به گزارش خبرگزاری مهر، آئین امضای تفاهم نامه سه جانبه صیانت از بانوان سرپرست خانوار عضو گروههای همیار فی مابین سازمان بهزیستی کشور، مرکز تحقیقات و تعلیمات فنی و بهداشت کار و رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران منعقد شد.
علی محمد قادری معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در این نشست با معرفی تفاهم نامه سه جانبه صیانت از بانوان سرپرست خانوار گفت: زنان سرپرست خانواده گروههای همیار توانستهاند جلوه توانمند سازی را به نمایش بگذارند و افراد متعددی از خانواده خودشان را در مسیر زندگی صحیح قرار دهند.
وی افزود: آنچه امروزه به عنوان رکن توانمند سازی مطرح میشود؛ اشتغال است اما در فضای اشتغال باید بر اساس ظرایف مربوط به کار همچون بهداشت و ایمنی محیط کار چه از جهت روانشناختی و چه از جهت شرایط فیزیکی بسیار مهم است و در حوزه اشتغال بانوان و در کارگاههای خرد و کوچک، گاه دیده شده است تجهیزات و امکانات لازم به افراد داده شده است اما بی توجهی به برخی نکات و ظرایف در این حوزه باعث شده که کار به نقطه صفر برگردد. همچنین موجب افزایش هزینههای درمانی افراد، توقف کار و… شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ارائه خدمات و همکاری مشترک در زمینههای ارتقای فرهنگ ایمنی کار بین بانوان سرپرست خانوار از طریق ارائه آموزشهای ایمنی کار به مخاطبین، مشاوره در زمینه نحوه ارائه خدمات و تجهیزات در فعالیتهای پر ریسک به بانوان سرپرست خانوار شاغل در کارگاههای اشتغال زایی (گروههای همیار بانوان سرپرست خانوار و مشاغل خانگی) تشکیل شده بر اساس قوانین و مقررات مرتبط با سازمان بهزیستی و…از اهداف این تفاهم نامه است.
قادری هدایت بانوان سرپرست خانوار شاغل درگروههای همیار، بانوان سرپرست خانوار و مشاغل خانگی جهت ثبت نام در دورههای تعریف شده به نحو مقتضی با هدف شرکت در دورههای آموزشی، توزیع محتواهای آموزشی، پوستر، شعار و دستورالعملهای ایمنی در بین بانوان سرپرست خانوارشاغل، ابلاغ تفاهم نام منعقده به ادارات کل استانی جهت همکاری لازم در چارچوب قوانین و مقررات سازمان بهزیستی کشور، تأمین سرانه مرتبط با آموزش جامعه هدف مطابق با تعرفههای مصوب قانون بودجه کل کشور (برای صدور گواهینامه و شرکت در آزمون)، مشارکت در برگزاری نشستهای کاری، همایشهای علمی و نمایشگاههای متناسب با موضوع تفاهم نامه و فراهم نمودن امکانات فضای فیزیکی موجود و سایر ملزومات جهت برگزاری دورههای آموزشی را از تعهدات سازمان بهزیستی در این تفاهم نامه دانست.
وی گفت: امیدواریم امروز فتح بابی برای توجه ویژه به ایمنی و بهداشت فردی و محیطی در این مشاغل با تفاهم نامهای که منعقد میشود و میتوانیم با نکات بسیار کوچک و هزینههای اندک بتوانیم ازخسارت های کلانی پیشگیری کنیم.
وزارت تعاون موظف به حفظ و صیانت از نیروی انسانی کشور است
علی حسین رعیتی فرد معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این مراسم گفت: امیدواریم که جامعه هدف بهزیستی با تلاشهای رئیس و همکاران سازمان بهزیستی بتوانند روز به روز توانمند تر و موفق تر شوند و به اهداف سازمانی برسند.
وی گفت: در دولت سیزدهم به مقاوله نامه ۱۵۵ ایمنی و بهداشت شغلی سازمان بین المللی کار پیوستیم و با این پیوستن، به نوعی وظیفه ما در حفظ و صیانت از نیروی کار، سنگینتر میشود. تا به حال طبق قانون کار واحدهای بالاتر از ۲۵ نفر ما موظف به تشکیل کمیتههای حفاظتی بودند و ارزیابی ریسک در کارگاهها، خودارزیابی، بازرسی و گوشزد کردن نکات را انجام میدادند تا بتوانند از سرمایه مادی و نیروی کار کشور صیانت کنند. اما بعد از پذیرش این مقاوله نامه و آئین نامهای که در دولت تصویب شد؛ وزارت کار به عنوان مقام دارای صلاحیت موظف به حفظ و صیانت از تمامی کسانی که در کشور فعالیت اقتصادی دارند، شده است تا بتواند هم فرهنگ ایمنی را در کشور ارتقا دهد و هم حوادث ناشی از کار را به حداقل برساند.
رعیتی فرد افزود: اگر نتوانیم سرمایه مادی و نیروی انسانی کشور را حفظ کنیم قطعاً دچار خسران زیادی خواهیم شد. طبق آمار سازمان جهانی کار، سالانه ۴ درصد از تولید ناخالص ملی کشورها برای حوادث ناشی از کار هزینه میشود که برخی از این حوادث نمایان و بارز هستند و برخی نیز همچون بیماریهای شغلی، پنهان هستند و میتوانند باعث تحمیل هزینههای زیادی به افراد و حوزه درمانی کشور میشود.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سالهای گذشته در حدود ۸۰۰ نفر فوتی بر اثر حوادث کار در کشور داشتهایم و بیش از ده هزار مورد حوادث ناشی از کار داشتهایم که آمار بالایی است و اگر با آن ۴ درصد تولید ناخالص ملی حساب کنیم، تقریباً با بیماریهای شغلی که سازمانهای حمایتی در کشور، تحت پوشش دارند تقریباً سالانه ۲۰ میلیارد دلار هزینههای آشکار و پنهان مربوط به حوادث است. همچنین سالانه حوادث و تصادفات ۶۰ هزار نفر به جامعه هدف سازمان بهزیستی میافزاید که لازم است در حوزههای مختلف با کمک آموزش و استفاده از ظرفیتهای جهانی و آموزشهای به روز بتوانیم به نقطه صفر کردن حوادث نزدیک شویم.
نظر شما