به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین میگوید که این کشور جز کمک نظامی و غیرنظامی آمریکا هیچ گزینه جایگزینی ندارد و در ادامه نیز خواستار افزایش کمک واشنگتن شد.
کولبا در گفتوگو با سیانان مدعی شد که کشورهای غربی برای تامین نیازهای ضروری اوکراین «منابع کافی» در اختیار دارند و این کمکها باید «افزایش یافته و تسریع شود.»
وی گفت: تمام کاری که غرب باید بکند این است که شروع به خودباوری کند؛ باید ظرفیت و توان خود برای پیروزی را باور کند. و البته زمان هم مهم است. نمیتوانیم بنشینیم و درباره این مساله منتظر بحث و جدلهای بی پایان بمانیم.
کولبا افزود: بنابراین از همه میخواهیم تا تصمیماتی که معلق مانده را تسریع کنند زیرا غرب توانایی خود برای دفاع از دموکراسی را نشان داده است.
وزیر خارجه اوکراین در واکنش به این پرسش که آیا کییف در صورت پایان بریز و بپاش و نرسیدن به موقع کمکهای آمریکا، گزینه دیگری دارد یا خیر، پاسخ منفی داد و گفت که کشورش تنها میتواند روز کمک آمریکا و ناتو حساب کند.
وی با اشاره به اظهارات اخیر ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت: ما هیچ نقشه دوم یا پلن.. نداریم و به نقشه اول باور داریم. اوکراین همواره با منابعی که در اختیارش قرار میگیرد، جنگ میکند و آنچه در اختیار اوکراین قرار میگیرد، خیریه نیست بلکه سرمایهگذاری روی حفاظت از ناتو و همچنین محافظت از رفاه و سعادت مردم آمریکا است.
کولبا در ادامه با یادآوری مناقشات جاری در کنگره آمریکا بر سر دور بعدی کمک نظامی به اوکراین، گفت که از نگاه او محور این مناقشه، «مسایل داخلی مرتبط با مرزهای آمریکا است.»
در حالی که کاخ سفید از کنگره خواسته است تا بسته ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین تصویب کند، برخی جمهوری خواهان متعهد شده اند مادامی که دموکرات ها با اصلاحات مختلف سیاست مرزی موافقت نکنند، مانع تصویب بسته کمکی برای اوکراین خواهند شد. تصویب این لایحه هفته هاست که به بن بست خورده هرچند کایرستن سینِما، سناتور مستقل آمریکایی گفته است که کنگره در آستانه رسیدن به توافقی برای تصویب کمک نظامی میلیارد دلاری برای اوکراین و اسراییل است.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اذعان کرد که واشنگتن آخرین بسته کمک امنیتی برای اوکراین را از بودجه ای که در اختیار کاخ سفید است، در آستانه سال نو میلادی تامین کرده است اما هر نوع کمک مازاد باید به تایید کنگره برسد.
کولبا این موضوع که اوکراین به سرعت در حال استفاده و تمام کردن تسلیحات و مهمات غربی است را رد نکرد و گفت که کییف در حال حاضر به دنبال سامانه های پدافند هوایی، پهپادهای تهاجمی و موشک دوربرد و همچنین تشدید تحریم علیه مقامات و نهادهای روس است.
آمریکا از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ حدود ۴۵ میلیارد دلار کمک نظامی برای کییف تامین کرده است.
نظر شما