به گزارش خبرنگار مهر، حامد صفی خانی ظهر دوشنبه در آئین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه اراک اظهار کرد: زیست بوم پژوهش و فناوری در دانشگاه اراک و کشور بیش از ۳۰ بازیگر مختلف دارد که شامل اعضای هیأت علمی، مسؤولین دانشگاه و مسئولین خارج از دانشگاه است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اراک افزود: امسال ۶۱ طرح پژوهشی انجام شده که خوشبختانه نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد رشد داشته اما با توجه به وجود سه هزار واحد صنعتی و ۳۰۰ نفر اعضای هیأت علمی این مهم نیازمند توجه ویژهتری است.
ارائه ۲ هزار پایان نامه در سال
وی افزود: امسال ۵۰ پایان نامه تقاضامحور در دانشگاه اراک انجام شده که خوشبختانه نسبت به دو سال اخیر با پیشرفت مناسبی همراه بوده است.
صفی خانی با بیان اینکه شمار پایان نامههای تقاضامحور، در ۲ سال اخیر رشد خوبی داشته است، افزود: شمار مجموع پایان نامههای دانشگاه ۲ هزار مورد در سال است که از این رو نسبت ۲ درصدی پایان نامههای تقاضا محور به مجموع مقالات، بسیار ناچیز و قابل قبول نیست و نیازمند تلاش بیشتری است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک تصریح کرد: شاخصهای مرجعیت علمی و مقالات دانشگاه اراک جایگاه قابل قبولی در کشور ندارد و باید اذعان داشت شمار مقالات در سالهای اخیر حدود ۸۰۰ مقاله و امسال به حدود هزار مقاله رسیده است.
صفی خانی ادامه داد: نمودار مقالات علمی دانشگاه اراک رشد ۲۰ درصدی را نشان میدهد اما بهتر است خودمان را با دانشگاههای هم تراز خود قیاس کنیم و در راستای کیفیت بخشی به این مهم گامهای مؤثرتری برداریم.
وی بیان کرد: در سال ۲۰۱۹ مقالات دانشگاه اراک از لحاظ کمیت و کیفیت تقریباً هم تراز دانشگاه بین المللی قزوین بودیم اما اکنون این شکاف افزایش یافته شده و به طور حتم چنانچه این روند تداوم داشته باشد و اقدامات راهبردی صورت نگیرد این اختلاف به مراتب افزایش مییابد.
رشد ۲۵۰ درصدی اعتبار طرحهای ارتباط صنعت و دانشگاه
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اراک افزود: میزان اعتبار برای اجرای طرحهای منعقد شده در ارتباط با جامعه و صنعت در سال جاری ۱۰ میلیارد تومان بوده که خوشبختانه رشد ۲۵۰ درصدی را نسبت سال گذشته شاهد بودیم.
صفی خانی با اشاره به پیگیری دانشگاه اراک برای ارتقای رنکینگ و بهبود فرایند رنکینگ از سیاست گذاری تا بهبود، حداقل یک بازه زمانی ۵ ساله است افزود: به لحاظ آماری، شاخصها بهبود یافته اما رنکینگ دانشگاه تغییری نمیکند و علت این است که عمده دانشگاههای کشور نسبت به رنکینگ حساس و در حال تلاش و سیاست گذاری در این حوزه هستند همچنین این فرآیند یک بازه زمانی پنج ساله طول میکشد.
وی افزود: در همین راستا برنامه جامع و مدونی برای افزایش رنکینگ تدوین شده و به طور حتم برای دستیابی به نتیجه مطلوب گفتمان سازی، هماهنگی و حساسیت تمامی حوزههای داخل دانشگاه به موضوع رنکینگ، ضروری است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اراک تصریح کرد: بودجه تخصیصی به بخش پژوهش در دانشگاه اراک در مقایسه با دانشگاههای مشابه بسیار کمتر و حدود یک سوم است و هدف از تشکیل شورای بهبود رنکینگ و نظارت در دانشگاه، دستیابی به اهداف ترسیم شده در دانشگاه اراک است.
نظر شما