به گزارش خبرنگار مهر، بهادر اسدی عصر یکشنبه در دومین جلسه علتشناسی و ارائه راهکارهای پیشگیرانه در جرایم مرتبط با سلاح گرم و مهمات غیرمجاز (قاچاق، حمل، نگهداری، خرید و فروش) اظهار کرد: استفاده از سلاح گرم از جمله جرایمی است که موجب میشود نظام عمومی و امنیت جامعه مختل شود.
وی تصریح کرد: حمل و بکارگیری غیرقانونی سلاح سرد و گرم، هر ساله باعث بروز اتفاقات ناخوشایندی در سطح کشور میشود که بعضاً خسارات جبرانناپذیر مادی و معنوی زیادی به همراه دارد.
اسدی با اشاره به اینکه این جرم در شهرستان سنندج کمتر رخ میدهد و بیشتر در شهرهای مرزی شاهد ارتکاب این قبیل جرایم هستیم، افزود: لازم است با پرداختن به این موضوع و ارائه راهکارهای مؤثر، تلاش کرد تا آمار ارتکاب به این جرم را کاهش داد و حتیالامکان از وقوع آن جلوگیری کرد چرا که پیشگیری از جرم همیشه مؤثرتر از اعمال کیفر بوده است.
وی گفت: با توجه به اینکه جرم حمل غیرقانونی سلاح و مهمات ازجمله جرایمی است که کشف آن به شدت کار سخت و زمانبری میباشد، ارائه راهکار برای پیشگیری از وقوع چنین جرمی نیز کار مشکلی است و نیازمند به کارگیری روشهایی است که بتوان از طریق فرهنگسازی بنیادین مانع از وقوع این جرم شد.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان اظهار کرد: همراه داشتن سلاح به طور ذاتی به هر انسانی حس قدرت، برتری و امنیت داده و همین مسئله باعث ایجاد علاقه نوع بشر به این وسیله شده است و از بین بردن این علاقهمندی نیازمند آسیبشناسی عمیق و فرهنگسازی در سطح اجتماع به صورت فردی و گروهی است.
وی افزود: با توجه به رشد کشفیات اسلحه و مهمات در کشور، بهویژه در استانهای مرزی، به عنوان خطر بالقوه، ضرورت دارد کار منسجم و در عین حال ویژه صورت گیرد و تدابیر پیشگیرانهی لازم طراحی و برنامهای منسجم و مدون پیشنهاد داده شود.
اسدی اظهار کرد: از دستگاههای ذیربط درخواست میشود راهکارهای خود را پیشنهاد دهند و مراجع انتظامی، امنیتی، اطلاعاتی و قضائی، ساز و کارهای پیشگیرانه را در دستور کار قرار داده و گزارش مربوطه به موقع به این معاونت اعلام شود.
نظر شما