به گزارش خبرگزاری مهر، محمد خلیل عسکری در آئین انعقاد تفاهم نامه همکاری گسترش طرح آموزش سواد آبی «داناب» یا طرح دانش آموزی نجات آب، ما بین اداره کل آموزش و پرورش فارس و شرکت آب منطقهای فارس گفت: راهکار مقابله با کمبود آب، تغییر سبک زندگی است و دانش آموزان بهترین مروج استفاده بهینه از آب هستند.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس با اشاره به تأثیر عمیق دانش آموزان در جامعه گفت: آموزش و پرورش یکی از مجموعههای است که ارتباط مستقیم با خانواده دارد و از آنجا که خانواده اصلی ترین نهاد تربیتی است لذا استفاده از ظرفیت دانش آموزان در فرهنگ سازی و استفاده بهینه از آب بسیار تأثیرگذار است.
عسکری با اشاره به اقدامات خوبی که با همکاری شرکت آب منطقهای فارس در سال گذشته تحت عنوان طرح داناب یا طرح دانش آموزی نجات آب صورت گرفته است گفت: آموزش و پرورش کنار تمام دستگاهها است و در حوزه آب به عنوان اولویت اول حتماً همکاری میکند.
وی به ارائه پیشنهادهایی برای اجرای قویتر این طرح پرداخت و گفت: با ایجاد انگیزه در دانش آموزان کاری کنیم که ذهن دانش آموزان خلاق شود و نهضت ایده پردازی در دانش آموزان در این زمینه به راه بیافتد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس نیز گفت: شرکت آب منطقهای فارس جامعه هدف را خوب تشخیص دادند و روی افکار و فرهنگ سرمایه گذاری کردند که خود نشان از تیزبینی و تیزهوشی این مجموعه است.
فرشید قاسمی در تشریح طرح داناب گفت: این طرح، طرحی نظام مند برای آموزش و مشارکت دانش آموزان در سراسر استان فارس در راستای گسترش فرهنگ صحیح حفاظت از منابع آب به ویژه آبهای زیرزمینی است.
وی ادامه داد: در آموزش و پرورش استان فارس اجرای این طرح را در دو فرایند مدیریتی و آموزشی دنبال کردیم.
قاسمی گفت: در چرخه مدیریتی سعی کردیم آنچه که تحت عنوان درون داد است را با توسعه فرآیند مقایسه کنیم و در این مقایسه قابلیتی که در جامعه از اجرای این طرح مرتفع شد این است که جهت ایجاد فرهنگ مصرف بهینه آب یک گام به جلو برداشتیم.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس افزود: از جهت چرخه آموزشی نیز یادگیری منجر به تغییر رفتار شد و این تغییر در اثر سالهای متمادی باعث تغییر در نگرش و جهان بینی فرد میشود.
قاسمی افزود: این طرح را با دانایی و اذعان داشتن به اینکه ما میتوانیم یک فرهنگ را ایجاد کنیم انجام دادیم و امیدواریم در طرح داناب هم به همه گیری که در طرح همیار پلیس رسیدیم برسیم و بتوانیم فرهنگ مصرف بهینه آب را در استان فارس نهادینه کنیم.
وی با اشاره به برگزاری طرح سواد آبی از سال گذشته تا کنون گفت: قرار است امسال این طرح در ۵ منطقه به صورت پایلوت برای دانش آموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه اجرا شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان فارس نیز با اشاره به استفاده بخش عظیمی از منابع آبی کشور و به خصوص استان فارس در بخش کشاورزی، بر لزوم تغییر در الگوی مصرف و افزایش بهرهوری از آب تأکید کرد.
سیاوش بدری در ادامه گفت: در حوزه صنعت آب و فاضلاب نیازمند یک تغییر و تحول هستیم و تغییر لازمه توسعه پایدار است.
وی یکی از اصلیترین تغییرات را در بحث اقتصاد آب دانست و خاطرنشان کرد: اگر این موضوع را جدی نگیریم و برای آن برنامهریزی نکنیم با چالشهای فراوانی مواجه خواهیم شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان فارس با اشاره به کمبود منابع تأمین آب در کشور، بر ضرورت فرهنگسازی در زمینه صرفهجویی در مصرف و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف در جامعه تأکید کرد و یادآور شد: نهادینه شدن این فرهنگ در بین مردم و باور اینکه با کمبود آب مواجه هستیم، تا حدودی زیادی ما را در مدیریت تأمین و تقاضا کمک خواهد کرد.
خاطر نشان میشود: در پایان این جلسه ضمن امضای تفاهم نامه همکاری مقرر شد در قالب این تفاهم نامه با فرهنگ سازی در راستای نقش دانش آموزان در جلوگیری از اتلاف منابع آبی تلاش شود.
نظر شما