خبرگزاری مهر، گروه بین الملل «وداد بغلانی»: با گذشت بیش از ۹۰ روز از آغاز حملات و جنایات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، منابع محلی و نهادهای بین المللی درباره وضعیت اسفناک و بحرانی سیستم بهداشتی در نوار غزه هشدار داده اند.
در همین رابطه خبرنگار مهر با «باسم نعیم» وزیر بهداشت سابق فلسطین در نوار غزه و از اعضای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس گفت و گو کرده که مشروح آن را در اینجا میخوانید:
در شرایط فعلی چه تعداد بیمارستان در نوار غزه فعال است، چه تعداد از آنها بمباران شده اند و تعداد بیمارستانهایی که هنوز کار میکنند چقدر است؟
پایه و اساس سیستم بهداشتی نوار غزه دولتی است. گرچه بخش خصوصی نیز فعالیت دارد اما این فعالیت ضعیف و کمرنگ است. سیستم بهداشتی دولتی در نوار غزه بر ۱۲ بیمارستان در این باریکه نظارت دارد. متأسفانه در بخش شمالی نوار غزه نزدیک به ۳۵ بیمارستان دولتی و خصوصی به صورت کامل تعطیل شده و خدمات پزشکی ارائه نمیدهند.
تعطیلی این بیمارستانها یا به دلیل بمباران مستقیم آنها توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی و توپخانه ارتش این رژیم و یا به دلیل نبود سوخت لازم صورت گرفته است. بخش شمالی نوار غزه همچنان تحت محاصره شدید قرار داشته و هیچ محموله حاوی آب، مواد غذایی، سوخت یا دارو وارد این منطقه نمیشود. بنابراین سیستم بهداشتی و پزشکی در بخش شمالی نوار غزه به صورت کامل به حالت تعطیل درآمده و نمیتواند هیچ خدماتی ارائه دهد.
در بخش جنوبی نوار غزه همچنان برخی از بیمارستانها فعال هستند اما بخشی از ساختمانهای این بیمارستانها به دلیل بمباران رژیم صهیونیستی تخریب شده است. بیمارستانهای این منطقه نیز به دلیل محاصره نوار غزه تنها به بخش کوچکی از داروهای مورد نیازشان از طریق نهادهای بین المللی دسترسی دارند و نمیتوانند خدمات لازم را به زخمیها ارائه دهند.
ما امروز درباره وجود ۵۰ هزار زخمی در نوار غزه صحبت میکنیم که حال پنج هزار تن از آنها وخیم گزارش شده و به درمانهای ترکیبی و سخت خارج از نوار غزه نیاز دارند. این بیمارستانها علاوه بر این باید به شهروندان عادی نیز خدمات رسانی کنند. نزدیک به یک میلیون شهروند فلسطینی از شمال نوار غزه به جنوب این باریکه مهاجرت کرده اند. با توجه به این شرایط میزان ازدحام در بیمارستانهای جنوب نوار غزه چهار برابر حالت عادی است.
در حال حاضر وضعیت بهداشتی در نوار غزه چگونه است؟ آیا شیوع بیماریهای عفونی در نوار غزه به دلیل جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه بیمارستانها ممکن است و این روند آغاز شده است؟
در سایه تشدید محاصره نوار غزه و مهاجرت فلسطینیها از شمال به سمت جنوب، شاهد گسترش بیماریهای جدید از جمله بیماریهای واگیردار، حصبه و امراض پوستی در این منطقه هستیم. همانطور که اشاره کردیم سیستم بهداشتی در شمال نوار غزه به صورت کامل از هم فروپاشیده و در جنوب نیز در آستانه فروپاشی است.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه هر روز برای این که بیمارستانهای این باریکه بتوانند خدمات لازم را ارائه دهند درخواست کمک میکند. اخیراً نمایندگان یونیسف و سازمان بهداشت جهانی در جریان بازدید از بیمارستانهای جنوب نوار غزه، اوضاع این منطقه را وحشتناک توصیف کرده اند.
آنها تاکید کردند که با چشم خود دیده اند عملیات جراحی بر روی کودکان مانند بریدن اعضا بدون هیچ گونه بیهوشی و داروی های مُسکن صورت میگیرد. برخی از این کودکان ممکن است به دلیل این جراحتهای وارده به شهادت برسند این در حالی است که میتوان آنها را نجات داد.
اسرائیل نزدیک به سه ماه است که نمیتواند به اهداف خود در نوار غزه دست یابد. به نظر شما این حمله وحشیانه تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟
ما از همان ابتدا اعلام کردیم که اسرائیل نمیتواند به هیچ کدام از اهداف خود در نوار غزه دست پیدا کند. اهداف اشغالگران در سه مورد خلاصه میشود؛ نابودی مقاومت و جنبش حماس، بیرون راندن ساکنان شمال غزه به سمت جنوب این باریکه. هدف سوم نیز نجات دادن اسرای اسرائیلی از دست نیروهای مقاومت به شمار میرود. اسراییل تا به این لحظه نتوانسته هیچ کدام از این اهداف را محقق کند.
مقاومت در غزه همچنان پابرجا بوده و هر روز که میگذرد ضربات جدیدی به نیروهای اسراییلی وارد میآورد. بنابراین ملت فلسطین در شمال و جنوب غزه خانه و سرزمین خود را ترک نمیکنند. اگرچه در این مسیر متحمل خسارتهای بسیار سنگین و گستردهای شده اند. ما امروزه از محو شدن نام هزار و پانصد خانواده فلسطینی از سازمان ثبت احول فلسطین سخن میگوییم.
نزدیک به ۵۵ هزار زخمی و ۲۵ هزار شهید که بخش زیادی از آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند برجای مانده اند. حدود ۶۵ هزار منزل مسکونی در نوار غزه به صورت کامل و ۳۰۰ هزار خانه به صورت جزئی تخریب شده اند. مسجدها، مدرسهها، بیمارستانها و حتی چاههای آب نیز هدف قرار گرفته اند.
با وجود آن که زیرساختهای نوار غزه تخریب شده اند اما ملت فلسطین در سرزمین خود باقی میماند. هدف بعدی اسرائیل آزاد سازی اسرا است. آنها چندین بار تلاش کردند اسرای اسراییلی را آزاد کنند. اما هر بار با کمک خداوند و پایداری نیروهای مقاومت و هوشیاری آنها ناکام ماندند و این اسرا به همراه کسانی که برای آزادی آنها آمده بودند کشته شدند.
ما معتقدیم که اشغالگران دیر یا زود تسلیم اراده ملت فلسطین خواهند شد همان طور که در سالهای ۲۰۰۸، ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و ۲۰۲۱ این مساله رخ داد.
اشغالگران به تجاوزات خود ادامه میدهند اما در نهایت تسلیم میشوند. ما پیش بینی میکنیم که این وحشی گریها تا چند هفته دیگر ادامه پیدا کند. اما متاسفانه ممکن است اسراییلیها به سمت شکل جدیدی از اقدامات خصمانه حرکت کنند (۵:۱) به این معنی که آنها ممکن است زیر بار فشار خسارتهای وارده و در سایه مقاومت مردم فلسطین اقدام به عقب نشینی کنند. اما بر تداوم محاصره نوار غزه تاکید کنند به همین دلیل ما هشدار میدهیم که دشمن اگر شکست بخورد.
ممکن است نوع دیگری از تجاوزات را اعمال کند به طوری که از نوار غزه عقب نشینی کند اما محاصره این باریکه را ادامه دهد. تا فاجعه انسانی در این باریکه وخیمتر شود. با این وضعیت نمیتوان غذا و سرپناه برای مردم فراهم و خانهها را بازسازی کرد. بنابراین ما نسبت به اجرای این نقشه خطرناک از سوی اشغالگران هشدار میدهیم.
واکنش مردم فلسطین به انفعال برخی کشورهای اسلامی در قبال تجاوزات اسرائیل چیست و چه انتظاری از کشورهای اسلامی دارند؟
مساله قدس، مسجد الاقصی و آرمان فلسطین تنها مساله فلسطینیها نیست بلکه به امت عربی و اسلامی نیز مربوط میشود و بُعد انسانی دارد.
متاسفانه میتوان گفت انسانیت به معنی واقعی کلمه در نوار غزه از بین رفته است. ما به چشم خود دیدیم انسانیت و قوانین بین المللی چگونه زیر تانکهای اسراییلی نابود شد و هیچ کس کاری نکرد.
ما از تلاشهای جنبشها و ملتهای سراسر جهان برای حمایت از فلسطین و آرمان آن چه در کشورهای عربی، اسلامی و دیگر کشورها قدردانی میکنیم. همچنین از تلاشهای محور مقاومت برای حمایت از فلسطین و غزه تشکر میکنیم.
اما تمام این تلاشها تا به این لحظه نتوانسته کشتار فلسطینیها را متوقف کند. به همین دلیل بسیاری از فلسطینیها نسبت به این حمایتهای بسیار محدود و در بعضی موارد بی توجهی از سوی برخی عربها و مسلمانان ابراز ناامیدی میکنند.
این در حالی است که آنها میبینند برادرانشان در نوار غزه قتل عام میشوند. ما تا به این لحظه از کشورها نخواسته ایم ارتشهای خود را برای حمایت از غزه به کار بگیرند. اما تا به امروز کشورهای عربی و اسلامی نتوانسته اند آب، مواد غذایی و دارو را به دست بیش از ۲ میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه برسانند.
متاسفانه اشغالگران با دیدن این وضعیت تشویق میشوند به جنایات خود ادامه دهند. تا زمانی که آنها احساس نکنند منافعشان در خطر است و به دلیل ارتکاب جنایاتشان محاکمه میشوند این جنایات بدون هیچ مجازاتی ادامه پیدا میکند.
نظر شما