به گزارش خبرگزاری مهر، «امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نامهای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و سفیر فرانسه در سازمان ملل که ریاست دورهای شورای امنیت را برعهده دارد، تصریح کرد: در این راستا، شورای امنیت باید تدابیر قاطعی اتخاذ نماید تا رژیم اسراییل را وادار به توقف خونریزی، توقف اقدامات تجاوزکارانه خود و پایبندی استوار به تعهدات بین المللی خود تحت قوانین بشردوستانه و حقوق بشر کند.
متن کامل نامه سفیر ایران در سازمان ملل به شرح زیر است:
مکاتبه حاضر متعاقب جلسه علنی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد وضعیت دریای سرخ، که در ۳ ژانویه ۲۰۲۴ تحت عنوان دستور کار «حفظ صلح و امنیت بین المللی» برگزار شد، تهیه شده است. در نشست مزبور، نمایندگانی از آمریکا و رژیم اسراییل بار دیگر با سو استفاده از تریبون شورای امنیت، اتهامات بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران را مطرح کردند و به انتشار مطالب کذب و اطلاعات نادرست عمدی نیز پرداختند. در این رابطه مایلم موارد ذیل تاکید نمایم:
۱. جمهوری اسلامی ایران ادعاهای بی اساس مطرح شده در این نشست را صریحاً محکوم و قاطعانه رد میکند. این اتهامات غیر قابل اثبات و فاقد مدرک است. جمهوری اسلامی ایران همواره برای امنیت دریایی و آزادی دریانوردی اهمیت زیادی قایل بوده و بر تعهد تزلزل ناپذیر خود به پایبندی به تعهدات بین المللی خود و حفظ صلح و امنیت در منطقه تاکید میکند.
۲. هدف آمریکا و رژیم اسراییل از طرح چنین اتهامات بی اساس روشن است: انحراف توجه بین المللی از علل ریشهای وضعیت کنونی دریای سرخ؛ نسل کشی و قتل عام وحشیانه رژیم اسراییل تحت حمایت کامل ایالات متحده علیه مردم بی گناه فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری؛ و نیز مشارکت آنها در تجاوزات نظامی هماهنگ و فعالیتهای بدخواهانه علیه سایر کشورهای منطقه.
۳. ایالات متحده نمیتواند این واقعیت غیرقابل انکار را رد کند یا بر آن سرپوش بگذارد؛ واقعیتی که بیانگر این مساله است که حوادث اخیر در دریای سرخ مستقیماً با ادامه جنایات اسراییل علیه مردم فلسطین در غزه مرتبط است. ایالات متحده و رژیم اسراییل مسوولیت کامل جنایات مذموم در حال ارتکاب در فلسطین اشغالی را بر عهده دارند. شدت جنایت جنگی رژیم اسراییل و جنایت نسل کشی علیه مردم فلسطین در غزه توسط سازمان ملل متحد، سازمانهای بین المللی و نهادهای حقوق بشری تصدیق و مستند شده است؛ جنایاتی را که به عنوان گستردهترین نسل کشی ثبت شده در تاریخ معاصر معرفی میکنند.
۴. ایالات متحده به جای اقدام قاطع برای مهار این نقضهای شدید، نه تنها در کنار رژیم اسراییل میایستد، بلکه با ارایه حمایت نظامی و پوشش دیپلماتیک قابل توجه به رژیم اشغالگر کمک میکند. با ممانعت از اجرای وظایف منشور شورای امنیت، که در تضاد با درخواستهای بینالمللی برای پایان دادن به کشتار فلسطینیها در غزه توسط اسراییل است، ایالات متحده اکنون به دنبال قطعنامهای در شورای امنیت است که ظاهراً بر حقوق و آزادی دریانوردی در دریای سرخ تمرکز دارد. با این حال، هدف اصلی مشروعیت بخشیدن به اصطلاح «ائتلاف دریایی بینالمللی» به رهبری واشنگتن برای خدمت به اهداف سیاسی منطقهای خود و دادن سپر لازم به اسراییل برای ادامه جنایات جنگی و جنایات خود در غزه است. در نتیجه، اظهارات ایالات متحده در مورد به اصطلاح "حقوق کشتیرانی و آزادی کشتیهای همه کشورها در دریای سرخ" تنها به عنوان تلاشی برای انحراف از واقعیت تلخ جنایات و نسل کشی مداوم در فلسطین تلقی میشود.
۵. جمهوری اسلامی ایران با هشدار نسبت به هرگونه اقدام تحریک آمیز یا غیرمسوولانه ایالات متحده که ممکن است صلح و امنیت منطقه را به خطر بیندازد، از شورای امنیت میخواهد که به مسوولیتهای خود برای رسیدگی به علل وضعیت کنونی دریای سرخ پایبند باشد. در این راستا، شورای امنیت باید تدابیر قاطعی اتخاذ نماید تا رژیم اسراییل را وادار به توقف خونریزی، توقف اقدامات تجاوزکارانه خود و پایبندی استوار به تعهدات بین المللی خود تحت قوانین بشردوستانه و حقوق بشر کند. علاوه بر این، شورای امنیت باید رژیم اشغالگر را مجبور به اجرای کامل قطعنامههای ۲۷۱۲ و ۲۷۲۰ کند؛ قطعنامههایی که خواستار حداقل الزامات برای تسهیل و تضمین ارسال سریع، ایمن و بدون مانع کمکهای بشردوستانه به مردم فلسطین در سرتاسر نوار غزه هستند.
موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به عنوان سند شورای امنیت ثبت و گردش کار گردد.
شورای امنیت سازمان ملل در نخستین نشست خود در سال ۲۰۲۴ میلادی با عنوان "حفظ صلح و امنیت بین المللی" به حملات این روزها در دریای سرخ پرداخت که در پی جنگ اسراییل و برای فشار به حامیان این رژیم به منظور توقف بمباران بی وقفه غزه در حال وقوع است اما آمریکا و هم پیمانانش بیش از پیش در برابر حملات نیروهای مسلح یمنی مستاصل شده اند.
آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم اسراییل در جنگ کنونی علیه غزه که پیش از این، مدعی تشکیل ائتلافی برای مقابله با عملیات ارتش یمن در دریای سرخ شده بود، روز چهارشنبه به وقت محلی به همراه ۱۲ کشور دیگر پیش از برگزاری نشست شورای امنیت درباره دریای سرخ در بیانیهای ادعا کرد که حملات دریای سرخ یک مشکل بزرگ بین المللی و غیرقابل قبول است.
«نیکلاس دی ریوایر» سفیر و نماینده دایم فرانسه در سازمان ملل که کشورش رییس دورهای شورای امنیت سازمان ملل در ماه جاری میلادی (ژانویه) است، ریاست این نشست را برعهده داشت که نخستین نشست شورای امنیت در سال جدید میلادی بود.
"کریس لو" معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست بدون اشاره به عوامل واقعی حملات در دریای سرخ، این حملات را غیرقابل قبول و نقض آشکار قوانین بین المللی دانست و گفت: حملات حوثیها علیه دریانوردی بینالمللی به نقطه عطف خود رسیده است. از حوثی ها میخواهیم که حملات خود را در دریای سرخ متوقف کنند.
این دیپلمات آمریکایی بل تکرار ادعاهای ضد ایرانی مدعی شد: این حملات، تهدید مهمی برای امنیت دریانوردی و تجارت جهانی هستند و وضعیت انسانی شکننده یمن را در خطر قرار داده است. او جمهوری اسلامی ایران را متهم به حمایت از انصارالله یمن در این حملات کرد و مدعی شد که ایران حمایتهای مالی و تسلیحاتی از "حوثیها" بهعمل آورده که در حملات به کشتیها در دریای سرخ نقش دارد و باید حمایت از حوثیها را متوقف کند تا از ادامه حملات خود در دریای سرخ خودداری کنند.
وی در عین حال تاکید کرد: آمریکا به دنبال رویارویی با ایران نیست. سفیر رژیم اسراییل نیز در این نشست همسو با آمریکا و بدون به اشاره به بمباران بی وقفه نوار غزه، ادعاهای ضد ایرانی خود را تکرار کرد.
نظر شما