار نمی‌آید در حالی که اسناد ملی تکلیف ما را روشن می‌کنند ولی در عمل گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بازآفرینی در سند ملی دارای ۶ موضع است که عملیات در هرکدام از آن‌ها متفاوت است، عنوان کرد: در کشور بیش از ۷۵ هزار هکتار بافت فرسوده و یک میلیون و ۴٠٠ بنای ناپایدار در این مناطق داریم یعنی بافت فرسوده بمبی خاموش برای ما به حساب می‌آید. قریب به ۹۵٠ هزار واحد ناپایدار داریم که در ادامه مشکلات معیشتی وارد این مناطق شده است.

سکونت بیش‌از ۶۰ درصد در حاشیه‌های خاکی

آئینی ادامه داد: بیش از ۶٠ درصد سکونتگاه‌های حاشیه‌ای خاکی است که باعث ازدیاد بیماری‌های تنفسی می‌شود؛ کمترین بهره‌مندی یک کودک یک کوچه برای بازی کردن است که این ساکنان از این بهره‌مندی محروم‌اند. در سطح کشور ۲ میلیون و ۷٠٠ هزار بنای ناپایدار داریم (از این تعداد یک میلیون و ۴٠٠ بنا در بافت فرسوده وجود دارد) که ۱٠ درصد آن مربوط به استان اصفهان است و در این راستا باید توجهی ویژه کرد چراکه اندیشمندان و دانشمندان بزرگی در این عرصه مشغول به فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه راهبرد در بافت فرسوده نوسازی است چرا که بناها از ارزش شهرسازی برخوردار نیستند اما در این روند سرعت کم است، مطرح کرد: در این مسیر چالش اصلی ما آن است که در دولت و شهرداری‌ها آگاه‌سازی‌های لازم را انجام ندادیم و در این راستا راهی جز ارتباط مستقیم و چهره به چهره با مردم نداریم. مشکل دیگر آن است که مردم توان مالی لازم را ندارند که در این مورد باید به آن‌ها سرمایه‌گذار و سازنده معرفی کرد البته در این مسیر نباید شعار داد بلکه باید بخش خصوصی توانمند را وارد کرد و در این راستا دولت، شهرداری و نظام بانکی باید بسته‌های تشویقی را فراهم کند تا نامعادله، تبدیل به معادله شود.

الزام تخفیف شهرداری‌های برای صدور پروانه بافت‌های فرسوده

وی خاطرنشان کرد: در موضوع بافت فرسوده تا پیش از این خطر جانی و مالی بین و روشن برای افراد مطرح نشده بود اما امروزه این مورد مطرح شده و حق مردم است که شهرداری تخفیف پروانه بدهد، حتی خارج از نوبت پروانه صادر کند و از سویی مردم حق دارند در بافت فرسوده وام ارزان بگیرند و در قانون نیز این مورد ذکر شده است. در دولت سیزدهم، مردمی‌سازی را دستورکار قرار دادیم و بسته‌های تشویقی را اضافه کردیم و در ادامه نیز اضافه می‌کنیم.

وی در خصوص سکونتگاه‌های حاشیه‌ای اظهار کرد: راهبرد در این مورد ساماندهی است چرا که ادامه زیست انسانی ممکن نیست و تکلیف سند ملی در این‌باره جابه‌جایی است که حدود ۱٠ تا ۱۵ درصد مناطق حاشیه‌ای شامل این موضوع می‌شوند، مابقی باید ساماندهی شوند و اولین گام در این مسیر سنددار کردن آن‌ها است.

وی بیان کرد: در ۲ سال اخیر بیش از ۲ هزار و ۵۰ کیلومتر (طول) از معابر خاکی آسفالت شده و امید است تا دو سال آینده ادعا کنیم معابر خاکی نداریم.
آئینی با یادآوری اینکه در استان اصفهان ۴ هزار و ۸۵۱ هکتار بافت تاریخی داریم که تراکم نفر در هکتار ۷۲ نفر است و تعداد واحدها نیز ۲۳ واحد است، اظهار کرد: بافت تاریخی که بیشترین ظرفیت برای هویت و ارزش‌های تاریخی را دارند خالی از سکنه هستند و در این راستا اگر به داد آن‌ها نرسیم متروکه و مخروبه خواهد شد. آئینی عنوان کرد: بافت‌های تاریخی را از چرخه اقتصادی شهر خارج کردیم و باعث شده سرمایه‌گذاری به این پای نگذارد و لازم است شهرداری‌ها برای نجات این بافت‌ها ورود پیدا کنند یعنی حیات اقتصادی و زندگی را به آن‌ها بازگردانیم.

صدور ۳ ماه پروانه بافت‌های فرسوده

وی با بیان اینکه باید متناسب با بافت تاریخی بسته تشویقی پیشنهاد دهیم، گفت: در بافت تاریخی برای مرمت معادل ۸٠ درصد وام ساخت برای نوسازی بافت فرسوده داده می‌شود. آمادگی برای تدوین بسته‌های تشویقی جدید نیز وجود دارد و امید است بسته‌های تشویقی برای نجات بافت تاریخی تدوین شود تا از بافت‌های تاریخی برای ارتقا هویت نسل جوان استفاده شود.

آئینی با تاکید بر اینکه نگاه ما مردمی، سازی و معین‌سازی است و در این راستا محلات برخوردار می‌توانند معین محلات کمتر برخوردار باشند، انتظار می‌رود در اصفهان سالانه ۱٠ هزار پروانه صادر شود و در قبال آن تمامی ظرفیت‌های راه و شهرسازی در اختیار شما قرار می‌گیرد. میانگین صدور پروانه هشت ماه است که قرار است به سه ماه برسد و امید است دوران طلایی بازآفرینی را در برنامه هفتم داشته باشیم.

کد خبر 5985209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha